تجاریسازی محصولات نانو چشمانداز دانشگاه آزاد اسلامی
داود ثمری در حاشیه برگزاری نخستین جلسه شورای سیاستگذاری چهارمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در علیآباد کتول در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، شناسایی افراد برتر در حوزه فناوری را از اهداف این جشنواره عنوان کرد و گفت: امروز در دنیا، فناوریهای جدید اقتصاد نانو میتواند کمک قابل توجهی به دانشگاهیان کند.
وی با بیان این مطلب که چهارمین جشنواره فناوری نانو بهعنوان نخستین دورهای است که در خارج از پایتخت برگزار خواهد شد، اظهار کرد: امسال با برگزاری شایسته این جشنواره توانمندیهای دانشگاههای خود را در خارج از تهران به تصویر خواهیم کشید و با شناسایی اعضای هیأت علمی و محصولات مرغوب با کارایی بالا، این موضوع را ثابت خواهیم کرد که در حوزه نانو در دنیا حرفی برای گفتن داریم.
مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی جزو 20 دانشگاه برتر علمی جهان در حوزه نانو معرفی شده است، با توان و ظرفیت بالایی که امروز در جامعه علمی دانشگاه سراغ داریم، امید است با محصولاتی که به این جشنواره فرستاده خواهد شد که قطعاً بیشتر از جشنواره سوم ما خواهد بود، پرچمدار تولید علم نانوفناوری در کشور باشیم.
ثمری با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه جوان است ولی ظرفیتی که در این دانشگاه وجود دارد میتواند همپای خیلی از دانشگاهها باشد تصریح کرد: باید علاوه بر جذب نخبگان با توسعه شرکتهای دانشبنیان که در حوزه نانو فعال هستند، در برقراری ارتباط با صنایع مادر بهصورت جدی کار کنیم.
به گفته مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی، تجاریسازی محصولات نانو و شرکتهای دانشبنیان بهعنوان چشمانداز این دانشگاه مطرح است.
وی افزود: در این جشنواره کارگاههای توانمندسازی برای اعضای هیأت علمی و دانشجویان خواهیم داشت که اصول نوینی در زمینه فناوری نانو از لحاظ صادرات، ثبت فرهنگهای بینالمللی و ثبت اختراعات مالکیت فکری مورد بحث و آموزش قرار خواهد گرفت.
مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی بر ضرورت کاربردیسازی پژوهشها تأکید و خاطرنشان کرد: بدون شک برگزاری اینگونه جشنوارهها زمینه مشارکت نخبگان، نوآوران، محققان و همه علاقهمندان به حوزه فناوری نانو را در کشور فراهم میکند که این مهم خود عامل اصلی استحکام ارتباط بیشازپیش بین صنعت و جامعه خواهد شد.
ثمری افزود: اگر خواهان این هستیم که مصرفکنندگان به این نتیجه برسند که کیفیت محصولاتی که در دانشگاهها و داخل کشور تولید میشود، مطلوب است، قطعاً در روند تولیدات داخل تأثیر مثبتی ایجادشده و در نهایت با تجاریسازی محصولات در بحث اشتغالزایی نیز موفق عمل کردهایم.
وی تأکید کرد: آنچه مسلم است، اگر صنعت ببیند دانشگاهها کمک میکنند تا تولید افزایش یابد و براساس این افزایش، درآمد نیز رشد داشته باشد، قطعاً به دانشگاه توجه جدی خواهد داشت؛ چراکه این امر زمینه حرکت به سمت فعالیتهای دانشبنیان و دانشپایه را هموار کرده و سبب اشتغالزایی و نوآوری میشود.
مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی به آنا گفت: در نهایت اگر قرار است به خودکفایی برسیم و قادر باشیم با شرایطی همچون تحریمها که بر کشور تحمیل میشود، روی پای خود بایستیم، باید به دانشگاهها و اعضای هیأت علمی بهعنوان بنیه علمی کشور تکیه کرده و دانشگاه را به سمت دانشگاه حل مسئله ببریم که مسائل و مشکلات مبتلابه جامعه را بررسی و راهکارهایی را ارائه کند.
به گزارش آنا، پس از طراحی جشنواره فناوری نانو با هدف شناسایی قابلیتهای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه نانوفناوری، حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاریسازی محصولات نانو، هدایت و تشویق واحدهای دانشگاهی و پژوهشگران بهسمت این عرصه نوین علمی و برگزاری سه دوره این جشنواره، مقرر شده است هشتم اسفند سال ۱۳۹۷، افتخار میزبانی چهارمین دوره این جشنواره راهگشا را دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآباد کتول که تجربه برگزاری موفق و کیفی نخستین همایش ملی توسعه فناوری نانو را در کارنامه خود دارد، بر عهده داشته باشد.
انتهای پیام/4062/خ
انتهای پیام/