دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1397 - 17:35
بفرمایید انواع چای؛

روز جهانی چای و آشنایی با انواع آن

در کنار مناسبت‌های مختلف پزشکی و سلامت که در تقویم جهانی ثبت شده است، برخی مناسبت‌های جالب مانند روز جهانی چای نیز در این تقویم وجود دارد.
کد خبر : 344377

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در کنار مناسبت‌های مختلف پزشکی و سلامت که در تقویم جهانی شناخته شده‌اند، برخی مناسبت‌های جالب نیز در این فهرست خودنمایی می‌کنند. پانزدهم دسامبر مصادف با 24 آذر، یکی از این مناسبت‌هاست که به عنوان روز جهانی «چای» نامگذاری شده است. این روز می‌تواند بهانه‌ای باشد تا نگاهی کوتاه به انواع چای و فواید آن‌ها داشته باشیم؛ البته پیش از هر موضوعی، جالب است بدانید بعضی از انواع چای از گیاهی موسوم به Camellia Sinensia به دست می‌آید و روند متفاوت تخمیر برگ‌ها موجب عرضه انواع چای می‌شود.


چای سبز


مردم چین و ژاپن، علاقه خاصی به این نوشیدنی دارند. چای سبز حداقل تخمیر برگ‌های چای را تحمل می‌کند و به همین دلیل، آنتی اکسیدان‌ها در حد بالایی حفظ می‌شود. وجود آنتی اکسیدان، عامل شهرت این چای به دلیل پیشگیری از پیری است.


از دیگر فواید چای سبز می‌توان به مقابله با استرس و افسردگی در دوران سالمندی اشاره کرد. همچنین این نوشیدنی احتمال ابتلا به سرطان‌های سینه، ریه، معده، پروستات و کولون را نیز کاهش می‌دهد و تاثیر خوبی در مقابله با تصلب شرایین دارد.


چای سبز، نوشیدنی خوبی برای طرفداران رژیم‌های لاغری است و از آن جا که در حفظ عملکرد مطلوب سیستم عصبی نقش دارد، می‌تواند در کاهش زمینه‌های بروز آلزایمر و پارکینسون مؤثر باشد.


چای سیاه


این نوع چای که مصرف زیادی در بسیاری جوامع از جمله ایران دارد، در پی تخمیر کامل و اکسیداسیون طولانی تر نسبت به دیگر انواع چای به دست می‌آید  و به همین دلیل رنگ و طعم آن بیشتر است. برخلاف تصور، چای سیاه نیز برای سلامت مفید است البته به شرط این که فاقد مواد و رنگ‌های افزودنی باشد.مقدار فراوان آنتی اکسیدان‌های فلاونوئید در کاهش زمینه ابتلا به پوکی استخوان خانم‌ها مؤثر است و همچنین از عروق خونی محافظت می‌کند. چای سیاه مانع احتباس آب در بدن می‌شود و به دلیل اتساع نایژه‌ها در بهبود تنفس مؤثر است و جذب گلوکز در بدن را به تاخیر می‌اندازد. همچنین چای سیاه جوشیده می‌تواند در بهبود اسهال مؤثر باشد.


چای سفید


این نوشیدنی که از جوانه‌های درخت چای تهیه می‌شود، تحت هیچ نوع تخمیری نبوده و طعم ملایم و شیرینی دارد. با این که چای سفید چندان کاربرد ندارد اما فواید سرشار آن برای سلامتی، باعث شده یکی از بهترین نوشیدنی‌ها به حساب آید.


براساس تحقیقات، تاثیر آنتی اکسیدانی چای سفید بسیار بیشتر از چای سبز است و می‌تواند از بروز پیری اندام‌ها پیشگیری کند و تاثیر بهتری در مقابله با سرطان نسبت به چای سبز داشته باشد.


 مقدار فراوان ویتامین‌های C و E در بهبود بیماری‌های ویروسی و باکتریایی نقش دارد و در طب چینی برای بهبود تب، دندان درد و سرخک از آن استفاده می‌شود.همچنین در کاهش LDL خون مؤثر است و مانع از تصلب شریان‌ها و ایجاد لخته‌های خونی می‌شود. خنثی کردن رادیکال‌های آزاد تحت تاثیر آنتی اکسیدان‌ها نیز باعث شفافیت پوست و پیشگیری از آکنه می‌شود.


چای اولانگ


این چای در نتیجه تخمیر کمتری نسبت به چای سیاه تهیه می‌شود  و طعمی شبیه میوه تازه و بسیار دلچسب دارد. این نوشیدنی در کاهش کلسترول خون مؤثر است و برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، توصیه می‌شود.


چای قرمز


چای قرمز یا چای ترش، برخلاف دیگر انواع چای از برگ‌های چای تهیه نمی شود و محصول بوته ای است که در آفریقای جنوبی می‌روید. این برگ‌ها پس از تخمیر، رنگ قرمز تندی پیدا می‌کند و به عنوان دمنوش سرد یا گرم کاربرد دارد.


چربی سوزی، تاثیر دیورتیک، آنتی اکسیدان‌های فراوان، خواب عمیق و مقابله با استرس، از جمله خواص این نوشیدنی محسوب می‌شود.


آن چه باید در باره «دم کردن» و مصرف چای بدانید


کیفیت آب، اولین شرط نوشیدن چای دل‌چسب است. دم کردن چای با آب کتری که چندین بار سرد و گرم شده و جوش آمده است، باعث تغییر طعم آن می‌شود.


هر نوع چای به دمای خاصی از آب جوش نیاز دارد. چای سیاه را باید با آب کاملاً جوش دم کرد تا ترکیبات آن فعال شود، اگر قصد دم کردن چای سبز را دارید، پس از جوش آمدن آب، آن را از روی حرارت بردارید و پس از 30 ثانیه در قوری بریزید. در خصوص چای سبز این فاصله 60 ثانیه خواهد بود.


چای اولانگ را می‌توان شبیه چای سبز یا سیاه دم کرد اما چای قرمز کاملا نیاز به آب جوش دارد.میزان دم کشیدن انواع چای نیز متفاوت است؛ چای سبز و سفید، پس از حدود دو تا سه دقیقه، چای سیاه پس از سه تا پنج دقیقه و چای اولانگ پس از چهار تا هفت دقیقه قابل مصرف است.


پس از دم‌کشیدن چای، آن را در قوری دیگری صاف کنید و نگذارید برگ‌های چای در نوشیدنی بماند. در نوشیدن هیچ نوع از انواع چای افراط به خرج ندهید؛ به خصوص این که نوشیدن آن در شب موجب اختلال در خواب و پس از غذا نیز مانع جذب آهن می‌شود.


میزان دم‌کشیدن انواع چای متفاوت است؛ چای سبز و سفید، پس از حدود دو تا سه دقیقه، چای سیاه پس از سه تا پنج دقیقه و چای اولانگ پس از چهار تا هفت دقیقه قابل مصرف است.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب