دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1397 - 15:48
بیات مطرح کرد؛

ظرفیت‌های بافت برای پژوهش در دامپزشکی

استاد واحد علوم و تحقیقات تهران گفت: فرصت‌های بالقوه بافت می‌تواند به دانشجویان برای انتخاب موضوعات پژوهشی کمک کند و این برای پژوهش در دامپزشکی بی‌نظیر است.
کد خبر : 346259
IMG_0007.JPG

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بافت، منصور بیات ظهر امروز در مراسمی که به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت برگزار شد، گفت: تاکنون امکانات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی بافت برای دانشجویان دامپزشکی فراهم‌شده و در حال پیشرفت بوده و در ترم‌های مربوط برنامه‌های خوبی در حال انجام است.


وی با بیان اینکه دانشجویان می‌توانند در امر پژوهش تأثیرگذار و مهم باشند، تصریح کرد: پژوهش‌ها اکنون کمتر کاربردی هستند و  امیدواریم به سمت نیازمحوری و کاربردی بروند. استادان برجسته‌ای که در دانشگاه آزاد اسلامی  واحد بافت حضور دارند در زمینه‌های مناسب می‌توانند به این مهم کمک کنند.


استاد دامپزشکی دانشگاه  آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، ظرفیت‌های شهرستان بافت در کمک به پژوهش دانشجویان دامپزشکی را یادآور شد  و اظهار کرد: فرصت کارخانه کرک و پشم، ایستگاه بز کرکی، پارک حفاظت‌شده ملی خبر و اینکه شهرستان بافت قطب دامپروری استان کرمان است، همه می‌تواند مفید باشد و به دانشجویان برای انتخاب موضوعات پژوهشی کمک کند که در مناطق دیگر این ظرفیت کمتر یافت می‌شود. ظرفیت‌های شهرستان بافت برای پژوهش در دامپزشکی بی‌نظیر است.


بیات، امکانات دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت با وجود اینکه تازه آغاز به‌کار کرده؛ اما امکانات به‌سرعت در حال تجهیز است و به‌موازات دروس آزمایشگاهی این کار انجام می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: در بازدید از واحد بافت بسیار لذت بردم و کارهای خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت صورت گرفته و استادان مطرح کشوری در این دانشگاه حضور یافته‌اند.


استاد دامپزشکی دانشگاه  آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اظهار کرد: مسئله بیوتروریسم و جنگ بیولوژیک مسائلی است که مرتبط با امنیت بوده و دامپزشکی در این زمینه می‌تواند مؤثر باشد و تأثیرات تجاری و اهمیت آن و پژوهش‌های علمی به‌خصوص در رشته دامپزشکی مهم است.


بیات افزود: فرق مخترع و افراد عادی این است که مخترع چیزهای ساده را می‌بیند و با تفکر دنبال تغییرات بوده و پژوهش می‌تواند تأثیرگذار باشد. مثلاً نوشتن یک طرح اقتصادی چگونه است؟ کارهایی که قبلاً انجام‌شده چیست و الان چکار باید کرد.


وی سرمایه‌گذاری در پژوهش را مهم دانست و گفت: نباید فکر کنیم که در پژوهش هزینه چقدر باید باشد و هزینه درآمد کی به نقطه سربه‌سر می‌رسد. اول فکر نکنیم کشور برای ما چه کرده است بیایید فکر کنیم ما چه کرده‌ و چقدر تأثیرگذار بوده‌ایم.


استاد دامپزشکی دانشگاه  آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تصریح کرد: سعی کنیم تحقیقات مربوط خود را از طریق سیستم جهانی و نفرات نخست رشته و موضوع مرتبط پیدا و از امکانات این افراد استفاده کنیم. من می‌توانم و کجا هستم مهم نیست؛ بلکه باید دنبال پیگیری و حل مسئله باشیم و تکلیف برای خود ایجاد کنیم.


بیات، یاری‌گرفتن از تمام امکانات را لازم ارزیابی کرد و افزود: می‌توانیم از نمایشگاه‌های اختراعات و فن‌بازارها موضوع بگیریم. گیاهان دارویی این منطقه موضوع خوب پژوهشی است و تنوع حیوانات نیز کمک می‌کند.


وی با بیان توصیه‌های راهبردی در خصوص پژوهش خاطرنشان کرد: دوره نگارش طرح اقتصادی، دوره‌های کارآفرینی و امثال این دوره‌ها را حتماً بگذرانید. دوره تشریفات و ارتباط در مکاتبه با مقامات، مسئولان و استادان و غیره مؤثر است. عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان هم بشوید که قبل از بنیاد ملی نخبگان و حدود 10 سال زودتر از این بنیاد آغاز به کارکرده است.


استاد دامپزشکی دانشگاه  آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بیان کرد: انجمن‌های علمی مؤثر است و برای ایجاد آنها فعال و پیگیر باشید. انتخاب موضوع پایان‌نامه خیلی مهم بوده و موضوع را باید خود دانشجو ارائه کند؛ اما دانشجویان از استادان می‌خواهند، موضوع باید از شما باشد که دغدغه شماست.


بیات با بیان اینکه دنیا در حال عوض کردن سرفصل‌هایش است، گفت: از نانوتکنولوژی گذر می‌شود و سرعت علم بالاست. جلسات پرسش و پاسخ با استادان داشته باشید. مسئله امواج موبایل و بررسی آن در حیوانات می‌تواند بررسی شود. اثرات نانوذرات که معلق در هوا هستند نیز موضوع کاربردی خوبی برای پژوهش است.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب