دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آذر 1397 - 11:51
حدادعادل خبر داد:

تصویب ۸۰ برنامه درسی در شورای تحول علوم انسانی

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: ۸۰ برنامه درسی در شورای تحول علوم انسانی به تصویب رسیده است.
کد خبر : 345250
636788592311649435.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، غلامعلی حدادعادل در نشست روز پژوهش و علوم انسانی که صبح امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: کاربردی بودن علوم انسانی اهمیت زیادی دارد تصور عامه از علوم انسانی، شعر و ادب است و وظیفه اصلی به عهده پزشکان و مهندسان است و به همین دلیل در مناسبات به این قشر کمتر منصب داده می‌شود و کمتر جدی گرفته می‌شوند


رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: بودجه‌های علوم انسانی خیلی کمتر از رشته‌های دیگر است و بازار کار مناسبی ندارد لذا اقبال دانشجویان به این حوزه کم است اما برخی مسائل اصلی جامعه فقط به دست علوم انسانی حل می‌شود


وی افزود: این مسائل شامل مشکلات خانواده هم می‌شود چراکه در هر جامعه‌ای خانواده متزلزل شود، جامعه دچار مشکل می‌شود. خانواده بستر فرهنگ و ارزش‌هاست و نه‌تنها در ایران بلکه در دنیا هم این معضل وجود دارد.


حدادعادل اضافه کرد: ازدواج نکردن، افزایش طلاق و کاهش فرزندآوری از معضلات خانواده است.


رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تصریح کرد: در روستاهای دورافتاده مدرسه ساختیم و به دلیل آنکه امکانات در چنین مناطقی وجود ندارد فارغ‌التحصیلان با استعدادبه سمت مراکز استان‌ها و سپس به شهرهای بزرگ مهاجرت می‌کنند لذا باید آموزش به‌صورت منظومه‌ای باشد و یک جز از کل باشد.


وی با اشاره به اهمیت رسانه گفت: امروزه سپهر فضای مجازی گسترده شده و باید در دانشگاهی نظیر علامه طباطبایی از این موضوع حرف زده شود و ترس از این موضوع از بین برود.


حدادعادل به موضوع تربیت اشاره کرد و افزود: فرهنگ و تربیت دو مقوله مهم است و اگر افرادی نظیر معماران ما دارای فرهنگ باشند، نمود آن در معماری شهر و ساختمان مشخص می‌شود.


وی ادامه داد: قانون پذیری نیز از دیگر مقولاتی است که اهمیت دارد بیش از 2 هزار سال مردم به بی‌قانونی عادت کردند و تمکین به قانون را باید با کمک متخصصان علوم انسانی نهادینه کنیم.


رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: اداره جامعه نیازمند متخصصین علوم انسانی است و علوم انسانی یک علم فردی نیست و به کمک جامعه می‌آید. وزارت علوم باید سهم بسزای علوم انسانی را بپردازد و متخصصین علوم انسانی هم نباید سرشان در کتاب باشد و از مناصب و مدیریت دور باشند و پایان‌نامه‌ها باید کاربردی باشند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در شورای تحول علوم انسانی یکی از شاخص‌های اصلی برای تحول را کارآمدی و روزآمدی در نظر گرفتیم. اسلامی و بومی‌سازی هم از دیگر شاخص‌های موردنظر ماست و ۸۰ برنامه درسی در این شورا به تصویب رسیده است.


انتهای پیام/4060/۴۰۸۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب