دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 بهمن 1393 - 17:52
در دیدار مولاوردی با رئیس شورای پاپی در واتیکان مطرح شد

همکاری ایران با شورای پاپی واتیکان برای تحکیم بنیان خانواده

در جلسه معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ایران با رئیس شورای پاپی اعلام شد که بحران کاهش نرخ ازدواج و باروری و افزایش نرخ طلاق و تحولات ایجاد شده در نهاد خانواده و مطرح شدن اشکال و انواع جدید و نامتعارف خانواده، همه ما به ویژه متدینین و پیروان ادیان ابراهیمی را نگران می‌کند.
کد خبر : 3431

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در دیدار با رییس شورای پاپی گفت: تحولات عصر حاضر و پیشرفت فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات و جهانی‌سازی تاثیر روز افزونی در رشد چالش‌های حوزه خانواده داشته است. در این شرایط دستیابی به راه‌حل‌های مشترک برای حل چالش‌های مشترک اهمیت زیادی دارد.


شهیندخت مولاوردی که به همراه حجت الاسلام و المسلمین محمد طاهر ربانی، سفیر ایران در واتیکان، و هیات همراه در مقر شورای پاپی حضور پیدا کرده بود، افزود: امیدواریم با بحث درباره موضوعات مورد علاقه دو طرف در حوزه زن و خانواده، زمینه خوبی برای توسعه مناسبات فراهم شود. خانواده در سطح جهان با چالش‌های بسیار زیادی روبرو شده است. در واقع از یک طرف ما با پدیده‌های جهانی در این حوزه مواجه هستیم و از طرف دیگر هر کشور در حوزه خانواده چالش‌های خاص خود را دارد.


وی در ادامه گفت: بحران کاهش نرخ ازدواج و باروری و افزایش نرخ طلاق و تحولات ایجاد شده در نهاد خانواده و مطرح شدن اشکال و انواع جدید و نامتعارف خانواده همه ما را به ویژه متدینین و پیروان ادیان ابراهیمی را نگران می‌کند، چرا که آسیب دیدن نهاد خانواده آینده بشریت را به خطر می‌اندازد.


معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: گفت و گوی بین مسیحیت کاتولیک و اسلام شیعی می‌تواند در مسیر حل این چالش‌ها به ویژه در مجامع بین‌المللی موثر باشد. در اجلاس بزرگی که در ماه آینده در سازمان ملل برگزار می‌شود و واتیکان هم حتما در آن شرکت می‌کند، با اتخاذ مواضع مشترک می‌توانیم درباره دغدغه‌های مشترک در آن اجلاس تاثیرگذار باشیم.


وی اضافه کرد: موضوعاتی مانند فروپاشی خانواده، سقط جنین، خشونت علیه زنان و کودکان، کودک آزاری، قاچاق انسان و برده‌داری نوین موضوعاتی هستند که در اجلاس سازمان ملل می‌تواند محور توافق و اتحاد دو کشور باشد.


مولاوردی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ظرفیت‌های قانونی در ایران در حوزه زنان گفت: مهمترین قانون کشور ما قانون اساسی است که اصل 20 آن بر این نکته استوار است که همه‏ افراد ملت‏ اعم‏ از زن‏ و مرد یکسان‏ در حمایت‏ قانون‏ قرار دارند و از همه‏ حقوق‏ انسانی‏، سیاسی‏، اقتصادی‏، اجتماعی‏ و فرهنگی‏ با رعایت‏ موازین‏ اسلام‏ برخوردار هستند، همچنین بخشی از قانون حقوق و مسئولیت‌های زنان درباره حقوق و مسئولیت‌های خانوادگی است.


وی با اشاره به نقش مادران گفت: هر چند که ما خانواده را نخستین مدرسه‌ای می‌دانیم که کودک در آن پا می‌گذارد و معلم این مدرسه، مادر است، اما توانمندسازی اعضای خانواده اعم از پدر، مادر و کودک باید در دستور کار ما قرار بگیرد تا از این طریق بتوانیم کارکرد خانواده را تقویت کنیم.


معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: در حال حاضر به نظر می‌رسد خانواده به علت عوامل مختلفی کارکرد خود را به نهادهای اجتماعی واگذار کرده است و کارآمدی لازم خانواده را نمی‌بینیم. ریشه بسیاری از ناآرامی‌ها و تنش‌ها و مشکلات روانی در خانواده است.


وی تاکید کرد: اگر خانواده سالم و از استانداردهای لازم برخوردار باشد جوامع توانمندی و کارآمدی خواهیم داشت و این موضوع به ویژه در کشورهای دینی و دارای حکومت‌های دینی اهمیت بیشتری دارد چون هر گونه ناکارآمدی به نام دین نوشته می‌شود.


تاکید مولاوردی بر بازگرداندن دین به جامعه و خانواده


مولاوردی تاکید کرد: در این شرایط به شدت نیازمند تبادل تجربه هستیم تا با کمک هم بتوانیم در این دنیای جهانی شده دین را به جامعه و خانواده برگردانیم که در نتیجه جامعه و خانواده کارآمدی داشته باشیم.


مولاوردی با اشاره به اهمیت استحکام خانواده در ایران گفت: خانواده باید محلی برای مودت، آرامش و رحمت باشد و ما هر گونه خشونت را در خانواده نفی می‌کنیم و قوانینی را در زمینه خانواده وضع کردیم البته برای رسیدن به وضعیت مطلوب کار زیادی را در پیش داریم.


مولاوردی اسقف اعظم پالیا، رییس شورای پاپی خانواده، را برای گفت و گوهای بیشتر در زمینه خانواده به ایران دعوت کرد.


خانم زهره صفاتی، مشاور امور فقهی معاونت امور زنان نیز در این نشست اضافه کرد: در اسلام خانواده اساس اجتماع دیده شده است و در فرهنگ ما هم به زنان احترام گذاشته می‌شود و زن موجود مقدسی است. وقتی یک زن و مرد با هم پیوند زناشویی می‌بندند. با هم قرار می‌گذارند که حقوق متقابل را رعایت کنند و زن و مرد در کنار یکدیگر به آسایش و آرامش می‌رسند.


او گفت: اسلام با حفظ کانون خانواده به حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نظر دارد. پس از پیروزی انقلاب با توجه به نگاه رهبران انقلاب شاهد پیشرفت چشمگیر زنان در همه این حوزه‌ها بوده‌ایم. چون حفظ کیان خانواده و توجه به فرزندان مد نظر ماست. ضمن اینکه قوانین زیادی در کشورمان وجود دارد که زنان می‌توانند با حفظ خانواده مسئولیت‌های اجتماعی‌شان را به بهترین صورت ایفا کنند.


خانواده در جهان امروز دچار محرومیت‌ها و آسیب‌هایی است


در ادامه این نشست دکتر عالیه شکر بیگی، جامعه شناس و دبیر کارگروه خانواده سالم معاونت امور زنان، نیز گفت: در جهان کنونی برقراری تعادل بین کار و خانواده یکی از مسایل و مشکلات اساسی و عمده است. خانواده در جهان امروز دچار محرومیت‌ها و آسیب‌هایی است و توجه جدی نیاز دارد.


وی تصریح کرد: نگاه به انسان و خانواده سالم در دنیای کنونی، یک‌جانبه و منشاء بسیاری از مشکلات و ناکارآمدی خانواده است.


دبیر کارگروه خانواده سالم معاونت امور زنان، افزود: خانواده به ویژه خانواده سالم کانون محبت و رحمت و محملی برای رشد و بقاست و بستری برای اعتمادزایی و مشارکت اعضای آن محسوب می‌شود.


وی تصریح کرد: معاونت امور زنان و در راس آن مولاوردی همه تلاش‌های خود را در جهت اجرایی شدن خانواده سالم می‌کند.


اشرف گرامی زادگان، مدیر کل امور حقوقی و مشاور امور پارلمانی معاونت امور زنان، هم با اشاره به وضعیت زنان در قوانین و مقررات ایران گفت: قانون مدنی ایران درباره موضوعات اجتماعی از دین اسلام گرفته شده است و قسمت اول آن در زمینه اخلاق در خانواده و تحکیم خانواده و روابط زن و شوهر است.


وی افزود: در تمام قوانین ما اعم از مدنی و جزایی به بنیان خانواده تاکید زیادی شده است. در این سال‌ها به خاطر حفظ خانواده و نگرانی‌های موجود قوانینی مانند مبارزه با قاچاق انسان حمایت از کودکان و حمایت از خانواده را به تصویب رساندیم و در حال حاضر یک لایحه در دولت برای حمایت از حقوق شهروندی داریم.


گرامی زادگان پیشنهاد داد: آموزش‌هایی به دختران و پسران که قصد تشکیل خانواده را دارند داده شود. اگر زنان و مردان حقوق و تکالیف هم را بدانند، خانواده‌های سالمی خواهیم داشت. اطمینان می‌دهم که ما در جمهوری اسلامی آماده هر گونه همکاری در زمینه تحکیم بنیان خانواده با شورای پاپی در واتیکان هستیم.


خانواده اگر نباشد بشریت وجود نخواهد داشت


در ادامه این نشست فاطمه رحمتی مشاور امور بین‌الملل معاونت امور زنان نیز گفت: هیچ موضوعی مانند خانواده از شرق تا غرب مردم را به خود مشغول نکرده است. ما نیز در ایران با چالش‌هایی در زمینه خانواده مواجه هستیم.


وی تاکید کرد: بدبینانه است که اگر گمان کنیم خانواده در عصر حاضر در جهان در حال فروپاشی است. خانواده اگر نباشد بشریت وجود نخواهد داشت . اکنون خانواده در ساختارها و نقش‌ها دچار تحول بنیادین شده است.


وی با اشاره به ورود تعدا زیادی از دختران ایرانی به دانشگاه‌ها اظهار کرد: اکنون ایفای نقش‌های سنتی برای زنان کافی نیست از سوی دیگر مشکلاتی مانند مشکلات اقتصادی آنقدر مردان را به عنوان مدیر خانواده به خود مشغول کرده که نقش‌های پدری کمرنگ شده است که با توجه به اشتراکات ادیان و وجود مشکلاتی در خانواده‌ها می‌توانیم با تبادل نظر به پاسخ‌های مشترکی دست یابیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب