دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1394 - 16:47
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران خبر داد:

تعلیق حکم حبس ۱۸پزشک/ هیچ پزشکی در زندان به سر نمی‌برد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، عنوان کرد: با پیگیری‌های معاونت حقوقی و انتظامی سازمان نظام پزشکی ۱۸ مورد حکم حبس پزشکان در فاز تعلیق به سر می‌برد و طبق رایزنی‌های انجام شده با رئیس قوه قضائیه بخشنامه‌ای به سراسر کشور ابلاغ شد تا قبل از اجرای حکم حبس پزشکان با دفتر وی هماهنگی انجام شود.
کد خبر : 33341

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر علیرضا زالی در گردهمایی روسای نظام پزشکی‌های سراسر کشور درباره صعوبت و پیچیدگی کار پزشکی، گفت: صیانت از حقوق صنفی آحاد جامعه پزشکی و ارتقاء سلامت مردم با چالش‌های متعددی روبروست که روسای نظام پزشکی شهرستان‌ها نقش مهمی را در این زمینه برعهده دارند.


وی با توجه به اینکه برونداد این گردهمایی افزایش اقتدار صنفی و حرکت به سمت ارتقا سلامت افراد است، افزود: جامعه پزشکی در مسیر خدمت خود با حوادث تلخی روبرو بوده و از تکدر خاطر مزمن رنج می‌برد و در این راستا تامین امنیت شغلی این قشر خدوم به یک مطالبه جدی و مهم تبدیل شده است.


رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه جامعه پزشکی یکی از بی‌دفاع‌ترین صنفوف در ارائه خدمات خود محسوب می‌شود، ادامه داد: با توجه به ارائه خدمات شبانه روزی این قشر به مردم تامین امنیت پزشکان یک امر مبرم و ضروری بوده و از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است.


وی در ادامه به ۱۸ مورد حبس پزشکان در ارتباط با مسائل شغلی اشاره کرد و گفت: با پیگیری‌های معاونت حقوقی و انتظامی سازمان نظام پزشکی ۱۸ مورد حکم حبس پزشکان در فاز تعلیق به سر می‌برد و طبق رایزنی‌های انجام شده با رئیس قوه قضائیه بخشنامه‌ای به سراسر کشور ابلاغ شد تا قبل از اجرای حکم حبس پزشکان با دفتر وی هماهنگی انجام شود.


رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران به تشکیل کمپینی با امضای ۲۲ هزار پزشک اشاره کرد و گفت: این کار به عنوان ممارست و تمرین تیمی در اعتراض به حبس پزشکان شکل گرفت که مستندات آن نیز ارائه شد تا آثار و صدمات ناشی از حبس پزشکان تقلیل یابد.


وی درباره تلاش صورت گرفته برای تقیل آثار حبس پزشکان گفت: به دلیل اینکه ماده ۲۵ مجازات اسلامی جایگزین و بدیل نداشت با تلاش‌های معاونت پارلمانی سازمان پزشکی قانونی این ماده تغییر و دو مسیر متفاوت را طی کرد که ابتدا تغییر در صدر ماده ۳۷ و سپس ارائه سه بخش بصورت تقلیل و تبدیل و حذف مجازات حبس جرایم پزشکی بود.


زالی با تاکید بر اینکه اکنون هیچ پزشکی به دلیل مسائل پزشکی در زندان به سر نمی‌برد، تصریح کرد: با تمام توان در تلاشیم مجازات حبس پزشکان بر مبنای ماده ۸۵ اعمال و در واقع این مشکل به صورت مبنایی حل و مجازات جایگزین احصا شود.


رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه ارزش نسبی خدمات یکی از مباحث مهم جامعه پزشکی محسوب می‌شود، گفت: یکی از مشکلات اجرایی شدن کتاب ارزش گذاری نسبی خدمات سلامت، بار مالی ۱۸۰ درصدی آن برای سازمان‌های بیمه‌گر پایه و تکمیلی بود که آخرین ویرایش آن در سال ۸۵ انجام شده بود.


زالی افزود: به همین دلیل این کتاب در شورای عالی بیمه بر مبنای ۱۲۰ درصد بار مالی تعدیل و برای اجرا ابلاغ شد تا ظرف سه سال آینده به ۱۸۰ درصد برسد.


رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران با اشاره به آسیب پذیری پزشکان نسخه نویس از جمله پزشکان عمومی و متخصص داخلی که تنها راه درآمد آنها از طریق نسخ نویسی است و کمترین میزان رشد تعرفه را دارند، گفت: ویزیت سرپایی و گروه‌های پزشکی آسیب پذیر به ویژه عمومی و اطفال در این کتاب مدنظر قرار گرفت و تعرفه ترجیجی برای این گروه‌ها پیشنهاد شد که پس از تصویب در شورایعالی بیمه با تغییرات اساسی از سوی هیات وزیران مواجه شد.


وی با اشاره به اینکه تعرفه ترجیحی برای پزشکان عمومی، اطفال و متخصصین داخلی محقق نشد، بیان داشت: امیدواریم در نیمه دوم امسال اصلاحات لازم اعمال شده و قول هایی که مسئولان در خصوص ویزیت سرپایی و خدمات پاراکلینیک دادند؛ اجرایی شود.


رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران با بیان اینکه پزشکان یکی از گروه‌هایی هستند که در شرایط مختلف با سازمان امور مالیاتی همکاری و تفاهم لازم را دارند تصریح کرد: چند سال متوالی سازمان نظام پزشکی تفاهم‌نامه‌ای را با سازمان امور مالیاتی منعقد نمود که استمرار داشت اما در سال جدید به حکم دیوان عدالت اداری این تفاهم‌نامه ملغی اعلام گردید و برای مشاغل بند الف و ب اصناف محقق نشد.


وی در خصوص مالیات در نظر گرفته شده برای جامعه پزشکی گفت: تا قبل از ۳۱ تیر ماه امسال طبق پروتکل نانوشته اصنافی که مشمول بند ب ماده ۹۵ مالیات مستقیم بودند تا یک میلیون تومان ۱۲ درصد؛ بین یک تا سه میلیون تومان ۱۸ درصد و بالای سه میلیون تومان ۲۴ درصد رشد مالیاتی داشتند اما طبق رایزنی های انجام شده با سازمان امور مالیاتی در روزهای پایانی تیرماه موفق شدیم برای جامعه پزشکی سه گروه تا یک میلیون تومان؛ بین یک تا پنج میلیون تومان و بالای پنج میلیون تومان را تعریف کنیم که اقدام موثری برای پزشکان بود.


زالی به کارنامه درخشان جامعه پزشکی در ارائه خدمات درمانی به بیماران اشاره کرد و افزود: در سال گذشته ۶۷۰ میلیون خدمت پزشکی در کشور ارائه شد که ۹۵ میلیون خدمت مختص استان تهران است.


وی با تاکید بر اینکه جامعه پزشکی به رغم همه تحریم‌ها در قله خود اتکایی قرار دارد، گفت: بالغ بر ۸۵۰ هزار نفر از اتباع خارجی در شرایط تحریم، خدمات بهداشتی و درمانی لازم را ازجامعه پزشکی ایران دریافت کردند و هم اکنون نیز پتانسیل خدمت رسانی به ۱.۵ میلیون توریسم سلامت را داریم که این تعداد می‌تواند به ۳ میلیون نفر نیز افزایش یابد.


رئیس سازمان نظام پزشکی با توجه به اینکه در تمام ستادهای بهداشتی و درمانی اقصی نقاط کشور پزشکان مستقر بوده و به ارائه خدمات درمانی به بیماران می‌پردازند، عنوان کرد: تعامل مطلوبی بین نمایندگان حوزه‌های انتخابی و روسای نظام پزشکی شهرستان‌ها برقرار است که امیدواریم از نظرات فنی و میدانی آنها جهت رفع مشکلات استفاده شود.


وی با بیان اینکه برخی از طرح‌ها و لوایح ارسالی به مجلس به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم متوقف شد، تصریح کرد: یکی از مواردی که روسای نظام پزشکی شهرستان‌ها در چانه‌زنی آن شرکت داشتند جلوگیری از افزودن تبصره به ماده واحده سال ۶۷ بود که مطب‌ها از حالت مسکونی خارج شده و به واحدهای تجاری تبدیل شوند که با تلاش‌های صورت گرفته این مساله عملیاتی نشد.


رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران با اشاره به اینکه در آستانه تدوین قانون توسعه ششم قرار داریم خاطرنشان کرد: جامعه پزشکی می‌تواند سهم مهمی در انشای این قانون در کنار مجلس داشته باشد تا به عنوان ارائه کنندگان خدمات سلامت که مشکلات و معضلات این حوزه را از نزدیک لمس می‌کنند، نقش خود را در سیاست‌گذاری، برنامه ریزی، اصلاح و ارتقای نظام سلامت کشور و ارائه خدمات در خور شان هم میهنان ایفا کنند.


وی، تامین امنیت خاطر و همچنین امنیت فیزیکی و شغلی جامعه پز شکی را یکی از ملزومات ارائه خدمت به بیماران دانست که در مجلس شورای اسلامی باید توجه ویژه‌ای به آن شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب