صدور 44.5 میلیون کارت ملی هوشمند/ گرایش مردم برای تغییر نام
به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سیفالله ابوترابی در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت یکصدمین سال تأسیس سازمان ثبت احوال کشور برگزار شد، اظهار کرد: برای اولین بار در سال ۱۲۹۷ اولین شناسنامه برای خانمی به نام فاطمه ایرانی صادر شد و در طول یکصد سال این سازمان با تدوین بخشنامههایی ارتقاء یافت بهطوریکه در سال ۱۳۱۴ اداره آمار نیز به سازمان ثبت احوال اضافه شد و بحث سرشماری نفوس را انجام دادیم و از سال ۱۳۳۷ این مسئولیت از عهده سازمان ثبت احوال گرفته شد؛ از طرفی از سال ۱۳۶۸ نیز تحول گستردهای در سازمان شکل گرفت بهطوری که از سال ۱۳۷۶ صدور کارت ملی قدیم را آغاز کردیم و در حال حاضر نیز هوشمندسازی کارتهای ملی را دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۴۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برای هوشمند کردن کارتهای ملی خود ثبت نام کردند و برای ۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر کارت ملی هوشمند صادر شده است و از طرفی ۴۴ میلیون کارت هوشمند نیز به استانهای مختلف ارسال شده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال افزود: افرادی که قبل از سال ۹۶ درخواست خود را برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبت کرده بودند تا هفته آینده فرصت دریافت دارند چرا که از هفته آینده کارتهای قبلی این افراد باطل و فاقد اعتبار خواهد شد؛ نهادها نیز به این افراد ارائه خدمت نخواهند داد؛ در حال حاضر با ۱۹۰ سازمان در ارتباط هستیم و از طرفی در ۲۰۰ هزار نقطه نیز تماس با سازمان ثبت احوال در بحث احراز هویت وجود دارد.
وی گفت: افرادی که بعد از سال ۹۷ درخواست خود را در سامانه ثبت کردهاند و هنوز کارت خود را دریافت نکردهاند هرگز نگران نباشند چرا که اسامی این افراد در سامانه ثبت شده و جای نگرانی وجود ندارد؛ همچنین تا پایان سال ۹۷ تمامی کارتهای ملی قدیمی باطل خواهد شد و سازمان هیچ برنامهای برای تمدید ندارد و ما از مردم درخواست داریم تا هر چه سریعتر به دفاتر رجوع کنند.
وی ادامه داد: ۱۲ تا ۱۵ میلیون نفر در نوبت دریافت هستند و این افراد 3 ماه فرصت دارند تا برای ثبت نام به دفاتر پیشخوان رجوع کنند.
ابوترابی در خصوص بیشترین نامهای انتخابی برای خانمها از سال ۱۲۹۷ تاکنون گفت: تعداد ۴میلیون و ۲۹۲ هزار و ۳۲۱ نفر نام فاطمه، بیش از 2 میلیون نفر نام زهرا، یک میلیون و ۷۷۵ هزار و ۶۴۴ نفر مریم، یک میلیون و ۲۴۸ هزار و ۵۷۴ نفر معصومه و ۹۶۳ هزار و ۴۷۰ نفر نام زینب را برای خود انتخاب کردهاند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در خصوص بیشترین نام انتخابی برای آقایان در یکصد سال گذشته گفت: تعداد 2 میلیون و 594 هزار و 259 نفر نام محمد، 2 میلیون و 384 هزار و 168 نفر علی، یک میلیون و 800 هزار و 114 نفر حسین، یک میلیون و 414 هزار و 244 نفر مهدی و یک میلیون و 80 هزار و 32 نفر نام رضا را انتخاب کردهاند.
ابوترابی در ادامه با اعلام 20 نام برتر و پرطرفدار خانمها در سال جاری گفت: فاطمه، زهرا، حلما، زینب، یسنا، آوا، نازنینزهرا، باران، ریحانه، فاطمهزهرا، رها، مرسانا، آیلین، النا، مهرسا، بهار، رقیه، آیناز، مهیا و مریم 20 نام پرطرفدار بین بانوان ایرانی در سال جاری بوده است.
وی درباره 20 نام پرطرفدار بین آقایان در سال جاری نیز گفت: امیرعلی، محمد، علی، امیرحسین، حسین، ابوالفضل، امیرعباس، محمدطاها، محمدحسین، کیان، محمدرضا، ماهان، امیرمحمد، سامیار، آراد، مهدی، محمدمهدی، امیررضا، محمدامین و علیاصغر 20 نام پرطرفدار ثبتشده بین آقایان در سال جاری بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: در بحث تغییر نام نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است؛ قبلاً برای تغییر نام باید این خواسته مورد تأیید محاکم قضائی قرار میگرفت اما در حال حاضر این اتفاق در کمیتههای سازمان ثبت احوال بررسی میشود؛ در سال ۹۵ تعداد ۹۷ هزار و ۹۳۱ مورد، در سال ۹۶ تعداد 112 هزار و ۴۰۲ مورد و در ۹ ماه ابتدایی امسال تعداد ۵۷ هزار تغییر نام صورت گرفته است.
ابوترابی افزود: همچنین در سال ۹۵ تعداد ۲۱۰ هزار و ۸۵۹ مورد، در سال ۹۶ بیش از ۲۳۰ هزار مورد و در ۹ ماه ابتدایی امسال تعداد ۱۳۶ هزار و ۴۲۵ مورد تغییر نام خانوادگی صورت گرفته است؛ در سال جاری گرایش مردم نسبت به گذشته در بحث تغییر نام بیشتر شده است؛ از طرفی سامانهای در سازمان ثبت احوال وجود دارد که بهعنوان راهنما به مردم در بحث انتخاب نام کمک میکند اما سازمان هیچ محدودیتی از جهت بررسی نامهای جدید نیز ندارد و تقاضای مردم در کمیتههای ما مورد بررسی قرار میگیرد؛ بهطوری که همکاران ما ۸۶۵ نام را در ۲۹ جلسه بررسی کردند و از این تعداد ۷۲۸ نام مورد قبول و ۱۳۷ نام نیز مورد قبول کارشناسان ما قرار نگرفت.
وی در خصوص ثبت ولادت افراد در ۹ ماه ابتدایی امسال گفت: در این مدت یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۹ ولادت ثبت شده است و آمار فوتیهای این مدت ۲۷۶ هزار و ۷۸۷ تعداد بوده است؛ در بحث ازدواج نیز در نیمه اول سال جاری، ۳۲۴ هزار و ۷۱۳ نفر ازدواج کردند و آمار طلاق نیز در این مدت ۸۴ هزار و ۱۶ نفر بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: در حال حاضر بیش از یکهزار و ۷۷۰ دفتر در کل کشور به مردم خدمات ارائه میدهند و بیش از ۸۰۷ دفتر پست به کمک سازمان ثبت احوال آمدند و از طرفی بیش از ۶۶۷ ایستگاه سیار برای ارائه خدمات به معلولان تدارک دیده شده است.
وی در خصوص مبالغ دریافتی از مردم برای صدور کارت ملی هوشمند گفت: ۲۰ هزار تومان واریزی به خزانه وجود دارد و مبلغ تکمیل ثبت نام و عکسبرداری در دفاتر حداکثر ۹ هزار تومان و تحویل کارت نیز ۲ هزار تومان است و بهطور کلی مجموعا ۱۱ هزار تومان از مردم در دفاتر دریافت خواهد شد لذا این مقدار دریافتی افزایش نداشته است.
ابوترابی درباره استفاده از کارتهای تولید داخل نیز گفت: این اقدام بر عهده اداره چاپخانه دولت است و این نهاد اعلام کرده بود تا در آبان ماه این کارتها را در اختیار سازمان قرار دهد اما به دلیل بروز مشکلات فنی و محتوایی این اقدام صورت نگرفت و به امید خدا این اقدام تا پایان سال نهایی خواهد شد.
وی گفت: سالانه بیش از یکمیلیون نفر وارد ۱۵ سالگی میشوند و ما برای این افراد نیز اقدامات لازم را برای صدور کارت انجام میدهیم؛ از طرفی بیش از ۹۹ درصد ولادتهای ما در طول ۱۵ روز در سامانه ثبت میشود.
ابوترابی در واکنش به اعلام آمار طلاق و ازدواج توسط نهادهای دیگر گفت: تنها مرجع اعلام آمار طلاق و ازدواج در کشور سازمان ثبت احوال است لذا اگر نهادی آمار اعلام میکند باید پاسخگو باشد.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در خصوص کاربردی شدن کارتهای هوشمند نیز گفت: در این راه تفاهمنامههایی را با نهادهای مختلف از جمله برخی از بانکها داشتهایم و از طرفی سازمان ثبت اسناد نیز بنا دارد تا کلیه معاملات خود را از طریق کارتهای هوشمند ثبت کند؛ همچنین برخی از بانکها نیز حتی افتتاح حساب و دیگر خدمات را با کارتهای هوشمند انجام میدهند و بهطورکلی هر نهادی که زیرساختهای مناسب را داشته باشد میتواند با سازمان ثبت احوال در بحث کارتهای ملی هوشمند همکاری داشته باشد.
ابوترابی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه چه نامهایی در سازمان ثبت احوال ثبت نمیشود، اظهار کرد: همه نامها در کمیتههای ما بررسی میشود و تنها اگر نامی فاقد معنی باشد و یا نام مورد نظر ریشه خارجی داشته باشد در سامانه ثبت نخواهد شد.
وی در خصوص تعدد زوجات نیز گفت: در حال حاضر ۴ ازدواج توسط یک فرد میتواند در سازمان ثبت احوال ثبت شود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور درباره افرادی که صاحب فرزند نمیشوند و از نهادهای ذیربط برای گرفتن فرزند اقدام میکنند نیز اظهار کرد: این افراد بعد از مراجعه به دادگاه و کسب صلاحیت نگهداری فرزند به سازمان بهزیستی فرستاده میشوند و از این نهاد فرزند میگیرند اما در انتهای شناسنامه این افراد در قسمت توضیحات متن به استناد رأی دادگاه ذکر میشود.
ابوترابی در پایان بار دیگر تأکید کرد که مهلت ثبتنام برای دریافت کارت ملی هوشمند تا پایان سال جاری است و این مهلت هرگز تمدید نخواهد شد
انتهای پیام/4110/ن
انتهای پیام/