تبدیل قند به داروی مسکن با مکانیزم خمیر نانوایی
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، تبدیل مواد قندی به مسکن هیدروکودون با فرآیند خمیرنانوایی با روشی که پژوهشگران آمریکایی پیدا کردهاند، در مدت سه تا پنج روز امکانپذیر شده است. این فرآیند از روشهای مهندسی ژنتیک راهی بسیار سریعتر و بالقوه ارزانتر برای ساختن این دارو و سایر داروهای دارای با مبنای گیاهی است.
هیدروکودون و خویشاوندان شیمیایی این دارو نظیر مورفین و اوکزیکودون در رده افیونها (opioids) قرار دارند و از خانواده داروهای مسکن ضد درد که از خشخاش گرفته می شوند و گاه برای ساختن مواد مخدر از آنها سوءاستفاده میشود. فرایند تولید این مواد مسکن با استفاده از روشهای معمول کشت خشخاش در مزارعی در استرالیا، اروپا و آسیا نیازمند حدود یک سال صرف زمان است.
سایت futurity.org که پژوهشهای برتر دانشگاهی را بازتاب میدهد به نقل از خبرنامه دانشگاه استنفورد نوشته است که پژوهشگران این دانشگاه از حدود یک دهه پیش، زمانی که نتیجه بخش بودن چنین فرایندی با استفاده از مهندسی ژنتیک غیرممکن به نظر میرسید، کار و آزمایش روی این پروژه را آغاز کردهاند.
کریستینا اسمولک، استادیار مهندسی زیستی دانشگاه استنفورد درکالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا و سرپرست نگارش مقاله تحقیقی این گروه که در شماره اخیر مجله Science منتشر شده است، در مورد این پروژه میگوید: «این تازه شروع کار است. تکنیکهایی ما برای تولید مسکّنهای افیونی را میتوان برای تولید داروهای مبارزه با سرطان، آنتیبیوتیکها و داروهای بیماریهای مزمن مانند فشار خون و آرتریت مورد استفاده قرار داد.»
در این روش DNA دقیقاً مهندسی شده در سلولهایی تزریق می شود تا حالتی مثل مخمر و خمیر نانوایی پیدا کنند و پس از تکثیر سریع از آنها در کارخانجات تولید دارو استفاده می شود. این تیم تحقیقاتی از DNA گیاهان دیگر، باکتریها و حتی موشها برای تولید آنزیمهای لازم استفاده کردهاند.
انتهای پیام/