اتفاق خاصی با اجرای قانون تسهیل ازدواج رخ نداده است
به گزارش خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عبدالرضا رحمانیفضلی صبح امروز در جلسه شورای اجتماعی کشور با اشاره به جلسهای که در محضر مقام معظم رهبری برگزار شده بود، گفت: موضوع طلاق و مواد مخدر مسائلی بود که در این جلسه مطرح و در قالب موارد متعدد، آن را به دستگاههای مختلف ابلاغ کردیم و همه دستگاهها موظف شدند تا عملکردشان را هر سه ماه گزارش دهند.
وی افزود: در سه سال گذشته براساس فرمایشات رهبری، هر دستگاهی کار خودش را انجام داده و طبق شاخصهای کمی و هدفگذاری دقیق قرار است ظرف یک ماه آینده این موضوعات ارزیابی شود.
وزیر کشور در ادامه خاطرنشان کرد: فراکسیون خانواده مجلس، قانون تسهیل ازدواج را به بحث گذاشته و با وجود تصویب قانون، در عمل اتفاق خاصی در این خصوص رخ نداده و قرار است گزارشی از عملکرد این قانون ارائه شود و اگر نیاز به اصلاح وجود دارد این موضوع محقق شود.
رحمانیفضلی به موضوع ازدواج سفید اشاره کرد و ادامه داد: براساس گزارش علمی و همافزایی دستگاهها قرار است شورا و ستاد، بررسیهایی را انجام داده و همافزایی ایجاد کند. جلسه اول آن صورت گرفته و قرار است دستگاههای مسئول در جلب همکاری و کارآیی آن نقش خود را ایفا کنند.
وی به موضوع بافتهای فرسوده اشاره کرده و ادامه داد: با وجود اقداماتی که در این خصوص صورت گرفته اما هنوز مقام معظم رهبری از این موضوع گلایهمند هستند. در موضوع حاشیهنشینی دستگاههای مسئول خودشان عمل کردند بهطور مثال نیروی انتظامی در برنامهریزی مشخص به محلات سرکشی کرده و پیگیر آسیبهای موجود در این مناطق است. کارگروهی نیز در این حوزه تشکیل شد که توقع این است با محوریت نظارت مسکن و شهرسازی فعال شود و دستگاههای دیگر و شورای اجتماعی ورود پیدا کنند.
وزیر کشور به بازنگری در بررسی همه قوانین اجتماعی اشاره کرد و گفت: باید منابع مختلف و داشتههایمان را در این حوزه بررسی کنیم و بدانیم چه منابعی داریم و چقدر به آن عمل شده است. اگر ضعف قانون داریم آن را برطرف کنیم و این نیاز به تقسیم کار ملی دارد.
وی پیشنهاد داد کارگروه 16 گانهای تشکیل و مصوبات را پیگیری کنند.
رحمانیفضلی به تأکید مقام معظم رهبری به مشاوره قبل از ازدواج نیز اشاره و ادامه داد: در حال حاضر دو ساعت مشاوره برای زوجین اجباری است. هر چند باید این میزان مشاوره 6 ساعت باشد که در بعضی جاها رعایت میشود. اما اجرای کامل آن مستلزم آن است که دستگاههای مسئول آن را پیگیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: پیگیر بحث خیرین ازدواج و خانواده در استانها هستیم اما باید در این حوزه بررسی شود و شبکه ملی خیرین در حوزه ازدواج و خانواده تشکیل شود که موضوع مهم و قابل بحثی است.
وزیر کشور تصریح کرد: ما مدیون مقام معظم رهبری و پیگیریهای ایشان و دقت و نظارت معظمله بر روند کار هستیم.
وی با تأکید بر اینکه آسیبهای اجتماعی مجموعهای است که اجزایش را پیدا کرده است، ادامه داد: راه مشخص و اهداف این مجموعه تعیین شده است و کارهایی نیز در این خصوص صورت گرفته اما با نقطه مطلوب مقام معظم رهبری فاصله داریم و باید با برنامهریزی به این نقطه برسیم.
وی خاطرنشان کرد: نمیتوانیم بگوییم فوقالعاده بودهایم اما در مجموعه حوزهها اقداماتی صورت گرفته و هماهنگی برای مسائلی که هنوز باقی مانده ادامه دارد.
انتهای پیام/4087/ن
انتهای پیام/