دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1397 - 12:27
معاون وزیر بهداشت:

ساخت نخستین مرکز ژن‌درمانی در تهران/70 درصد مرگ‌ها زودرس است

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 70 درصد مرگ‌ها زودرس است؛ مواردی نظیر فشار خون هم 30 درصد جمعیت کشور با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند.
کد خبر : 346452

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست و دانشگاه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رضا ملک‌زاده در نوزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی که صبح امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد با اشاره به تولید علم در کشور عنوان کرد: رشد چشمگیری در تولید علم و فناوری داشته‌ایم و از نظر مقالات و استنادات در بین کشورهای اسلامی بالاترین رتبه را داریم؛ از نظر تولید علم در دنیا جزو 20 کشور نخست هستیم و در رتبه‌بندی سال 2019 تایم، 29 دانشگاه معتبر ایران قرار دارند.


وی ادامه داد: در حوزه پژوهش اعتبارات ناچیزی اختصاص می‌یابد که چیزی در حدود 0.3 درصد است و 10 سال زودتر از افق چشم‌انداز به رتبه اول تولید علم در منطقه رسیده‌ایم.


ملک‌زاده تأکید کرد: یک هزار و 100 شرکت دانش‌بنیان در حوزه سلامت وجود دارد که حدود 340 محصول دارویی ارائه می‌کنند.


معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت افزود: انتظار داریم که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به‌لحاظ کیفی به رشد بیشتری دست پیدا کند و فاصله‌اش با دانشگاه تهران کم شود و این امر با توجه به استفاده از نخبگان و ایده‌های آنها میسر است.


وی تصریح کرد: وضعیت سلامت در کشور در شاخص‌هایی نظیر امید به زندگی در زنان و مردان و کاهش مرگ و میر کودکان در وضعیت مناسبی قرار دارد که امید به زندگی در زنان 80 سال و در مردان به 76 سال رسیده است. از لحاظ آمار مرگ و میر، 70 درصد مرگ‌ها زودرس است؛ مواردی نظیر فشار خون در ایرانیان که 30 درصد جمعیت کشور با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند با آگاهی و اطلاع مردم قابل کاهش یافتن است که در این مورد می‌توان از ابزارهای دیجیتال سلامت که بیشتر شرکت‌های بزرگ نیز در این مورد مشغول به‌فعالیت هستند استفاده کرد.


ملک‌زاده خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر بحث بیولوژی سینتتیک است که چهره پزشکی را تغییر می‌دهد و این موضوع چالش آینده علم پزشکی است و باید برای آن آماده شویم.


معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در پایان بااشاره به روند ژن‌درمانی در ایران گفت: به‌ لحاظ ژن‌درمانی عقب هستیم و برنامه‌ای برای آن مد نظر گرفته شده است که بیشترین کاربرد آن در درمان بیماری‌های مرتبط با سرطان و تالاسمی است، برای راه‌اندازی ژن‌درمانی می‌توان از خیّرین کمک گرفت و در این رابطه اولین مرکز ژن‌درمانی با کمک خیّرین در تهران و در بیمارستان شریعتی ساخته می‌شود.


انتهای پیام/4113/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب