3 نکته برای موفقیت در آزمون آیلتس
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آیلتس (IELTS) به معنای نظام بینالمللی ارزشیابی زبان انگلیسی است و یکی از معتبرترین آزمونهای زبان انگلیسی حال حاضر است که در سراسر دنیا برگزار میشود.
آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در مقابل تافل، آزمون آمریکایی قرار میگیرد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلیس، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود.
سازمان برگزار کننده آیلتس (The International English Language Testing System) یکی از پرکاربردترین و مهمترین سازمانهای برگزار کننده آزمونهای زبان در جهان است. این امتحان شامل سنجش مهارتهای خواندن (reading)، نوشتن (writing)، شنیدار (listenin) و مکالمه (speaking) است.
نمرهبندی این آزمون از صفر تا ۹ سطح را شامل میشود، نمره قبولی برای آزمون وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ نمره متوسط و 6 به بالا خوب تلقی میشود.
معمولا دانشجویان دوره لیسانس یا فوق لیسانسی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاههای انگلیسی زبان را دارند یا میخواهند در محیطی انگلیسی زبان، کار و فعالیت کنند، در این آزمون شرکت میکنند. امتحان آیلتس در دو نوع آکادمیک (Academic) و عمومی (General Training) برگزار میشود.
امتحان آکادمیک مخصوص کسانی است که میخواهند در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند در حالیکه امتحان عمومی مخصوص کسانی است که میخواهند به یک کشور انگلیسی زبان مهاجرت کنند |
امتحان آکادمیک مخصوص کسانی است که میخواهند در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند در حالیکه امتحان عمومی مخصوص کسانی است که میخواهند به یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا، استرالیا و یا نیوزلند مهاجرت کنند. خیلی از افراد احتمال دارد ندانند که آزمون آیلتس برای آن ها مناسبتر است یا تافل؛ بنابراین قبل از هر اقدامی بهتر است از طریق سایت دانشگاه یا سیستم جهانی آیلتس ببینند که چه آزمونی برای دانشگاهی که قصد دارند در آن تحصیل کنند، مناسبتر است.
اگر به دنبال این هستید که امتحان آیلتس بدهید این سه نکته را مد نظر داشته باشید.
1- چرا باید امتحان آیلتس بدهید؟
آزمون آیلتس یکی از بهترین آزمونهای زبانی است که برای ورود به دانشگاههای استرالیا، انگلیس، کانادا، ایرلند، نیوزلند و آفریقای جنوبی مورد نیاز است. به عنوان مثال اگر چه دانشگاه کالج لندن آزمونهای زبان دیگر را نیز قبول میکند اما در سایت دانشگاه آمده است که مدرک آیلتس بیشتر مورد پذیرش این دانشگاه است. همچنین تعدادی از مدارس آمریکا و سایر کشورهای از دانشآموزان خود مدرک آیلتس میخواهند.
ژوزفین پار، مدیر ارتباطات در مدرسه جدید در نیویورک که بالاترین میزان دانشجویان بینالمللی را از بین دانشگاههای آمریکا در سال 2014-2013 داشت معتقد است، الزاماً نمره بالای آیلتس نشاندهنده صلاحیتها مهارتهای فرد در کلاس نیست. در مورد شرکت در آزمون تافل یا آیلتس، پار عنوان میکند: «کسانی که قصد دارند وارد دانشگاه شوند باید بررسی کنند که آیا دانشگاه مورد نظر آزمون آیلتس را قبول دارد یا خیر.»
2- چه نمرهای مورد نیاز است؟
در آزمون آیلتس برای هر بخش از مهارتها نمره صفر تا 9 در نظر گرفته میشود. و نمره آیلتس فرد، میانگین این 4 مهارت است. برای تعیین نمره مورد نیاز جهت اخذ پذیرش دانشگاه، سعی کنید از طریق وبسایت آیلتس یا وبسایت دانشگاهها علاوه بر نمره حدنصاب، بفهمید که دانشگاه بیشتر بر روی کدام یک از مهارتهای آزمون آیلتس تاکید دارد. به عنوان مثال دانشگاه آکسفورد فقط نمرات آیلتس بالای 7 را قبول میکند، یا دانشگاه پرینستون تمایل به پذیرش دانشجویانی دارد که نمره اسپیکینگ آزمون آیلتس آنها بالای 8 باشد. هر چند که خیلی از مدارس مشهور در آمریکا و سایر کشورها نمره آیلتس بین 5 تا 6 را نیز قبول میکنند.
3- چگونه برای امتحان آیلتس آماده شوید؟
بهترین راه آماده شدن برای آیلتس، شرکت کردن در این آزمون است. چون نمرهای که در این آزمون میگیرید، علاوه بر سنجش سطح زبان شما، کمک میکند که بفهمید باید کدام یک از این مهارتها بیشتر تقویت کنید.
کارولین مککینون مدیر مدرسهای در نیویورک و مسئول مرکز آموزش زبان معتقد است، کسانی که در محیطی انگلیسی زبان زندگی میکنند بهتر از پس آزمونهای زبان بر میآیند. اما با اینحال دانشآموزان نیازمندند که فرمت امتحان را یاد بگیرند چون ممکن است به دلیل آشنا نبودن با دستورالعمل و سبک آزمون، نمره خوبی کسب نکنند.
وی پیشنهاد کرد برای بخش لیسنینگ و ریدیدنگ، بهتر است از اپلیکشنهایی نظیر IELTS Skills یا TOEFL TPO HD استفاده کنید. این اپلیکشن شامل تعداد بسیار زیادی آزمون شبیهسازی شده است. البته TOEFL TPO HD میتواند برای آزمون آیلتس نیز مفید باشد.
علاوه بر آموزشهایی که مخصوص آیلتس است، از پادکستهای زبان انگلیسی هم استفاده کنید تا سطح مکالمات روزمره خود را بهبود ببخشید. همچنین از سایت newsinlevels.com دیدن کنید، این سایت خبری بر حسب میزان دانش زبانی شما اخبار را در اختیارتان قرار میدهد و باعث میشود که مهارت ریدینگ شما بهبود پیدا کند.
اگر حس میکنید لغات انگلیسی که به خاطر دارید کافی نیست مدام frequency list را مرور کنید. پیشنهاد بعدی برای وسعت بخشیدن دامنه لغات خود، مطالعه مقالات ویکیپدیا در مورد تمامی رشتهها مانند آموزش، سرگرمی، دولت، سیاست، فرهنگ، غذاها، بازیها یا هر موضوع دیگری است. داشتن یک دامنه وسیع لغت به شما کمک میکند که بتوانید بهتر بنویسید و در نتیجه نمره رایتینگ بالاتری کسب کنید.
انتهای پیام/