دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1397 - 13:33
رقابت مدعیان برای ریاست؛

اولویت وزارت ورزش کدام فدراسیون است؟

پس از قانون منع به کارگیری بازنشستگان، کار وزارت ورزش و جوانان برای انتخابات فدراسیون‌های بلاتکلیف سخت‌ شده است.
کد خبر : 344318
149968091571927600.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، حال و روز فعلی ورزش ایران با آنچه که در ابتدای سال 97 پیش‌بینی می‌شد خیلی متفاوت شده است. در ابتدای سال 97 وزارت ورزش و جوانان باید برای 13 فدراسیون تدارکات برگزاری انتخابات را انجام می‌داد اما با تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان در شهریور و فرصت دو ماهه به رؤسای بازنشسته برای واگذاری صندلی ریاست خود به شخص دیگری، تعداد برگزاری مجمع انتخابات فدراسیون‌های ورزشی بیشتر از ابتدای سال  شد و به مراتب کار سختی پیش‌روی وزارت ورزش و جوانان خواهد بود.


انتخابات کدام فدراسیون‌های ورزشی برگزار شد؟


در ابتدای سال، وزارت ورزش و جوانان باید انتخابات 13 فدراسیون ورزشی را برگزار می‌کرد. شمشیربازی، اسکواش، بولینگ و بیلیارد، تیروکمان، تنیس، قایقرانی، ووشو، انجمن‌های ورزشی، ورزش همگانی، گلف، سوارکاری، کونگ فو و بدمینتون فدراسیون‌هایی بودند که انتخاباتش باید برگزار می‌شد.


از بین این تعداد، انتخابات فدراسیون‌های شمشیربازی، اسکواش، بولینگ و بیلیارد، سوارکاری و بدمینتون برگزار شد که البته رؤسای انتخاب شده کسانی هستند که از قبل هم هدایت فدراسیون مربوطه را برعهده داشتند و در دوره جدید برگزاری انتخابات هم دوباره سکان فدراسیون مربوطه را برعهده گرفتند.‌ در حال حاضر ریاست فدراسیون شمشیربازی، اسکواش، بولینگ و بیلیارد، سوارکاری، بدمینتون به ترتیب توسط باقرزاده، اسماعیلی، اسکندری، خلیلی و پوریا اداره می‌شوند.


فدراسیون تیروکمان هم پس از مدت طولانی بلاتکلیفی در اردیبهشت امسال تعیین تکلیف شد و ریاست این فدراسیون به غلامرضا شعبانی‌بهار رسید. انتخابات فدراسیون گلف هم مهر امسال برگزار و حمید عزیزی به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد.


فدراسیون انجمن‌های ورزشی هم توسط محمد علیپور اداره می‌شود که البته دوره ریاست علیپور 17 آبان به پایان رسید و با وجود ثبت‌نام از نامزدها و تأیید صلاحیت‌ها هنوز تکلیف برگزاری مجمع انتخاباتی از سوی وزارت ورزش و جوانان مشخص نشده و معلوم نیست چرا وزارت ورزش تاریخ برگزاری مجمع انتخابات این فدراسیون را اعلام نمی‌کند. در حال حاضر صمد ولی زاده، احمد اسدزاده و محمد علیپور نامزد این فدراسیون هستند.


وضعیت در فدراسیون تنیس و کونگ‌فو هم مشخص نیست. دوره چهارساله رؤسای این فدراسیون‌ها به پایان رسیده اما هنوز وضعیت برگزاری مجمع انتخابات فدراسیون‌های آنها مشخص نیست. در فدراسیون تنیس مجید شایسته، ایرج رحمانی و عبدالرضا آریانفر هم برای پست ریاست این فدراسیون نامزد شدند.


دوره چهارساله مهدی علی‌نژاد رئیس فدراسیون ووشو هم 13 اسفند به پایان می‌رسد و طبق اعلام وزارت ورزش و جوانان از امروز ثبت‌نام نامزدها برای این فدراسیون آغاز خواهد شد.


تعداد فدراسیون‌های بلاتکلیف افزایش پیدا کرد


علاوه بر فدراسیون‌هایی که دوره چهارساله آنها به پایان رسید و وزارت ورزش و جوانان تکلیف برخی از آنها را مشخص کرد و برخی دیگر بلاتکلیف ماندند، با تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان تعداد فدراسیون‌های بلاتکلیف افرایش پیدا کرد و 9  فدراسیون دیگر باید تکلیف برگزاری مجمع آنها از سوی وزارت ورزش و جوانان مشخص شود.


در حال حاضر فدراسیون‌های هندبال، قایقرانی، چوگان، سه‌گانه، جودو، والیبال، کاراته، ورزش ناشنوایان و هاکی با توجه به قانون منع به کارگیری بازنشستگان با سرپرست اداره می‌شوند و وزارت ورزش و جوانان باید در خصوص وضعیت آنها تعیین تکلیف کند. البته مرحوم بهرام شفیع هم جزء رؤسای بازنشسته بود که با توجه به قانون منع به کارگیری بازنشستگان باید از سمت خود کنار می‌رفت اما قبل از اجرای نهایی این قانون، دار فانی را وداع گفت.


علاوه بر این تعداد، وضعیت فدراسیون کشتی هم در حال حاضر نامشخص است، رسول خادم 9 آبان برای دومین بار از سمت ریاست خود در فدراسیون کشتی استعفا کرد و در حال حاضر ریاست این فدراسیون توسط بنی‌تمیم اداره می‌شود.


بر همین اساس وزارت ورزش و جوانان باید مجمع انتخابات 15 فدراسیون ورزشی را در دستور کار خود قرار دهد، البته غیر از این تعداد در اردیبهشت 98 هم دوره چهارساله رؤسای فدراسیون‌های بیماران خاص، وزنه‌برداری و رزمی به پایان می‌رسد و وزارت ورزش و جوانان باید 75 روز قبل از برگزاری مجمع انتخابات فدراسیون‌های مورد نظر مقدمات آن را فراهم کنند.


در حال حاضر اسامی نامزدها برخی فدراسیون‌ها به شرح زیر است:


16 متقاضی برای فدراسیون سه‌گانه


از زمان تشکیل فدراسیون سه‌گانه محمدعلی صبور ریاست این فدراسیون را به مدت 11 سال در اختیار داشت و سال گذشته در آذرماه هم بار دیگر به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد. البته انتخابات فدراسیون به صورت دو مرحله‌ای انجام شد اما در نهایت صبور بار دیگر سکان فدراسیون را برعهده گرفت. باتوجه به قانون منع به کارگیری بازنشستگان صبور که از رؤسای بازنشسته بود 29 مهر صندلی ریاست خود را به نامنی داد و از سمت خود کنار رفت.


در حال حاضر سید اصغر آزوره، فاطمه ابوالقاسمی هدشی، امین احمدی،  بابک امیری نژاد، مهرعلی باران چشمه، علی اکبر حسن پور حیدری، فروزان زاهدمنش، بهمن صفری مرمتی، ایرج عرب، منوچهر عزیزی، عبدالرحمن قاسمی نافچی، مهدی گودرزی، مهدی مبینی، مسعود محمدی جوزدانی، سیدرضا میر ابوطالبی و غلامرضا نبات‌چیان ۱۶ نامزد فدراسیون ورزش‌های سه‌گانه هستند.


18 نفر خواهان صندلی ریاست رحیمی


پس از اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان علیرضا رحیمی از سمت خود کنار رفت و به عنوان مشاور در کنار صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک قرار گرفت. در حال حاضر 18 نفر برای انتخابات این فدراسیون ثبت‌نام کردند: مرتضی حسن‌پور، فاطمه ابوالقاسمی، میترا نوری، حمید علی‌آقانژاد، محمد پورکیانی، احمد گواری، هادی خلیلی، ضرغام علیجانی، خسرو ابراهیم‌زاده، مهدی طالب پور، توفیق کابلی مورد تأیید قرار گرفته‌اند.


ورزش ناشنوایان و هشت متقاضی صندلی ریاست


پس از استعفای مصطفی کریمی به دلیل قانون منع به کارگیری بازنشستگان از ریاست فدراسیون ورزش ناشنوایان هشت نامزد برای انتخابات ریاست این فدراسیون اعلام آمادگی کردند. کرم الله علیمرادی، مهران تیشه گران، مسعود فراهانی، عارف سعیدی، کاظم نظم ده، سعید کاظمی، افشین داوری و رمضانعلی دولو  هشت کاندیدای فدراسیون ورزش های ناشنوایان هستند.


انتخابات هاکی با 11 نامزد


با توجه به فوت شیفع برگزاری  انتخابات هاکی در اولویت وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته است و در حال حاضر علی اصغر طهماسبی، فاطمه ابوالقاسمی، رمضانعلی دولو، اکبر قاسمی، حسین شهریاری، مسعود مختاری، یدالله غیاثیان، بهرام قدیمی، احمد کاظمی، مرتضی یحیی پور و علی یاور عزیز پور برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی رسمی کردند.


فدراسیون قایقرانی و 10 نامزد پست ریاست


دوره چهارساله غلامرضا امینی رئیس فدراسیون قایقرانی هم هفتم مرداد قبل از بازی‌های آسیایی به اتمام رسید اما در آن مقطع به دلیل حساسیت‌های بازی‌های آسیایی، امینی در سمت خود ابقا شد تا بعد از بازی‌های آسیایی تکلیف او مشخص شود، البته امینی چندماه بعد از بازی‌های آسیایی همچنان در فدراسیون مشغول به کار بود و در نهایت با تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان از سمت خود کنار رفت و مسئولیت این فدراسیون به سرپرست واگذار شد.


در حال حاضر محمد بابایی، سیدرضا میر ابوطالبی، ناصر طالبی، سعید کاظمی و محسن میلاد، امیر شقاقی، ابراهیمی نیا، علیرضا سهرابیان، رضا گل محمدی و یحیی یحیائی برای ریاست این فدراسیون نامزد شدند.


چهار نفر متقاضی برای چوگان


 حجت‌الله دهخدایی دی 96 هدایت فدراسیون چوگان را برعهده گرفت اما دوران ریاست دهخدایی کمتر از یک سال در فدراسیون چوگان بود و او با توجه به قانون منع به کارگیری بازنشستگان همراه با دیگر رؤسای بازنشسته از سمت خود استعفا کرد. در حال حاضر میعاد صادقی، محمد مهاجرلو، فرهاد نظری و امیررضا شاپوری افرادی هستند که برای انتخابات این فدراسیون پیش‌قدم شدند.


فدراسیون‌های در لیست اولویت


در حال حاضر فدراسیون‌های کاراته، والیبال، جودو و کشتی در لیست اولویت قرار گرفته‌اند. دو فدراسیون کاراته و والیبال با توجه به اینکه توسط رؤسای بازنشسته اداره می‌شدند تا روزهای پایانی از سمت خود استعفا نکرده بودند و دلخوش به این بودند که با تبصره و قانون بتواند در سمت خود ابقا شوند اما محمدصادق فرجی و احمد ضیایی هیچ‌کدام مشمول تبصره و قانون نشدند و روز 16 آذر با حکم وزیر ورزش و جوانان افشین داوری در فدراسیون والیبال و محسن آشوری در فدراسیون کاراته حکم سرپرستی گرفته‌اند.


فدراسیون جودو هم یا سرپرستی عمادی اداره می‌شود و با اینکه درخشان آبان از سمت خود کنار رفت اما وزارت ورزش و جوانان در مورد تعیین تکلیف این فدراسیون و اسامی نامزدهای آن هیچ اقدامی انجام نداده است.


در فدراسیون کشتی هم همانطور که گفته شد پس از استعفای خادم برای دومین بار، بنی‌تمیم از سوی وزارت ورزش و جوانان به عنوان سرپرست انتخاب شد، اما هنوز جزییات انتخابات و برگزاری مجمع این فدراسیون از سوی وزارت ورزش و جوانان اعلام نشده است.


رشته کاراته امسال برای نخستین بار به المپیک راه پیدا کرده است و با توجه به راه سخت کاراته‌کاران برای کسب سهمیه المپیک باید هر چه سریعتر وضعیت ریاست این فدراسیون مشخص شود. رشته وزنه‌برداری و کشتی هم که همیشه بار مدال‌آوری کاروان ایران را در المپیک به دوش می‌کشیدند این روزها حال و روز خوشی ندارند.


وضعیت در فدراسیون وزنه‌برداری هم قابل قبول نیست، در حال حاضر ریاست 9 هیأت استانی با سرپرست اداره می‌شوند و با توجه به اینکه سرپرستان حق رأی در مجمع را ندارند، زمزمه شائبه مهندسی بودن انتخابات این فدراسیون بر سر زبان‌ها افتاده است، به همین دلیل وزارت ورزش هم به فدراسیون وزنه‌برداری ضرب الاجل داده تا هر چه سریعتر مجمع هیأت‌ها را برگزار کند. با توجه به اینکه 75 روز قبل از برگزاری مجمع مقدمات انتخابات باید فراهم شده باشد بنابراین تا پایان سال 97 هم باید تکلیف نامزدها و تأیید صلاحیت‌های نامزدهای این فدراسیون‌ مشخص شود.


به هر روی تعداد فدراسیون بلاتکلیف در شرایطی افزایش پیدا کرده است که به روزهای المپیک توکیو هم نزدیک می‌شویم.  این دوره کسب سهمیه المپیک سخت‌تر از گذشته شده است و ورزشکاران تنها با حضور در دو یا سه مسابقه نمی‌توانند سهمیه المپیک را به دست بیاورند، در واقع هر ورزشکار برای اینکه سهمیه المپیک را به دست بیاورد باید حداقل در 6 مسابقه حضور داشته باشد و به طبع این شرایط در وضعیتی که گرانی ارز ورزش ایران را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است سخت خواهد بود. همین چند وقت پیش بود که به دلیل مشکلات اقتصادی و گرانی ارز اعزام برخی رشته‌های ورزشی به خارج از کشور لغو شد و در این شرایط نیاز است که وزارت ورزش و جوانان با برگزاری به موقع انتخابات فدراسیون‌های بلاتکلیف تمرکز کار را روی کسب سهمیه المپیک در سال جدید قرار دهند نه اینکه فدراسیون‌ها درگیر دعواهای انتخاباتی شوند.


انتهای پیام/4051/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب