دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مرداد 1394 - 13:32
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد

جشن تکمیل خانه‌های بهداشت تا پایان مهرماه/ افتتاح بیش از 300 خانه بهداشت در هفته دولت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از دو هزار خانه بهداشت وعده داده شده، تاکنون هزار مورد به بهره‌برداری رسیده است و تا پایان مهر ماه با راه اندازی 1500 خانه بهداشت دیگر جشن تکمیل خانه‌های بهداشت برگزار می‌شود.
کد خبر : 33080

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید حسن هاشمی در اولین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری توسعه سلامت مناطق کمتر توسعه یافته اظهار کرد: تکالیف و وظایف وزارت بهداشت در مورد روستاها مشخص است و نیازی به تغییر ساختار وجود ندارد به گونه‌ای که محل احداث خانه‌ها و مراکز بهداشت در روستاها و همچنین پایگاه‌های بهداشتی و مراکز جامع خدمات سلامت کاملا مشخص و معلوم است.


وزیر بهداشت درباره تصویب اساسنامه برای ستاد هماهنگی پیگیری توسعه سلامت در مناطق محروم نیز به بندهای 3 و 4 اساسنامه آن اشاره کرد و گفت: در بند 3 به نوسازی، بازسازی و تجهیز خانه‌ها و مراکز بهداشتی در مناطق کمتر توسعه یافته و در بند 4 نیز به جلب مشارکت کمک‌های مردمی، سازمان‌های مردم نهاد و خیرین سلامت اشاره شده که اهمیت بسیار زیادی دارد.


هاشمی یادآور شد: ممکن است در کنار وظایف اساسنامه، برای بیمه روستایی و اورژانس نیز اقداماتی انجام شود و از همه مهم‌تر کمبود شدیدی است که در زمینه نیروی انسانی به ویژه پزشک، پرستار، ماما و بهورز وجود دارد.


وی، بازسازی و نوسازی مراکز بهداشت را یکی از اولویت‌های اصلی این ستاد مطرح کرد و از در نظر گرفتن اعتبارات لازم دراین خصوص خبر داد.


وی ادامه داد: ضروری است تا اولویت‌های استانی مناطق کمتر توسعه یافته مشخص شوند تا بر اساس برنامه‌‌ریزی بتوان مشکلات این مناطق را کاهش داد.


وزیر بهداشت با یادآوری این که کارایی بیمه روستایی باید تقویت شود، افزود: بیمه روستایی در چندین سال گذشته کارایی بهتری داشت اما در حال حاضر بیمه سلامت ایرانیان بهتر و مناسب تر از بیمه روستایی است و لازم است تا تصمیمات لازم در خصوص عملکرد بهتر این بیمه‌ها برای ارائه خدمات به روستاییان اتخاذ شود.


وی ادامه داد: لازم است تا دوگانگی بیمه روستایی و بیمه سلامت ایرانیان هر چه زودتر برطرف شود و در روستاها منابع واحدی برای روستاها وجود داشته باشد.


وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: به طور میانگین برای ساخت هر خانه بهداشت 90 تا 100 میلیون تومان، مرکز بهداشت 700 میلیون تا 1 میلیارد تومان، پایگاه‌های بهداشت 500 میلیون تومان و مراکز جامع خدمات سلامت به 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و لازم است تا اولویت‌های هر استان به صورت دقیق مشخص شود.


هاشمی تصریح کرد: سازمان بهزیستی کشور در اقدامی ارزنده فایلی از اطلاعات نیازمندان کشور مانند معلولان و زنان بی سرپرست در کل کشور را تهیه کرده که هر فرد یا نهاد می‌توانند بر اساس توانایی خود میزان کمک‌های خود را اعلام کنند، بنابراین لازم است تا برای تحقق بند 4 اساسنامه این ستاد که بر نقش مشارکت‌های مردمی، سازمان‌های مردم نهاد و خیرین سلامت چنین اقدامی انجام شود.


وی گفت: برای تأمین اعتبار ارائه خدمات به مناطق کمتر توسعه یافته لازم است تا به بودجه سال 95 و برنامه ششم توسعه نگاه ویژه‌ای شود.


وزیر بهداشت همچنین از اختصاص رقم یک درصد مالیات بر ارزش افزوده و منابع پزشک خانواده به منظور تکمیل شبکه بهداشتی در کشور خبر داد و اظهار داشت: با 3 هزار میلیارد تومان می توانیم شبکه کل کشور را اداره کنیم چرا که بعید است در آینده منبع اعتباری دیگری برای تحقق آن اختصاص دهند.


هاشمی با بیان این که تکمیل شبکه بهداشتی کشور را نمی‌توان یک شبه راه‌اندازی کرد، یادآور شد: بخشی از این مقدار اعتبار که صرف حقوق و دستمزد می‌شود را باید برای تأمین زیر ساخت‌های آینده بخش سلامت که بسیار حائز اهمیت است هزینه کرد.


وی تاکید کرد: در حال حاضر تکمیل شبکه بهداشت در شهرهای کمتر از 20 هزار نفر و بین 20 تا 50 هزار نفر را در دستور کار داریم و در سال آینده شهرهای دیگری با جمعیت بیش از 100 و 150 هزار نفر به آن اضافه می شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب