سازمان غذا و دارو سلامت اسباب بازیها را رصد میکند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حسین رستگار گفت: اسباب بازی از جمله نیازهای اساسی کودکان در بهینه کردن حرکتهای جسمانی و همچنین پرورش خلاقیت آنها محسوب میشود و جنبههای مختلفی مانند ایده یابی، طراحی، استتیک(زیبا شناختی)، ارگونومی و مسایل فرهنگی در تولید وسایل بازی کودکان قابل بررسی است.
وی افزود: این مسایل تا آن اندازه مهم هستند که نیاز به اقدامات کارشناسی و تخصصی داشته باشد اما آنچه بسیار مهمتر از دیگر مباحث جلوه میکند، مسایل مربوط به بهداشت آنها است که سازمان غذا و دارو به عنوان متولی سلامت مردم، مسولیت نظارت بر اسباب بازیها را برعهده دارد.
رستگار گفت: رنگهای مورد استفاده در اسباب بازیها برای کودکان جذابیت زیادی دارد و آنان به ویژه کودکان زیر سه سال بیشتر ترجیح میدهند کشف و شهود خود را از طریق حس چشایی انجام دهند، بنابراین اسباب بازیها را دایما در دهان میگذارند و این عادت به راحتی میتواند آنان را در معرض بیماریهای مختلف قرار دهد.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در مورد مواد رنگی وسایل بازی افزود: چون ممکن است این رنگها به دلیل تماسهای مکرر با صورت کودکان، بطور مستقیم به بدن آنان وارد شود، ضروریست که این رنگها از انواع خوراکی آن و مورد تایید سازمان غذا و دارو باشد.
رستگار یادآور شد: آنالیز صحت و سلامت مواد به کار رفته در اسباب بازیها به طور مداوم در آزمایشگاه مرجع انجام میشود، درج نشان ایمنی محصول و همچنین نشان سازمان غذا و دارو از جمله علایمی هستند که بیانگر رعایت قوانین تولید اسباب بازی است، به همین دلیل هنگام خرید، باید از روی برچسب راهنمای آن سلامت اسباب بازیها را مورد توجه قرار داد.
وی تاکید کرد: جنس مواد به کار رفته در اسباب بازی باید دارای ویژگیهایی از جمله قابلیت شست وشو، عدم حساسیتزا بودن و همچنین عدم قابلیت اشتعال سریع باشد.
رستگار افزود: همسویی و هماهنگی ارگانهای مرتبطی مانند وزارت ارشاد، کانون پرورشی و فکری کودکان و صنایع با سازمان غذا و دارو در تولید اسباب بازیها موضوع دیگری است که میتواند ارتقا دهنده معیارهای سلامت وسایل بازی کودکان باشد.
انتهای پیام/