رصدخانه دانشگاه آزاد اسلامی جهرم، مورد توجه علاقهمندان آسمان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از جهرم، پس از یک سال از افتتاح رصدخانه پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم که با هدف رصد آسمان و جذب و بهرهگیری علمی از پیشرفتهترین امکانات روز راهاندازی شد، این مرکز اکنون محل تجمع و توجه علاقهمندان به دنیای پررمز و راز آسمان شده است.
گروههای مختلف علاقهمند در قالب گروههای دانشآموزی، دانشجویی و اقشار دیگر مردم مانند کارمندان و خانواده آنان در این شبهای پاییزی و در آستانه زمستان از این رصدخانه بازدید کرده و از نزدیک با شگفتیهای آسمان آشنا میشوند.
سیدکوروش سرورزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم در گفتگویی با خبرنگار آنا اظهار کرد: با توجه به قرارگرفتن واحد جهرم در خارج شهر و ویژگی جغرافیایی جهرم در رصد آسمان بهویژه در بحث استهلال، این رصدخانه توانسته، پاسخگوی نیازهای علمی منطقه در این زمینه باشد.
وی ادامه داد: سال گذشته شاهد حضور گروه استهلال دفتر امام جمعه وابسته به ستاد استهلال مقام معظم رهبری بودیم که رصد ماه شوال انجام گرفت. این رصدخانه توانسته بهعنوان مرجع شناختهشده علمی در منطقه عمل کند.
سرورزاده خاطرنشان کرد: انجمن فیزیک دانشگاه که با حضور اعضای هیأت علمی و کارمندان متخصص در زمینه فیزیک، نجوم و هوافضا پیرامون این رصدخانه شکل گرفته، اکنون آماده همکاری با سایر مجامع علمی بهخصوص دانشگاهها و آموزش وپرورش است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم درخصوص تلاشهای اولیه برای ساخت رصدخانه گفت: پس از پیشنهاد اولیه گروه فیزیک دانشگاه مبنی بر احداث رصدخانه و موافقت هیأت رئیسه،کارگروهی به منظور عملیاتیکردن آن تشکیل شد.
وی افزود: این کارگروه پس از تحقیق و بررسی طرحی جامع را ارائه داد و برای تأمین بخشی از هزینهها، موضوع در کمیته خیرین دانشگاه مطرح شد.
سرورزاده از سازمانها و ارگانها خواست تا با حضور در این دانشگاه علاوه بر بازدید از آزمایشگاهها از این رصدخانه نیز بازدید کنند.
به گزارش خبرگزاری آنا برای احداث این رصدخانه مبلغ ۲ میلیارد و ۲۰میلیون ریال هزینه شده که مبلغ ۷۰۰میلیون ریال آن را خیر ارجمند آقای رحیمیان تقبل کرده است. رصدخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم بر روی سکویی دایرهای شکل به مساحت ۳۰۰ متر مربع و به ارتفاع دو متر از سطح زمین و با زیربنای ۳۵ متر مربع و به شکل شش ضلعی ساخته شده است.
تجهیز گنبد رصدخانه به سیستم کنترل از راه دور هوشمند و تبدیل آن به یک رصدخانه رباتیکی منحصر بهفرد و تشکیل انجمن نجوم فعال در شهرستان و کارگاههای آموزشی و تحقیقاتی برای گروههای مختلف علمی از جمله اهداف و چشم اندازهای پیش روی این رصدخانه است.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/