دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1397 - 15:09
پرهیزکار خبر داد؛

راه‌اندازی مرکز منطقه‌ای گرد و خاک در جنوب غرب آسیا

رئیس سازمان هواشناسی کشور از انجام نامه‌نگاری و مذاکره برای راه‌اندازی مرکز منطقه‌ای گرد و خاک در جنوب غرب آسیا خبر داد.
کد خبر : 345004
f2a6d7e1-b7bf-411e-9008-69a689c8dd8c.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، داوود پرهیزگار عصر امروز در نشست خبری سازمان هواشناسی در نمایشگاه حمل و نقل که در مصلای تهران برگزار شد به خدمات و برنامه‌های این سازمان اشاره و اظهار کرد: طرحی راهبردی برای سازمان هواشناسی تهیه و تدوین کردیم و براساس آن برنامه عملیاتی را به بخش‌های مختلف ارجاع دادیم و این طرح تا سال 1400 را پوشش می‌دهد و در قالب آن طرح توسعه برنامه‌ریزی شد که به یک‌هزار میلیارد تومان بودجه در سال 96 نیاز داشت.


معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مقرر شد هرسال 200 میلیارد تومان به سازمان اختصاص دهند تا بتوانیم این پروژه را اجرا کنیم. هرچند اعتبار مورد نظر ما محقق نشد اما با کمک سازمان برنامه و بودجه اعتبارات هواشناسی در بخش عمرانی کاهش نیافت و توانستیم بخشی از برنامه را اجرایی کنیم.


رئیس سازمان هواشناسی کشور یادآور شد: در طرح راهبردی علاوه بر توسعه فنی که زیرساختی و سخت‌افزاری بود به ظرفیت‌سازی راهبردی پرداختیم و در طی 5 سال در درون و برون سازمان برنامه آموزشی سنگین را برای 3 هزار نفر نیروی انسانی اجرا کردیم.


وی افزود: طی این مدت بیش از یک‌میلیون نفر ساعت دوره آموزشی برگزار کردیم و باتوجه به اینکه تصمیم‌گیری و راهبرد ظرفیت به‌درستی صورت گرفت شاهد بودیم که به‌رغم اعتبارات عمرانی محدود گام‌های بزرگی را در این راستا برداریم.


پرهیزگار اضافه کرد: همچنین سازمان در حوزه هواشناسی کشاورزی شاهد موفقیت‌های بسیار گسترده‌ای بود به‌طوری‌که در زمینه کاربردی کردن اطلاعات هواشناسی سامانه مدیریتی را در 7 فاز تعریف کردیم که خدمات هواشناسی را به شکل کاربردی در اختیار کاربران نهایی قرار می‌دهد.


وی اظهار کرد: طیف خدمات سازمان هواشناسی بسیار گسترده است و باید به تمام بخش‌های جامعه خدمات ارائه دهد.


رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: برنامه توسعه هواشناسی کاربردی را ابتدا در حوزه کشاورزی اجرا کردیم چون یک جامعه ۴ میلیون نفری را در برمی‌گیرد و فعالیت‌های این برنامه برای کشاورزی در زمان اقتصاد مقاومتی بسیار مهم و بنیادی است برهمین اساس طرح تهک (توسعه هواشناسی کاربردی) از سال ۹۳ آغاز شد و زمانی‌که در سال ۹۵ اجرای این طرح را در ۱۱ استان کشور ارزیابی کردیم مشخص شد اجرای آن منجر به افزایش بهره‌‌وری بیش از ۴۲۲ میلیارد تومان ارزش افزوده در کشاورزی شده است، همچنین نتایج ارزیابی در سال کشاورزی ۹۵-۹۶ در ۱۷ استان کشور به هزار میلیارد ارزش افزوده رسید و در سال ۹۶-۹۷ نیز ارزیابی در ۲۱ استان کشور حاکی از ایجاد ارزش افزوده‌ای معادل ۱۵۰۰ میلیارد تومان بود که خدمات هواشناسی کشاورزی به همراه داشته است.


پرهیزکار با اشاره به ارزش افزوده در حوزه کشاورزی در پی ارائه اطلاعات این سازمان ادامه داد: درحالی‌که اعتبارات کل سازمان هواشناسی، ستاد و ۳۱ استان دارای اداره کل هواشناسی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است اما توانستیم در حوزه کشاورزی بسیار تأثیرگذار باشیم زیرا برخی از محصولات کشاورزی وابسته به اطلاعات جوی است و اطلاعات و محاسبات این سازمان می‌تواند به کاهش آسیب‌های این محصولات کمک کند.


به گفته این مقام مسئول، ایجاد مرکز ملی گرد و خاک نیز در این دولت صورت گرفت و آمار گرد و خاک کشور از بیش از 60 سال پیش ثبت شد و طبیعتاً نیاز امروز فراتر از این اطلاعات است و هم اکنون انتظار دارند که گزارش گرد و خاک را به‌صورت کمی هم ارائه دهیم.


رئیس سازمان هواشناسی کشور از انجام نامه‌نگاری و مذاکره برای راه‌اندازی مرکز منطقه‌ای گرد و خاک در جنوب غرب آسیا خبر داد و گفت: در آینده نزدیک شاهد راه‌اندازی این مرکز خواهیم بود و از سوی سازمان هواشناسی جهانی در این حوزه شناخته می‌شویم.


وی در مورد ارائه اطلاعات به سازمان مدیریت بحران کشور نیز گفت: سازمان هواشناسی کشور بروز سیل را پیش‌بینی می‌کند و در سال‌های اخیر نیز شاهدیم پس از ارائه این اطلاعات به میزان قابل توجهی آمار تلفات کاهش یافته و آن بخش اندک نیز ناشی از بی‌توجهی و غفلت شهروندان بوده است. به‌عنوان مثال در سیل 1380 در استان گلستان با وجود پیش بینی‌ها و هشدارهای سازمان هواشناسی حدود 400 نفر کشته و مفقود الاثر شدند و 10 هزار نفر نیز در محاصره سیل بودند و افزایش بروز سیل نیز در پی گرمایش جهانی و تغییر اقلیم بوده است.


پرهیزکار یادآور شد: احیای پژوهشکده‌های هواشناسی که در دوره‌های قبل غیرفعال شده بود نیز یکی دیگر از اقدامات مؤثر سازمان هواشناسی بود که در پی این احیا سامانه هشدار سیل می‌تواند مقدار سیل را بر اساس روان آب‌ها اعلام کند.


رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: عرصه‌های خدمت رسانی سازمان هواشناسی بسیار گسترده است به‌طوری که شکل‌گیری مرکز ملی خشکسالی نیز در دولت یازدهم صورت گرفت و تمام اطلاعات این مرکز نیز مبنای تصمیم‌گیری شوراهای عالی از جمله شورای‌عالی آب قرار می‌گیرد.


 


انتهای پیام/4044/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب