نگاه اسلام به حقوق انسان فراتر از دیدگاههای حقوق بینالملل است
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسن رحیم پورازغدی بعدازظهر امروز در همایش عدالت شیشهای مجتمع ولیعصر(عج) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب اظهار کرد: تمام احکام اسلام برای پاسداشت انسان بوده و در واقع هدف انسان است. انسان موجودی است دو بُعدی که یک بُعد آن جهانی و بُعد دیگر طبیعی است. در اصل یک بُعد الهی است و یک بُعد جسمانی.
وی در ادامه افزود: انسان در نظام اومانیست هدف قدرت، ثروت و شهوت قرارگرفته است و از بُعد الهی آن فاصله گرفته است. حضرت امیر در کلامی میفرماید انسان به عقلش میارزد پس باید به عوامل انسانیت پی برد. همچنین انسان هدف است، مابقی وسیله و ایمان و عمل صالح ما را انسان میکند. هر آنچه حرام اعلامشده است، به خاطر صدمه به روح و جسم اعلام شده.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: آزادی، عدالت، پیشرفت و امنیت، همه اینها برای تأمین انسانیت و خدمت به انسان است. تمامی تعالیم پیامبر اکرم(ص) و اهلبیتش(ع) در راستای تعالی انسان حرکت کردند.گناهها و محرمات همگی به کرامت انسان ضرر رسانده و واجبات در راستای تعالی انسان هستند. انسان امانتدار خدا در روی کائنات است و به این دلیل انسان، قدرت تسخیر عالم را دارد و دارای ظرفیتهای بیبدیل است.
رحیمپور ازغدی افزود: در اصل دین برای رهاسازی انسان از زنجیرهای مادی و استفاده از همین ظرفیتها آمده است. انسان اگر حقوق مادی و معنوی خود را پاسخگو نباشد، زمینههای رشد در او سرکوفت خواهد شد. در شرایطی که امکانات زندگی شرافتمند فراهم نباشد، تعالی هم اتفاق نمیافتد و از اینجاست که جهاد واجب میشود.
وی تصریح کرد: نگاه اسلامی در رابطه با حقوق، فراتر از دیدگاههای مادی حقوق بینالملل است حتی حقوق یک نفر انسان بهاندازهای مهم است که در منطق توحیدی گویی حقوق همه بشریت موردبحث است.
انتهای پیام/4116/
انتهای پیام/