دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1397 - 12:02
دکتر طهرانچی:

از حضور اساتید حوزه علمیه در دانشگاه آزاد اسلامی استقبال می‌کنیم

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: می‌توانیم در زمینه تدریس رشته‌های علوم انسانی از اساتید حوزه علمیه استفاده کنیم.
کد خبر : 345885
636808689380918371.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه مشترک دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه و آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با ارائه گزارشی از روند فعالیت‌ها و برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید، گفت: امسال کار تازه‌ای را در حوزه پژوهش آغاز کردیم و در قالب طرح پایش آزاد 40 چالش ملی احصاء و نظام موضوعات آن تدوین شد که تاکنون 9 چالش در سامانه پایش آزاد قرار گرفته است؛ از مهرماه سال آینده همه دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند با استفاده از این سامانه موضوع پایان‌نامه‌های خود را انتخاب کنند.


وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی سالانه حدود 70 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و 10 هزار دانشجوی دکتری پذیرش می‌کند که 39 هزار نفر از آنها در رشته‌های علوم انسانی تحصیل می‌کنند، بنابراین با توجه به این ظرفیت و دارا بودن 656 هزار دانشجو در مقاطع مختلف رشته‌های علوم انسانی، ظرفیت قابل‌توجه‌ای است که برای تحول در آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم.


عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: یکی از بحث‌های جدی در پایان‌نامه‌های دانشجویان فرآیند انتخاب استاد راهنماست که این فرآیند از سال آینده از طریق سامانه پایش آزاد انجام می‌شود و دانشجویان می‌توانند از بین 24 هزار عضو هیأت علمی تمام‌وقت و 30 هزار عضو هیأت علمی مرتبط با دانشگاه آزاد اسلامی استاد راهنمای خود را انتخاب کنند و برای این کار می‌توانیم از اساتید حوزه‌های علمیه نیز استفاده کنیم.


دکتر طهرانچی با تأکید بر استقبال دانشگاه آزاد اسلامی از حضور اساتید حوزه علمیه و طلاب سطح چهار در این دانشگاه، گفت: در فراخوان جذب اعضای هیأت علمی امسال حدود 3 هزار و 900 نفر ثبت‌نام کرده‌اند که تأکید ما این است در رشته‌های علوم اسلامی بتوانیم از ظرفیت بیشتر اساتید حوزه علمیه استفاده کنیم، چراکه برنامه داریم سالانه هزار عضو هیأت علمی را در دانشگاه آزاد اسلامی جذب کنیم که 50 درصد از این تعداد مربوط به حوزه علوم انسانی است.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یکی دیگر از مباحث ما در حوزه علوم انسانی پس از پایان‌نامه‌ها، منابع انسانی و اعضای هیأت علمی، تولید محتوای بومی در این حوزه است. برای این کار معاونت علوم انسانی در ساختار جدید دانشگاه آزاد اسلامی به تصویب هیأت امنا رسید که اکنون در حال تدوین ساختار این معاونت هستیم تا بتوانیم آموزش و پژوهش را منسجم و هدفمند کنیم و اقدام و عمل را با هم ببینیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: حجت‌الاسلام و المسلمین خیری دبیری این معاونت را بر عهده گرفته تا بتوانیم یک مدل آموزشی و پژوهشی یکپارچه در دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشیم.


وی در پایان گفت: اعتقاد ما این است که از طریق دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانیم آموزش عالی کشور را متحول کنیم و برای نیل به این هدف نیازمند ارتباط مستمر با حوزه‌های علمیه هستیم.


آیت‌الله اعرافی: دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند یک رکن مهم فرهنگی، فکری و معرفتی باشد


آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه بزرگ است و وقتی در برنامه‌های داخلی و خارجی که به‌عنوان سخنران دعوت می‌شوم، همواره ترسیمی از آموزش عالی کشور را ارائه و به سهم دانشگاه آزاد اسلامی در این عرصه اشاره می‌کنم.


وی ادامه داد: سرمایه عظیم و کلانی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، می‌تواند برای کشور و حتی دنیا نقش مهمی ایفا کند و بیشتر از آنچه اکنون هست، می‌توان فعالیت‌های این دانشگاه را به‌ویژه در حوزه بین‌المللی گسترش داد. باید این تقاضا را از دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشیم که با این سرمایه عظیم و امکانات خوبی که دارد یک رکن مهم فرهنگی، فکری، معرفتی و اجتماعی در کشور و سایر کشورها باشد.


پایگاه مهم انقلاب اسلامی می‌تواند در دانشگاه آزاد اسلامی شکل بگیرد


مدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خطاب به دکتر طهرانچی تأکید کرد: با نگاه بلندی که دارید و شرایطی که در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده، یک پایگاه مهم انقلاب اسلامی می‌تواند در این دانشگاه شکل بگیرد تا به‌طور جدی به بررسی مسائل عمیق اجتماعی و فرهنگی بپردازد و با جامعیت، تنوع رشته‌ای و پراکندگی که در کشور دارد، بیش از پیش سودمند باشد.


آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه محورهای متعددی برای همکاری میان حوزه‌های علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، گفت: بیش از 200 دانشگاه، مرکز و مؤسسه علمی و آموزش عالی در این استان فعالیت دارند که قم را مانند ویترینی کرده که همه شهرها و روستاهای کشور در آن تجلی دارد و این ظرفیت سرمایه عظیمی است.


دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در حوزه علوم انسانی اسلامی تبدیل به قطب و پیشاهنگ شود


وی با اشاره به تحصیل 65 هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در رشته‌های علوم انسانی، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در حوزه علوم انسانی و اجتماعی با رویکرد اسلامی تبدیل به یک قطب و پیشاهنگ شود و ما نیز در این زمینه تلاش می‌کنیم آنچه را که در توانمان داریم، به کار بگیریم و یک نقشه راه تهیه کنیم تا بتوان رشته‌های خوب و عمیق در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کرد.


مدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه با بیان اینکه محور بعدی همکاری حوزه‌های علمیه با دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌هایی غیر از علوم انسانی است، گفت: رویکرد اسلامی، بومی و فرهنگی در سایر رشته‌ها هم باید وجود داشته باشد، چراکه در این حوزه‌ها کمتر کار شده و به دروس معارف بسنده کرده‌ایم، در صورتی‌ که در علوم پایه و بسیاری از رشته‌ها قانون فکری حاکم بر آن جای کار دارد، به این معنا که ما دانشگاه اسلامی در این رشته‌ها نداریم.


آیت‌الله اعرافی در پایان این دیدار با ارائه پیشنهاد همکاری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور با دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه مدارس سما، پایان‌نامه‌ها، واحدهای استانی و حوزه بین‌الملل این دانشگاه، اظهار داشت: پیشنهاد ما این است که کمیته‌ای متشکل از نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه‌های علمیه تشکیل شود تا به یک نقشه راه برسیم و با ایجاد کارگروه‌های مشترک بتوانیم به‌صورت قدم‌به‌قدم و واقع‌بینانه و عمیق موضوعات همکاری را پیگیری کنیم.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب