دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1397 - 13:53
عباسی مطرح کرد:

آغاز مرحله طراحی‌ سیستم و نظام‌سازی در دهه پنجم انقلاب‌ اسلامی

مسئول اندیشکده یقین و مرکز بررسی‌های دکترینال گفت: دهه پنجم انقلاب‌ اسلامی‌ایران به‌دلیل آغاز مرحله طراحی سیستم و نظام‌سازی از اهمیت خاصی برخوردار است.
کد خبر : 331705
دکتر عباسی (1).JPG

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرج،  حسن عباسی‌ در همایشی با عنوان «بررسی وجوه نظام‌سازی جمهوری اسلامی ایران از درون قانون اساسی» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با اشاره به تاریخ 200 سال اخیر ایران از وجود یک جامعه علمی در کشور خبر داد و گفت: لازمه وجود زیرساخت‌های جامعه علمی، نظام دانشگاهی است که امروز به پختگی رسیده و آماده محصول‌دادن است.


وی مروری گذرا بر سالروز تأسیس و تصحیح قانون اساسی کشور بعد از انقلاب‌اسلامی داشت و گفت: کمتر از 70 روز به 22 بهمن و ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی ایران باقی مانده و این دهه به دلیل آغاز مرحله طراحی‌سیستم و نظام‌سازی از اهمیت خاصی برخوردار است.


مسئول اندیشکده یقین و مرکز بررسی‌های دکترینال با بیان این مطلب که انقلاب‌های جهان به دو دسته یک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای تقسیم می‌شوند؛ تصریح کرد: جامعه‌شناسان انقلاب اسلامی ایران را جزء نظام‌های دو مرحله‌ای می‌دانند که در ابتدا با یک رویکرد کلی و اسلامی متولد شده و در دوره‌دوم، تحول و نظام‌سازی در آن شکل می‌گیرد.


عباسی افزود: دوره مقدماتی انقلاب اسلامی ایران که در حدود 4دهه به طول انجامید، در بسیاری از کشورهای اروپایی بیش از 2 قرن ادامه داشته‌است.


وی با اشاره به هرم ساختاری جوامع انقلابی تأکید‌ کرد: پس از دستیابی به نظام‌سازی، دولت و در مرحله آخر ملت ساخته خواهد‌ شد. انقلاب اسلامی ایران اکنون  دوره مقدماتی خود را طی‌ کرده و وارد مرحله دوم شده که ابتدا در آن نظام‌اسلامی شکل می‌گیرد و پس از آن دولت اسلامی و در آخر نیز ملت اسلامی تشکیل خواهد شد.


مسئول اندیشکده یقین و مرکز بررسی‌های دکترینال با اشاره به برخی مشکلاتی که در جوامع غربی همچون فرانسه به دلیل ناکارآمدی نظام‌ آن‌ها در روزهای اخیر پیش آمده‌ است گفت: به‌دلیل همین مشکلات است که تحول در حوزه علوم‌انسانی از دغدغه‌های مقام‌معظم رهبری است و البته وظیفه اصلی ایجاد این تحول بر عهده دانشگاه، استادان و دانشجویان است.


عباسی بسیار از ناکارآمدی‌های جامعه امروز ما در سطح کشور را به‌دلیل وجود زیرساخت‌های غیرایرانی و غیراسلامی با برداشتی از نظام‌های غربی دانست و تأکید‌ کرد: یکی از زیرنظام‌های مهم از 140 زیرنظام جمهوری‌اسلامی ایران، نظام دانشگاهی است که وظیفه سنگینی در جامعه برعهده دارد.


وی با اشاره به وضعیت موجود کشورهای آسیایی، میزان رشد جمهوری اسلامی ایران در آسیا در وجه جامعه‌سازی را بی‌نظیر توصیف‌کرد و گفت: رشد تکنولوژیکی و یا اقتصادی دلیلی بر دستیابی به سطوح ساختاری هرم جامعه نیست و کشورهایی مانند چین و یا کره جنوبی نیز هنوز فاصله زیادی از نظر ساختار جامعه با ایران دارند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج نیز در این همایش با تأکید بر توانایی‌های علمی و اجتماعی دانشجویان گفت: در میان قشر دانشجو چه از نظر علمی و چه از نظر فرهنگی و اجتماعی، نبوغی می‌بینم که راه‌گشای بسیاری از مشکلات جامعه خواهد‌بود.


محمدحسن برهانی‌فر با ابراز خرسندی از خدمت در دانشگاهی با استادان متعهد، کارکنان پرتلاش و دانشجویان خوش‌فکر و فعال و پرانرژی در عرصه‌های علمی تصریح کرد: ما با سپری‌کردن دوران سخت دفاع مقدس که به همه زیرساخت‌های اقتصادی و نظامی کشور آسیب وارد شده بود؛ ثابت‌کردیم که می‌توانیم محکم و پرقدرت بایستیم و امروز نیز به فضل‌الهی و با تکیه بر اخلاصی که در مجموعه این دانشگاه هست، در کنار یکدیگر مسیر را برای رسیدن به اهداف مقدسمان طی خواهیم‌ کرد.


انتهای پیام/4062


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب