دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آذر 1397 - 16:30
گزارش؛

یانکی‌هایی که با «ترامپ» نساختند+ تصاویر

برخی رسانه‌های آمریکایی از جمله «سی ان ان» و «واشنگتن تایمز» در همان ماه‌های نخست روی کارآمدن دولت ترامپ، گزارش دادند که وزارت خارجه آمریکا تبدیل به یک نماد و د
کد خبر : 343478

برخی رسانه‌های آمریکایی از جمله «سی ان ان» و «واشنگتن تایمز» در همان ماه‌های نخست روی کارآمدن دولت ترامپ، گزارش دادند که وزارت خارجه آمریکا تبدیل به یک نماد و دکور شده است و اتکاء ترامپ در امور مرتبط با سیاست خارجی صرفا به مشاوران خود است.


به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، «جان کِلی» رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید، جدیدترین عضو کابینه ترامپ است که دولت و تیم وی را ترک می‌کند.


بن‌بست در روابط «ترامپ» و «کِلی»


آنطور که «سی‌ان‌ان» گزارش داده روابط «ترامپ» و «کِلی» در ۱۷ ماه گذشته به بن‌بست رسیده است و دو طرف در روز‌های اخیر حتی با هم صحبت هم نکرده‌اند.


برخی منابع خبری نزدیک به کاخ سفید، عمده دلیل تصمیم «جان کلی» برای رفتن از کابینه ترامپ را اختلافاتش با «ملانیا ترامپ» همسر رئیس‌جمهور آمریکا می‌دانند.


در حدود ۲۲ ماهی که از زمان ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا می‌گذرد، افراد زیادی از وی و دولتش جدا شده‌اند که «جان کِلی» نمونه اخیر آنهاست.


رئیس‌جمهوری که توانایی اداره حلقه نزدیکان خود را هم ندارد


به عقیده برخی صاحب‌نظران، میزان بالای خروجی‌ها از کابینه ترامپ نشان از تشتت و از هم‌گسیختگی سیستم اداره آمریکا در دوران وی است. در واقع فردی که داعیه‌دار است تفکرش در سراسر دنیا خواهان دارد و حتی تظاهرات ضدسرمایه داری جلیقه زرد‌ها در پاریس را هم به نفع خود مصادره می‌کند، توانایی اداره حلقه نزدیکان خود را هم ندارد.


این افراد همچنین معتقدند علت اصلی خروج افراد شاخص از کابینه ترامپ و از حلقه نزدیکان وی، «تلون مزاج» و «استبداد رأی» این فرد دیوانه نماست.


رکس تیلرسون


شاید بتوان مهم‌ترین فردی که از کابینه ترامپ جدا شد را «رکس تیلرسون» وزیر خارجه سابق آمریکا دانست.تیلرسون از ۱ فوریه ۲۰۱۷ (۱۳ بهمن ۱۳۹۵) تا ۱۳ مارس ۲۰۱۸ (۲۲ اسفند ۱۳۹۶) به مدت ۱۳ ماه وزیر خارجه دولت ترامپ بود. تیلرسون ۶۶ ساله، پیش از تصدی وزارت خارجه آمریکا، مدیر یک شرکت نفتی بزرگ با نام «اکسون موبیل» بود.


برخی رسانه‌های آمریکایی از جمله «سی ان ان» و «واشنگتن تایمز» در همان ماه‌های نخست روی کارآمدن دولت ترامپ، گزارش دادند که وزارت خارجه آمریکا تبدیل به یک نماد و دکور شده است و اتکاء ترامپ در امور مرتبط با سیاست خارجی صرفاً به مشاوران خود است.


ترامپ ۱۳ مارس ۲۰۱۸ (۲۲ اسفند ۱۳۹۶) در توئیترش نوشت: با تیلرسون در موضوعات مختلف از جمله توافق هسته‌ای با ایران اختلاف‌نظر داشتم؛ من قصد عقب‌نشینی و بیرون آمدن از توافق هسته‌ای را داشتم، اما تیلرسون با من موافق نبود. به نظر من توافق هسته‌ای به شدت بد بود، اما تیلرسون با نظرم موافق نبود.


تیلرسون، چند روز پیش، با گذشت حدود یکسال در نخستین مصاحبه خود پس از برکناری از سمت تصدی وزارت خارجه آمریکا به شبکه «سی بی اس» گفت: ترامپ نظم و انضباط ندارد و گزارش‌های ارسالی برای رئیس‌جمهور را نمی‌خواند و باید مدام به او گوشزد کرد که کار‌های خلاف قانون انجام ندهد.


البته ترامپ نیز در واکنش به مصاحبه تیلرسون طی توئیتی، وی را «کودن» و «تنبل» نامید.


استیو بِنُن


اگر «رکس تیلرسون» را مهم‌ترین فردی بدانیم که از کابینه ترامپ جدا شده است، بدون تردید، «استیو بِنُن» نیز مهم‌ترین فردی است که از جمع حلقه نزدیکان ترامپ جدا شده است.


«بنن» که در دهه ۸۰ میلادی از افسران نیروی دریایی ارتش آمریکا بود، بعد‌ها به یک استراتژیست تبلیغاتی و رسانه‌ای تبدیل شد و یک شبکه رسانه‌ای راست گرا و افراطی به نام «برایتبارت» را راه‌اندازی کرد.


«بنن» در رئیس‌جمهور شدن ترامپ، نقش ویژه‌ای را ایفا کرد؛ لذا ترامپ پس از ورود به کاخ سفید، نخستین حکم را به عنوان «مشاور ویژه» به نام او ثبت کرد. اما در شهریور ۹۶ در حالیکه حدود ۷ ماه از رئیس جمهور شدن ترامپ می‌گذشت، خبر استعفای «بنن» به سبب اختلافات شخصی و کاری با «ترامپ» اعلام شد.


«استیو بنن» پس از خروج از جمع مشاوران نزدیک ترامپ، طی مصاحبه‌ای گفت: وکیل ترامپ در دوران انتخابات ریاست جمهوری برای مخفی ماندن روابط نامشروع وی به ۱۰۰ زن، مبالغ کلانی به عنوان حق‌السکوت پرداخت کرده است.


جیمز کومی


«جیمز کومِی» ۱۹ اردیبهشت ۹۶ به عنوان رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (اف بی آی) راهی لس‌آنجلس شده بود تا برای نیرو‌های تازه استخدام شده «اف بی آی» سخنرانی کند؛ وی هنگام سخنرانی در لس‌آنجلس از طریق اخبار تلویزیون متوجه برکناری خود توسط ترامپ شد.


سرآغاز ایجاد اختلاف میان «ترامپ» و «کومی» به ماجرای دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا و پیگیری‌های مستمر «کومی» برای بررسی این موضوع، مربوط می‌شد.


کومی بعد از عزل شدن توسط ترامپ، خاطرات خود را از دوران ریاست بر «اف بی آی» به رشته تحریر در آورد و به هفته‌نامه تایم پیرامون کتاب خاطراتش گفت که «هیچ وقت فکر نمی‌کردم روش ترامپ در اداره آمریکا را با یک رئیس مافیا مقایسه کنم. اما هر چه بیشتر فکر کردم این مقایسه به نظرم درست آمد».


این مصاحبه «جیمز کومِی» و همچنین کتاب خاطرات ۳۰۰ صفحه‌ای وی، خشم ترامپ را برانگیخت و موجب شد وی طی توئیت‌هایی، رئیس سابق «اف بی آی» را آماج هجمه‌های لفظی‌اش قرار دهد.


مایکل فلین


در کتاب «آتش و خشم» نوشته «مایکل وولف» روزنامه‌نگار آمریکایی که کتابی افشاگرانه علیه ترامپ است، از «مایکل فلین» به عنوان مربی ترامپ نام برده شده است. در این کتاب اشاره شده که بیشتر جهت‌گیری‌های ترامپ در زمینه سیاست خارجی، متاثر از القائات «فلین» است.


با این همه، زمان حضور «فلین» در کابینه ترامپ کمتر از یکماه بود. وی ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ (۱ بهمن ۱۳۹۵) همزمان با ورود ترامپ به کاخ سفید، به سمت مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا منصوب شد و پس از تنها سه هفته یعنی در ۱۳ فوریه ۲۰۱۷ (۲۵ بهمن ۱۳۹۵) با دستور ترامپ از سمتش استعفا داد.


علت اصلی وادار کردن «فلین» به استعفا توسط «ترامپ»، افشای مکالمه وی با «سرگئی کیسلیاک» سفیر روسیه در آمریکا پیرامون تحریم‌های آمریکا علیه روسیه بود. این مکالمه در اواخر دوران اوباما صورت گرفت و در تحقیقات مربوط به نقش روسیه در پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶، یک منبع اصلی به شمار می‌رفت.


در واقع ترامپ برای منحرف کردن اذهان و بی گناه جلوه دادن خود در تحقیقات مرتبط با رسوایی احتمالی انتخاباتی، «مایکل فلین» را قربانی کرد.


مایکل کوهن


شاید جنجالی‌ترین شخصی که از تیم ترامپ جدا شد، «مایکل کوهن» وکیل و کارچاق کن سابق وی باشد. او وقتی ترامپ رئیس‌جمهور شد، اعلام کرد که اگر گلوله‌ای به سمت ترامپ شلیک شود، خود را سپر خواهد کرد.


اما در آوریل ۲۰۱۸ (فروردین ۹۷) وقتی ماموران اف بی آی، به خانه «کوهن» یورش بردند و اسنادی را از آن ضبط کردند، وی اعلام کرد حاضر است با پلیس فدرال و دادستانی در مورد تقلب احتمالی در انتخابات آمریکا به نفع ترامپ، همکاری کند.


اعترافات «کوهن» در تحقیقات «بازپرس مولر» پیرامون دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا، برای ترامپ گران تمام شد و حتی در مقطعی بحث استیضاح چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا را هم در محافل سیاسی و رسانه‌ای این کشور مطرح کرد.


«کوهن» روز پنجشنبه ۲۹ نوامبر ۲۰۱۸ (۸ آذر ۹۷) در دادگاهی در نیویورک حاضر شد و پذیرفت که در جریان تحقیقات مرتبط با تقلب انتخاباتی به نفع ترامپ به نمایندگان کنگره دروغ گفته است.


در اواسط ماه فوریه سال جاری میلادی (بهمن ۹۶) نیز درست چند روز پس از یکسالگی حضور ترامپ در کاخ سفید، نیویورک تایمز به نقل از «مایکل کوهن» خبر داد که به دستور ترامپ ۱۳۰ هزار دلار به «استورمی دنیلز» جهت ممانعت از افشای روابط غیراخلاقی رئیس جمهور آمریکا با وی، پرداخت شده است.


پس از این افشاگری، ترامپ طی توئیت‌هایی، وکیل سابقش را نواخت و در یکی از توئیت‌هایش نوشت: «اگر کسی به دنبال یک وکیل خوب می‌گردد، قویا توصیه می‌کنم مایکل کوهن را استخدام نکند».


اگرچه فهرست افراد اخراج شده توسط ترامپ، به موارد فوق‌الذکر خلاصه نمی‌شود، اما آنچه که در بالا آمد، مهم‌ترین افرادی بودند که ظرف حدود دو سال اخیر اصطلاحاً دل ترامپ را زده‌اند و با حکم اخراج مواجه شده‌اند. با رویه‌ای که ترامپ در پیش گرفته است، هیچ فردی ولو نزدیک‌ترین شخص به وی نیز از تیغ اخراج در امان نیست؛ شاید قرعه بعدی به نام «جارد کوشنر» داماد و مشاور ارشدش بیفتد و شاید کس دیگر.


منبع: میزان


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب