رنج قربانیان سلاحهای شیمیایی پس از سه دهه هنوز بیشمار است
به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، بیست و سومین دوره کنفرانس منع گسترش سلاحهای شیمیایی در لاهه هلند با حضور جانبازان شیمیایی برگزار شد که بسیار مورد توجه اعضاء حاضر در کنفرانس و جهانیان قرار گرفت.
حرکتهای فرهنگی در حاشیه این کنفرانس اعم از برگزاری نمایشگاه عکس، تصویر و پوستر در کنار جانبازانی که درد و جراحت ناشی از بهکارگیری سلاحهای شیمیایی توسط دولت بعث عراق را بهدوش میکشیدند و در آن مکان حاضر بودند، تأثیرات چشمگیر و بسزایی بر حاضران جلسه داشت.
تصویب کنوانسیون منع گسترش سلاحهای شیمیایی و اجرایی شدن کامل این معاهده بسیار مهم بینالمللی حاصل تجربه دردناک جنایات گذشته مخصوصاً تجربه بیتوجهی به فجایع صدام حسین بعثی به پروتکل 1925 ژنو و تهاجم گسترده او علیه مردم ایران در چند دهه گذشته بوده است.
در این کنفرانس پنج تشکل مردمنهاد از جانبازان شیمیایی با حمایت و پشتیبانی مرکز دانشپژوهان و نخبگان شاهد و ایثارگر و بنیاد شهید و امور ایثارگران به بیان دردها و آلام خود پرداختند. بیانیهای از سوی انجمن حمایت از حقوق جانبازان و مصدومین شیمیایی در کنفرانس لاهه صادر و از سوی مرکز دانشپژوهان و نخبهگان شاهد و ایثارگر برای خبرگزاری آنا ارسال شده است.
در این بیانیه آمده است: آقای رئیس، دبیرکل، اعضاء و همکاران محترم، رنجهای مداوم ما قربانیان سلاحهای شیمیایی پس از سه دهه هنوز بیشمار است و ما هر روز شاهد مرگ دوستان قربانیمان هستیم. علاوه بر رنجهای ناشی از ضایعات جسمی، روحی و نیاز مداوم به درمان، محدودیتهای حاصله در خصوص محیط زندگی و لزوم تغییر ناتوانی قربانیان سلاحهای شیمیایی فعالیتهای آنها را در عرصههای زندگی و فعالیتهای اجتماعی بسیار محدود کرده است. در کشور من ایران برنامههایی برای کاهش مشکلات شروع شده است ولی فعالیتهای انجام شده بهدلیل هزینههای زیاد، ناکافی است.
در ادامه بیانیه آمده است: جمعیت حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی از طرف 5 هزار قربانی بدحال عضو خود تشکیل صندوق ویژه کمک به قربانیان سلاحهای شیمیایی از بودجه عادی سازمان را برای اجرای موارد فوق در یک برنامه پنج ساله پیشنهاد میکنم. همچنین تصویب قانون پرداخت غرامت جنگی توسط کشورها، سازمانها و شرکتهای سازنده، فروشنده و بهکارگیرنده سلاحهای شیمیایی در تهاجم شیمیایی رژیم صدام حسین و نقضکنندگان پیمان منع سلاحهای شیمیایی را برای تأمین منابع مالی اجرای برنامههای پیشنهادی و ایجاد زیرساختهای لازم بهعنوان بخشی از اقدامات تنبیهی ایشان و حمایت از قربانیان مورد تأکید قرار میدهم.
این بیانیه خاطرنشان میکند: سلامت بهعنوان یک حق اجتماعی در اساسنامه سازمان بهداشت جهانی و اعلامیه حقوق بشر ذکر شده و محدودیت دارویی هم نقض اعلامیه حقوق بشر است. محدودیت مراودات مالی ایران باعث شده کمتر بانکی حاضر به تبادل مالی با ایران شده و ایران دیگر مقصد واردات دارو و مواد اولیه دارویی نباشد. محدودیتهای بینالمللی ناقض حقوق شهروندان ایران شده است.
انتهای پیام/4072/4100/
انتهای پیام/