دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مرداد 1394 - 10:20

خیزش رهبران سیاسی و اقتصادی، از دانشگاه‌های برتر آسیا

کیفیت آموزش و فرصت‌هایی که دانشگاه‌های آسیای شرقی در اختیار دانشجویان خود برای به‌دست آوردن موقعیت اجتماعی مناسب قرار می‌دهند، باعث شده که نظر بسیاری از کارشناسان و اساتید دنیا به این دانشگاه‌ها جلب شود.
کد خبر : 34141

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه‌های ژاپن، چین و سنگاپور جزو دانشگاه‌های برتر آسیا هستند. این دانشگاه‌ها علاوه بر در نظر گرفتن طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها برای دوره‌های کارشناسی و کارشناسی‌ارشد، اغلب طرح‌های تحقیقاتی بسیار خوبی نیز در زمینه‌های مختلف ارائه می‌دهند و همین امر باعث شده است که این دانشگاه‌ها در صدر فهرست بهترین دانشگاه‌ها در آسیا قرار بگیرند.


دانشگاه توکیو در ژاپن، دانشگاه پکن در چین، دانشگاه ملی سئول در کره‌جنوبی و دانشگاه ملی سنگاپور تنها تعدادی از دانشگاه‌های برتر آسیا هستند. می‌توان دلایل رشد این دانشگاه‌ها را در کیفیت بالای آموزش و ابتکار در پذیرش دانشجویان جستجو کرد.


دیوید اشمیت معاون رئیس امور بین‌المللی دانشگاه ایالتی تنسی که در پایان‌نامه دکتری خود بر روی آموزش عالی زنان در آسیا تمرکز کرده بود، معتقد است که این دسته از دانشگاه‌های آسیایی شهرت و اعتبار بسیار زیادی از طریق برنامه‌های استخدامی که برای دانشجویان خود در نظر گرفته‌اند، بدست آوردند و بسیاری از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها حتی به عنوان رهبران سیاسی فعالیت می‌کنند. به عنوان مثال چند تن از نخست‌وزیران اخیر ژاپن در دانشگاه توکیو تحصیل کرده بودند.


اشمیت این میزان را با تعداد رییس‌جمهورهای آمریکایی که از دانشگاه ییل فارغ‌التحصیل شده بودند مقایسه کرد و گفت: «این نوع سیاست‌گذاری نوعی خودشکوفایی است.»


کارشناسان معتقدند که همکاری با دانشگاه‌های شناخته شده و معتبر دنیا، می‌تواند اعتبار دانشگاه‌های آسیایی را بیشتر افزایش دهد. به عنوان مثال دانشگاه ملی سنگاپور با دانشگاه ییل مشارکت دارد. همچنین آلن شائو رئیس بخش کسب‌و‌کار از کالج چارلستون در کارولینای جنوبی اعلام کرد که اساتیدی از دانشگاه نورث‌وسترن جهت مشاوره برای ایجاد دانشگاه علم و صنعت هنگ‌کنگ به خدمت گرفته شدند. شائو بیش از 100 بار به آسیا سفر کرد و در دانشگاه‌های آسیایی زیادی از جمله دانشگاه ملی تایوان و دانشگاه هنگ‌کنگ سخنرانی کرد.








کارشناسان معتقدند که اعضای هیات علمی این دانشگاه‌ها در آماده کردن رهبران اقتصادی و سایر حوزه‌ها مشهور هستند. دانشگاه‌های چین کارهای بسیار مهمی در این زمینه انجام داده‌اند و همین امر باعث شده است که این دانشگاه‌ها جز دانشگاه‌های خوب آسیا شناخته شوند

شائو تاکید می‌کند با وجود اینکه بسیاری از این دانشگاه‌ها می‌توانند شرایط مناسبی برای آن دسته از دانشجویان لیسانس و تحصیلات تکمیلی که به دنبال کاری مناسب می‌گردند فراهم کنند، انگیزه آسیایی‌ها برای تحصیل در دانشگاه‌ها چیزی فراتر از بدست آوردن شغلی مناسب است. دانشگاه‌های آسیایی بیشتر بر روی مقاطع فوق لیسانس به بالا سرمایه‌گذاری می‌کنند، به خصوص در رشته‌هایی نظیر MBA. نمی‌توان این مسئله را که بسیاری از دانشگاه‌های معتبر و قوی در آسیا هستند را نادیده گرفت.


کارشناسان معتقدند که اعضای هیات علمی این دانشگاه‌ها در آماده کردن رهبران اقتصادی و سایر حوزه‌ها مشهور هستند. دانشگاه‌های چین کارهای بسیار مهمی در این زمینه انجام داده‌اند و همین امر باعث شده است که این دانشگاه‌ها جزو دانشگاه‌های خوب آسیا شناخته شوند. در حال حاضر دانشگاه‌های هند نیز در حال انجام همین کار هستند.


به عنوان مثال بسیاری از پروفسورهای چینی که در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل کرده بودند معمولا در دانشگاه‌های معتبر آمریکا تدریس می‌کنند. اگرچه که امروزه بسیاری از چینی‌ها که دانش‌آ‌موخته دانشگاه‌های معتبر آمریکایی بودند، برای تدریس در دانشگاه‌های چین به کشور خود باز می‌گردند. شاید بتوان یکی از دلایل بازگشت این اساتید به کشورهایشان را در پیشنهادات چشمگیری که دانشگاه‌های چینی به این دسته از اساتید می‌دهند عنوان کرد.


اشمیت معتقد است که آن دسته از دانشجویانی که قصد دارند در دانشگاه‌های معتبر آسیایی تحصیل کنند باید برنامه مدونی در این‌باره داشته باشند. حتی اگر به زبان آن کشور مسلط باشند باز هم برای پذیرفته شدن در دانشگاه نیازمند داشتن فاکتورهای دیگری نیز هستند.


وی پیشنهاد می‌کند که دانشجویان باید قبل از ورود به دانشگاه از خود سوال کنند که: آیا می‌توانند از پس درس‌های دانشگاه‌‌های کره، چین و یا ژاپن بربیایند؟ شاید دانشگاه‌های هنگ‌کنگ یا سنگاپور برای آن دسته از دانشجویانی که تمایل دارند در دانشگاه‌های انگلیسی زبان آسیا تحصیل کنند، مناسب‌تر باشد چون این دانشگاه‌ها عمدتا انگلیسی زبان یا دو زبانه هستند.


ویلیام کامینگز، استاد آموزش بین المللی و امور بین المللی در دانشگاه جورج واشنگتن معتقد است که تعدادی از دانشگاه‌های ژاپن مانند دانشگاه کیئو و دانشگاه واسدا نیز شرایط مناسبی ایجاد کرده‌اند که دانشجویان انگلیسی زبان بتوانند در این دانشگاه‌ها تحصیل کنند.


وی دانشجویان آمریکایی را تشویق کرد که برای کسب کردن تجربیات با ارزش برای تحصیل در این دسته از دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی کنند چون تا زمانی که در کشور خود هستند خود را محدود به محیط پیرامونشان می‌کنند. زمانی که یک دانشجوی آمریکایی برای تحصیل به آسیا می‌رود، علاوه بر بهره‌مندی از سطح بالای آموزش، از طریق همنشینی با دانشجویان آسیایی تبادل فرهنگی نیز صورت می‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب