تجلیل از از پژوهشگران برتر کشور با حضور معاون اول رئیسجمهور
به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسعود برومند در نشست خبری هفته پژوهش که پیش از ظهر امروز، در محل ساختمان وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد، گفت: امسال نمایشگاه هفته پژوهش وزارت علوم با نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی «ساخت ایران» معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادغامشده و این نمایشگاه در دیماه برگزار میشود.
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: روز یکشنبه ۲۵ آذرماه از پژوهشگران و محققان برتر کشور با حضور اسحاق جهانگیری تجلیل میشود.
برومند در ادامه گفت: در هفته پژوهش براساس نامگذاری که در وزارت علوم انجام شده برنامههای خاصی در نظر گرفته شده است که براین اساس در روز ابتدای این هفته مانند سال گذشته با حضور وزیر آموزش و پرورش، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در یکی از مدارس تهران مراسم تجلیل از دانشآموزان برگزیده که طرحهای پژوهشی خوبی داشتند برگزار میشود.امسال علاوه بر برگزاری این مراسم طرحی به نام آشنایی دانشآموزان با محیطهای تحقیقاتی (درهای باز) با مشارکت 200 دانشگاه، پژوهشگاه و پارک علم و فناوری برگزار میشود.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: روز یکشنبه 25آذرماه مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران و نشست معاونین پژوهشی و فناوری دانشگاههای کل کشور برگزار میشود که این مراسم در سالن اجلاس سران برگزار میشود. در همان روز در جلسهای که با حضور معاونین پژوهشی و فناوری دانشگاهها و پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری برگزار میشود دو بحث بودجه 98 و تعاملات در حوزه فناوری برای ارتقای فعالیت پارکها و دانشگاهها و پژوهشگاهها با حضور صندوق نوآوری و شکوفایی مطرح و بررسی میشود.
وی اضافه کرد: روز یکشنبه بعدازظهر نیز جلسهای با حضور اصحاب رسانه و اساتید خبره حوزه خبر و اطلاعرسانی داریم تا بتوانیم از نظرات کارشناسی این افراد استفاده کنیم.
برومند اضافه کرد: روز دوشنبه در هفته پژوهش روزی است که دستگاهها و بخشهای مختلف مراسمهای داخلی را برگزار میکنند و دبیرخانه شورای عتف نیز اقدام به برگزاری جشنواره هنری در بخش دانشآموزی و دانشجویی کردهاند.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در روز سهشنبه هماندیشی آسیبشناسی در پژوهشهای علوم انسانی را در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میکنیم و روز چهارشنبه نشستی با مدیران روابط بینالملل دانشگاهها داریم و از رایزنهای فرهنگی و علمی در سفارتخانهها دعوت به عمل آمده است. در بعدازظهر روز چهارشنبه جلسهای با انجمنهای علمی با موضوع مسئولیت اجتماعی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار میشود که در این مراسم از انجمنهای برتر علمی نیز تقدیر میکنیم.
وی درخصوص بودجه پژوهش در سال 98 توضیح داد: لایحه بودجه 98 هنوز نهایی نشده ولی امسال در برخی از حوزهها به دلیل هماهنگی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم اتفاقات خوبی افتاده که در مجموع 73درصد رشد بودجه داشتیم که درصد رشد بودجه در پژوهشگاهها 17 درصد و در دانشگاهها 14 درصد بوده است. همچنین نسبت بودجه پژوهشی به GDP کل کشور بالای هفت دهم درصد بوده است. امیدواریم امسال این بودجه برای پژوهش به بالای 14 هزار میلیارد تومان برسد.
وی ادامه داد: حدود 72 درصد از بودجه پژوهشی امسال تخصیص داده شد که با قول سازمان برنامه و بودجه بنا شده تا پایان امسال صددرصد بودجه پژوهشی تخصیص داده شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد : برنامهریزی مناسبی در وزارت علوم انجام شده تا سیستم مالی در دانشگاهها به صورتی باشد که میزان هزینهکرد در حوزه پژوهشی را بهطور شفاف نشان دهد. این طرح برای سال 98 اجرایی میشود.
وی در خصوص توسعه علمی در کشور توضیح داد: میزان حمایت مالی در سال 92 از شرکتهای واحدهای فناور 13 میلیارد تومان بود که امسال به حدود 43 میلیارد تومان رسید. همچنین میزان فروش پارکهای علم و فناوری به 8 هزار میلیارد تومان رسیده است.
برومند در ادامه بیان کرد: در سال 91 تنها سه هزار واحد فناور داشتیم که در سال 95 به چهار هزار و 500 واحد رسید و در سال 96، 6 هزار و 267 واحد شده است. همچنین تعداد شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکها در سال 95 هزار و 150 شرکت بود که به هزار و 297 شرکت رسیده است. بودجه پارکهای علم و فناوری در سال 95، 200 میلیارد تومان بود که در سال 96 به 260 میلیارد تومان رسیده است. با توجه به قول سازمان برنامه و بودجه این بودجه به 70 درصد نیز رشد کرده است.
وی درخصوص صادرات محصولات فناوری توضیح داد: در سال 95 میزان صادرات 230 میلیون دلار بوده که در سال 96 به 260 میلیون دلار رسیده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ایجاد گرنت فناوری در سال 98 اشاره کرد و گفت: در غالب یک طرح با سازمان برنامه و بودجه گرنت فناوری را از سال 98 شروع میکنیم تا خروجیهای پژوهشی مناسب پژوهشگاهها و دانشگاهها تبدیل به فناوری شود.
وی درباره تخصیص یک درصد بودجه پژوهشی در دستگاههای اجرایی تشریح کرد: میزان تخصیص اعتبار توسط دستگاههای اجرایی 85 میلیارد تومان بوده که از این مقدار وزارت نفت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیشترین سهم را داشتند اما باز هم این مقدار راضی کننده نیست.
وی ادامه داد: از نظر اجرایی در سال 96 حجم قراردادهایی که بین دانشگاهها و بخشهای صنعتی دولتی و غیردولتی منعقد شده افزون بر 951 میلیارد تومان است.
انتهای پیام/4060/4085
انتهای پیام/