مقتدرانه در مذاکرات شرکت کردیم/ سقوط قریبالوقوع آلسعود
گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ حدود چهار سال از تجاوز ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی و امارات به یمن میگذرد و مردم این کشور درحالیکه زیر غرش هواپیماهای سعودی با مرگ دست و پنجه نرم میکنند، با تحریم غذا و دارو نیز روبرو هستند ولی این موضوعات سبب نشده است که این مردمان سلحشور دست از مقاومت بردارند. در مقابل اما جنایات ائتلاف عربی همپیمان غرب درحالی صورت میگیرد که مجامع بهظاهر طرفدار حقوق بشر و حفظ کرامت انسانی در قبال کشتار مردم مظلوم یمن سکوت پیشه کردهاند.
آنچه امروز در یمن میگذرد و آینده تحولات در فقیرترین کشور عربی، موضوع گفتگوی «عثمان الحکیمی» نماینده جوانان جنبش انصارالله یمن با خبرگزاری آنا شد تا درباره مردم مظلوم و مقاوم یمن و روند جاری مذاکرات صلح در سوئد به گفتگو بپردازیم.
آنا: در ابتدا بفرمایید که ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی با چه هدفی به یمن تجاوز کرد؟
الحکیمی: عربستان سعودی نقشههای بسیاری در یمن داشته و دارد و هیچگاه تحمل نمیکند که در کشور ما دولت مستقل و خارج از حیطه کنترل ریاض شکل بگیرد. سعودیها همیشه خواستهاند تا یمن زیر نظر خودشان باشد و از این رو همواره در امور یمن دخالت کرده و درحالحاضر نیز چه از لحاظ سیاسی و چه از لحاظ نظامی به دخالت خود ادامه میدهند. در مدت 33 سال از وحدت یمن، تمام حکومتهایی که تشکیل شدهاند از طریق نفوذ ریاض نضج گرفتهاند. بهطورمثال، عربستان سعودی هیچگاه نگذاشت تا یمن بتواند منابع نفتی خود را کشف و استخراج کند و یا بنادر خود را توسعه دهد. یمن بهدلیل موقعیت استراتژیک و ژئوپلتیکی خود از موقعیت بسیار بالایی در تنگه بابالمندب و خلیج عدن برخوردار است و سعودیها تلاش میکنند تا از این موقعیت راهبردی نهایت استفاده را ببرند.
آنا: به هدف عربستان سعودی از تجاوز به یمن اشاره کردید؛ یکی دیگر از متحدان سعودیها، امارات متحده عربی است. ابوظبی چه هدفی در تجاوز به یمن دارد؟
الحکیمی: انگیزه امارات متحده عربی در تجاوز به یمن بیشتر اقتصادی بوده است. اماراتیها سالها به حکام فاسد یمن و برخی رؤسای قبایل در جنوب پول میدادند تا بنادری که در حاشیه اقیانوس هند، دریای سرخ، خلیج عدن و تنگه فوقاستراتژیک بابالمندب قرار دارد توسعه پیدا نکنند و از این طریق، بنادر خود ازجمله دبی را توسعه دهند. بهواقع اگر بنادر جنوب یمن توسعه پیدا کند، باید فاتحه بنادر امارات متحده عربی را از لحاظ اقتصادی خواند.
آنا: ما شاهد بمباران یمن در عین محاصره این کشور هستیم. کمی درباره مظلومیت مردم یمن و اوضاع داخلی این کشور برایمان بگویید.
الحکیمی: قبل از آنکه درباره مقاومت مردم یمن حرف بزنم باید درباره مظلومیت مردم این کشور بگویم. متأسفانه رسانهها که بیشتر توسط عربستان سعودی با پرداخت پول خط خبری دریافت میکنند، واقعیتها را نمیگویند. من بهشخصه این موضوع را در سفر به کشورهای اسلامی چون عراق بهصورت کاملاً ملموس مشاهده کردهام. یکی از جنایتهای عربستان سعودی در یمن این است که در هر 10 دقیقه یک کودک جان خود را از دست میدهد. این مرگ بهخاطر تحریم، محاصره، کمبود دارو و یا بهدلیل بمبارانهای غیرقانونی که سعودیها علیه یمن انجام میدهند اتفاق میافتد. عربستان سعودی بههیچوجه اخلاق جنگی ندارد. سعودیها به 23 کشور پول دادهاند تا در تجاوز به یمن آنها را همراهی کنند. درحالحاضر، تمامی مرزهای زمینی، هوایی و دریایی توسط آل سعود بسته شده و کشور ما در محاصره کامل بهسر میبرد، بهطوریکه حتی کوچکترین ماده غذایی و یا دارو نمیتواند وارد یمن شود. میتوان گفت در یمن ما شاهد یک کربلای دیگر هستیم. ائتلاف عربی در حدود 14 بندر یمن را نابود کرده و تنها الحدیده است که توسط انصارالله با مقاومت حفظ شده است.
آنا: در کنار بحث مظلومیت مردم یمن در تجاوز به این کشور، ما مقاومت مثالزدنی مردم را میبینیم. عامل محرک این مقاومت در چه چیزی ریشه دارد؟
الحکیمی: درست است که مردم یمن در این جنگ مظلوم هستند ولی این بهمعنی ضعیف بودن ما نیست، چراکه یمنیها اهل شکست خوردن نیستند. ما اهل مقاومت، شجاعت، جهاد، استقامت و فداکاری هستیم. ازیکطرف در جنگ یمن با گروهی مقابل هستیم که ما را بنده خود میخواهد ولی ما کسانی هستیم که از مادرانی آزاد متولد شده و برای مقابله با دشمن آماده هستیم. یمنیها برای شکست خوردن هیچگاه برنامهریزی نکردهاند و تهدید را با تهدید جواب میدهند. ما در لباس محلی خود خنجری به کمر داریم که رسم است اگر آن را از غلاف بیرون بیاوریم حتماً باید خونی بریزیم. از اینرو است که تجاوز عربستان سعودی را با مقاومت پاسخ داده و إنشاءالله سقوط آل سعود بهزودی بهدست یمنیها رخ خواهد داد.
آنا: آیا مقاومت درمقابل این حجم از جنایاتی که انجام میشود، ارزش دارد و در این راه، مردم یمن آیا پشیمان شدهاند؟
الحکیمی: مقاومت در فرهنگ یمنیها ریشه دارد و از گذشتههای دور در مبارزات علیه ظلم، خود را نشان داده است. یمنیها از اصحاب پیامبر اکرم(ص)، حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) بودهاند. در کربلا از 72 شهید، 34 نفر یمنی بودهاند که این نشاندهنده ریشهدار بودن مقاومت در این کشور است.
آنا: تجاوزات به یمن در سکوت جوامع مدعی حقوق بشر رخ میدهد. درباره سکوت این نهادها در جنگ یمن چه میتوان گفت؟
الحکیمی: سازمان ملل متحد در زمان «بانکیمون» بهصراحت اعلام کرد که به پول عربستان سعودی احتیاج دارد و بهخاطر این کشور نمیتواند از لغو تحریم و محاصره یمن حمایت کند. این سازمانهای بهاصطلاح انساندوستانه ثابت کردهاند که ذرهای ارزش برای انسانیت قائل نبوده و تمامی شعارهایی که میدهند کذب است. عربستان سعودی چهار سال است که در یمن در مقابل چشمان نهادهای بینالمللی جنایتهای بزرگی انجام میدهد ولی درمقابل، وقتی یمنیها برای دفاع از خود، موشک بهسوی مراکز صرفاً نظامی شلیک میکنند، بهسرعت محکوم میشوند.
آنا: محور مقاومت زیر شدیدترین فشارها در چند سال اخیر بوده است. چه ارتباطی میان جنگ سوریه و تجاوز به یمن میبینید؟
الحکیمی: سوریه، یمن، عراق، لبنان و فلسطین همه در یک جبهه واحد قرار دارند. آمریکا و رژیم صهیونیستی بههمراه برخی کشورهای غربی نقشه دقیق و برنامهریزیشدهای برای تسلط بر کشورهای اسلامی داشتهاند و از همین رو بود که جنگ سوریه را بهبهانه دموکراسیخواهی آغاز کردند و هدفی جز تضعیف محور مقاومت نداشتهاند. جنگ علیه محور مقاومت به بهانههای واهی، تنها تلاش برای تحت فشار قرار دادن و تحریم ایران در منطقه است تا پشتیبانی خود از محور مقاومت را پایان دهد؛ ولی مقاومت جواب این توطئهها را با قاطعیت داد.
من سال گذشته از بشار اسد پرسیدم که سوریه بر تمامی متجاوزان به این کشور پیروز شده؛ آیا در آینده باز هم آمریکا و رژیم صهیونیستی به سوریه تجاوز خواهند کرد؟ وی در جواب گفت: بهخاطر استقامت ما آنها به ناامیدی رسیدهاند ولی مجدداً در آینده تلاش خواهند کرد تا به محور مقاومت ضربه بزنند. تنها راه نجات امت اسلامی، وحدت و مقاومت است تا علیه دسیسههای دشمن پیروز شود.
آنا: آمریکا و عربستان سعودی بارها ایران را به ارسال سلاح به یمن متهم کردهاند، نظر شما درباره این اتهامات چیست؟
الحکیمی: علی عبدالله صالح در دوران خود بهدلیل آنکه تاجر سلاح بود، برای یمنیها سلاحهای مختلفی خریداری و انبار کرد. بعد از سقوط صالح و قدرتگیری «عبد ربه منصور هادی»، وی تمامی اطلاعات نظامی و انبارهای تسلیحاتی را در اختیار سعودیها قرار داد و آنها نیز انبارها را بمباران کردند اما چون ارتش یمن به مردم وفادار بود و منصور هادی نیز از تمامی اطلاعات نظامی آگاهی نداشت، برخی انبارها همچنان باقی ماندند که علیه سعودیها استفاده میشود. اگر ما میتوانستیم از جایی سلاح وارد کنیم، چرا نمیتوانیم دارو و مواد غذایی وارد کنیم؟! پس تمامی این اتهامات دروغی بیش نیست تا محور مقاومت را بیشتر تحت فشار قرار دهند.
آنا: همزمان با مظلومیت مردم یمن، میبینیم که آنها از فلسطین هم حمایت میکنند، بهطوریکه یکی از شکوهمندترین راهپیماییهای روز قدس را سال جاری در صنعا شاهد بودیم. در باب این موضوع کمی توضیح دهید.
الحکیمی: مسئله اول جوانان یمن، آزادی قدس و فلسطین است و هیچگاه نظر مردم در این موارد تغییر نخواهد کرد. ما همیشه همراه مردم فلسطین بوده، هستیم و خواهیم ماند.
آنا: تجاوز به یمن در چهار سال گذشته نتوانسته کاری از پیش ببرد. آیا به نظر شما سعودیها در نهایت وادار به پذیرش شکست خواهند شد؟
الحکیمی: عربستان سعودی در خیال آن بود که سهروزه کار یمن را تمام کند. ما نیز 40 روز در قبال تجاوز سکوت کردیم تا حجت اقامه کنیم. در این مدت سعودیها به تجاوز خود ادامه دادند و ما نیز با آنها در میدان جنگ مقابله کردیم. سعودیها در این چهار سال نهتنها نتوانستهاند به اهداف خود برسند بلکه در بسیاری از جبههها شکست خوردند. درحالحاضر عربستان سعودی تلاش میکند از طریق مذاکره برای حفظ آبرو به جنگ پایان دهد.
آنا: درباره دور دوم مذاکرات صلح یمن در سوئد چه نظری دارید؟
الحکیمی: از طرف دولت وحدت ملی نمایندگانی به این مذاکرات اعزام شدند تا وضعیت انسانی بهبود یابد، فرودگاهها و بنادر بازگشایی شده و محاصره یمن پایان یابد. ما آمادهایم جنگ تمام شود ولی این بهمعنی ضعف ما نیست. ما نخواهیم گذاشت که عربستان سعودی بر ما مسلط شود. مذاکرات صلح میتواند به تجاوز پایان دهد تا به هموار شدن مسیر ارسال کمکهای بشردوستانه کمک کند.
آنا: علیرغم اینکه معاهده آتشبس در سوئد بهنتیجه رسید، شاهد بمباران سعودیها و نقض توافق هستیم. چه واکنشی درمقابل نشان داده خواهد شد؟
الحکیمی: حضور ما در مذاکرات صلح به این معنی نیست که ضعیف هستیم. ما همزمان با حضور مقتدرانه در مذاکرات صلح، سلاح به دست، در جبهه نیز حضور داریم. سعودیها بارها آتشبس را نقض کرده و به صلح خیانت کردهاند ولی ما هیچگاه نمیخواهیم نقضکننده توافقهای آتشبس باشیم. آنها در کمتر از 24 ساعت از پایان دور اول گفتگوها، دهها بار با تسلیحات ممنوعه از جمله بمبهای خوشهای به «الحدیده» حمله کردند. اگر عربستان سعودی بخواهد بجنگد ما نیز خواهیم جنگید و از میدان مبارزه عقب نخواهیم نشست.
آنا: نقش رژیم صهیونیستی در تجاوز به یمن را با اخباری که درباره حمایت از ائتلاف عربی وجود دارد، چگونه ارزیابی میکنید؟
الحکیمی: نقش رژیم صهیونیستی در تجاوز به یمن بسیار زیاد است. بر اساس اطلاعاتی که موجود است برخی از خلبانهای جنگندههای ائتلاف عربی، افسران صهیونیست هستند. بنیامین نتانیاهو در ابتدای تجاوز به یمن اعلام کرد که جنگ یمن برای سعودیها بسیار منفعت دارد. رژیم صهیونیستی مردم یمن را خوب میشناسد و میداند که هیچگاه آرمان فلسطین را فراموش نخواهد کرد و مبارزه با رژیم صهیونیستی را ادامه خواهد داد. بههمینخاطر تلاش میکند تا انصارالله و بهطورکلی مردم یمن را تضعیف و یک حکومت وابسته به ریاض ایجاد کند، اما نمیداند که یمنیها از تشکیل حکومتی مانند رژیم صهیونیستی در سرزمین خود جلوگیری خواهند کرد. افرادی از ارتش یمن بارها اعلام کردهاند که رژیم صهیونیستی در تجاوز به یمن از لحاظ لجستیکی، اطلاعاتی و نظامی نقش دارد.
آنا: به عنوان سؤال پایانی، آینده جنگ یمن را چگونه میبینید؟
الحکیمی: ما اهل عقبنشینی نیستیم و همانگونه که گفتم در میدان جنگ باقی خواهیم ماند. سعودیها با تجاوز به یمن، پایان حکومت خود را رقم زدهاند. پیروزی از آن محور مقاومت خواهد بود.
انتهای پیام/4106/4093/پ
انتهای پیام/