دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آذر 1397 - 11:55
یک مسئول وزارت بهداشت:

ایرانی‌ها 8 برابر بیشتر از متوسط جهانی می‌سوزند

رئیس بیمارستان آموزشی حضرت فاطمه زهرا(س) با بیان اینکه سالانه 180 تا 200 هزار نفر در کشو دچار سوختگی می‌شوند، گفت: سوختگی در ایران 8 برابر متوسط جهانی است.
کد خبر : 344615
hamidreza dastjerdi (4 of 25)-2-th3.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد جواد فاطمی صبح امروز در نشست خبری به مناسبت روز پیشگیری از سوختگی به انواع سوختگی اشاره و بیان کرد: سوختگی با مایعات، سوختگی ناشی از مواد شیمیایی، اشعه ایکس و برق‌گرفتگی بخشی از علل سوختگی است که می‌توان با انجام اقدامات پیش‌گیرانه و فرهنگ‌سازی از بروز آن جلوگیری کرد، هم اکنون سوختگی در ایران 8 برابر متوسط جهانی است.


وی ادامه داد: ایران جزو کشورهایی است که در مقایسه با کشورهای هم سطح اقتصادی و اجتماعی خود از میزان سوختگی بالاتری برخوردار است، براساس مطالعات صورت گرفته بروز سوختگی با سطح اجتماعی و اقتصادی یک جامعه ارتباط مستقیم دارد.


رئیس بیمارستان آموزشی حضرت فاطمه زهرا(س) یادآور شد: آمار رسمی در مورد بروز سوختگی نداریم اما حدس می‌زنیم سالانه 180 تا 200 هزار نفر دچار سوختگی شوند و به مراکز درمانی مراجعه کنند.


وی ادامه داد: علاوه بر پیشگیری، دوره درمان و بازتوانی و حمایت از بیماران، با مشکلات جدی روبه‌رو هستیم و امیدواریم روز اول دی به‌عنوان روز ملی پیشگیری از سوختگی نوعی هشدار و تلنگر برای رسیدگی به این موضوع باشد زیرا سوختگی یک بیماری قابل پیشگیری است و هزینه کردن برای پیشگیری از این بیماری نوعی سرمایه‌گذاری برای سلامت خود و عزیزان محسوب می‌شود.


فاطمی تصریح کرد: هم‌اکنون 35 مرکز سوختگی در سراسر کشور داریم که شامل بخش و بیمارستان سوختگی است، بااین‌همه تعداد تخت‌های سوختگی ما بسیار کم است و فقط نصف میزان مورد نظر تخت سوختگی را دارا هستیم. البته در سوختگی بخش آی‌سی‌یو ویژه سوختگی بسیار مهم است که در این زمینه نیز تعداد تخت‌های بیمارستانی یک‌سوم تعداد مورد نیاز است.


رئیس بیمارستان آموزشی حضرت فاطمه زهرا(س) با ابراز امیدواری نسبت به بهبود وضعیت تخت‌های بیمارستانی و بیمارستان‌های تخصصی سوختگی گفت: نباید تخت‌های سوختگی یک مرکز همیشه دارای بیمار باشد و باید 50 درصد این تخت‌ها برای موارد اضطراری و ضروری خالی بماند درحالی‌که هم‌اکنون ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در بیمارستان سوختگی مطهری به‌صورت 100 درصد تکمیل است و دانشگاه‌های علوم پزشکی با توجه به هزینه‌های سرسام‌آور درمان سوختگی تمایلی به افتتاح بخش سوختگی ندارند و حتی شاهدیم هیچ بیمارستان سوختگی مایل به راه‌اندازی بخش سوختگی نیست زیرا هزینه‌های درمان این بیماری بسیار سنگین است و عمدتاً قشر ضعیف و کارگر دچار این مشکل می‌شوند.


انتهای پیام/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
گلابی
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۱
۰
اسکلن دیگه
قالیشویی ادیب