مأموریت ویژه دانشگاه آزاد اسلامی ساری برای پژوهش در حوزه دریا
محمد فارسی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در ساری، در ارتباط با برنامههای دانشگاه در هفته پژوهش اظهار کرد: شعار هفته پژوهش امسال پژوهش هدفمند، فناوری ارزشآفرین در خدمت تولید ملی و در راستای منویات مقام معظم رهبری است.
وی با اعلام اینکه اقدامات پژوهشی ما براساس منویات رهبری پیگیری و اجرایی میشود، تصریح کرد: از تاریخ ۲۴ الی۳۰ آذرماه در دو سطح واحد و استان دانشگاه آزاد برنامههای پژوهشی پیگیری میشود.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری از برگزاری جشنواره، نمایشگاه کتاب، سخنرانی و سمینارهای سخنرانی خبر داد و افزود: ایده شو، همفکری آزاد و کارگاه مربوط به اندروید، مسابقات علمی و تجلیل از پژوهشگران برتر در دستور کار ما قرار دارد.
فارسی با اعلام اینکه در مراسم تجلیل از ۷ گروه علوم پزشکی، علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پایه، هنر و معماری، کشاورزی و دامپروری تجلیل شده است، اضافه کرد: به دلیل اینکه گروه دامپروری و هنر معماری در دانشگاه آزاد اسلامی ساری نداریم از ۵ نفر پژوهشگران برتر تجلیل کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه علوم انسانی فردی بود که در مدیریت تألیفات زیادی داشت، در حوزه فنی و مهندسی فردی که دارای پژوهشها بروندانشگاهی بوده است و افراد دیگر از گروه کشاورزی و علوم پایه داشتیم.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در پاسخ به این سؤال که چه مقدار از این طرحها مربوط به نیازمندیهای استان و کشور بوده است، گفت: برخی از این طرحها برون دانشگاهی بوده و اصلاً درخواست سازمانها و ادارات خصوصی هستند که در راستای رفع نیازهای آنها بوده است.
فارسی از تغییر رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی کشور درباره ورود به مباحث پژوهشی خبر داد و تصریح کرد: نظرات مسئولان ارشد دانشگاه این است که هر استان باید در یک حوزه پژوهشی بهصورت گسترده ورود پیدا کند و بحث پژوهش حوزه دریا به مازندران واگذارشده است.
وی بیان کرد: همه طرحها، پایاننامههای کارشناسی ارشد باید در این حوزه و ساختار وارد شود، اگر قرار است پژوهشی در حوزه حقوق انجام شود، باید رژیم حقوقی دریای خزر مورد پژوهش قرار گیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری میزان اعتبارات پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، ساری را حدود ۵ درصد کل اعتبارات دانشگاه عنوان کرد و یادآور شد: میزان اعتبارات پژوهشی ما نسبت به دانشگاههای دولتی بیشتر است.
فارسی درباره تعداد پژوهشگران نسبت به سنوات گذشته گفت: با توجه به اینکه جذب در دانشگاه انجامشده و بسیاری از دانشجویان جذبشده دارای مدرک دکتری هستند، افزایش پیدا کرده است، هر سال ۵ تا ۱۰ درصد بر تعداد پژوهشگران این مرکز اضافه میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که چه مقدار تلاش کردید که در جریان روند انتخاب پژوهشگران از ظرفیت افراد جدیدی استفاده کنید، بیان کرد: این موضوع دو بخش دارد که یک بخش در اختیار دانشگاه است که زمینه حضور افراد را فراهم کند و بخش دیگر مربوط به گرایش افراد بوده اما در سال جاری افرادی که بهعنوان پژوهشگر برتر انتخاب شدند، در پنج سال گذشته سابقه انتخاب بهعنوان پژوهشگر برتر را نداشتند.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه روی این مسئله ورود دارد که افراد جدیدتری انتخاب شوند.
فارسی در پاسخ به این سؤال که در حوزه پژوهشی دانشگاهی چه اقداماتی انجامشده است، بیان کرد: در حوزه پژوهش دانشجویی بیشتر تمرکز و هدایت ما به سمت مراکز رشد حرکت دارد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چه مقدار از پژوهشها موردنیاز استان بوده است، گفت: تا قبل از طرح جدید دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پژوهش کارها پراکنده انجام میشد، اما احساس میکنم انسجامی که دانشگاه آزاد در حوزه برنامه علمی دارد، مأموریت ویژهای برای مازندران در نظر گرفته تا در حوزه دریا ورود پیدا کند.
این مسئول در پاسخ به سؤال پایانی درباره اینکه خروجی این طرحها چه وقت مشخص میشود، گفت: از مهرماه سال ۹۸ به بعد خروجی طرحهای پژوهشی حوزه دریا در دانشگاه آزاد منتشر میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/