دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1397 - 16:25
توطئه آمریکا کامل می‌شود؛

ادغام سفارتخانه‌ها؛ نخستین گام ترامپ برای اجرای معامله قرن

واشنگتن دفاتر نمایندگی خود را در فلسطین کاهش داد و کنسولگری‌اش در قدس را با سفارتخانه‌ در تل‌آویو ادغام کرد تا نخستین گام ترامپ در اجرای معامله قرن برداشته شود.
کد خبر : 365652
EmbassyUsa.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: هفته گذشته بود که «جرد کوشنر»، داماد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بندهایی از طرح آمریکا موسوم به «معامله قرن» را که ادعا می‌شود تا کمتر از یک ماه دیگر قرار است از سوی ترامپ اعلام شود، رونمایی کرد. بندهایی که گرچه ظاهری انسان‌دوستانه دارند، ولی در پس خود ماهیت نقشه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی را که همان تجزیه منطقه و سرپوش گذاشتن بر موضوع فلسطین است، دنبال می‌کند.


در این‌راستا روز گذشته واشنگتن دفاتر نمایندگی خود را در فلسطین کاهش داد و کنسولگری‌اش در قدس را با سفارتخانه‌ در تل‌آویو ادغام کرد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا حدود ۶ ماه پیش مدعی شده بود که هدف از ادغام این دو نهاد دیپلماتیک، بهبود فعالیت‌هاست و تغییری در سیاست خارجی آمریکا به وجود نمی‌آید.



باوجوداین، مسئولان فلسطینی معتقدند که این تصمیم، اقدام دیگری علیه فلسطین ازسوی دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به شمار می‌رود. دولت آمریکا بعد از به رسمیت شناختن قدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی ارتباطات خود با فلسطین را کاهش داد و حتی در برخی موارد، قطع کرده است.


مخالفت جهانی با برنامه امنیتی آمریکا در سرزمین‌های اشغالی


پس از آنکه واشنگتن تصمیم خود را با شعار ادعایی «وحدت امور فلسطینیان» اجرایی کرد، کنسولگری آمریکا به‌عنوان نخستین طرح، خواستار اجرای برنامه‌ای امنیتی برای حفاظت از امنیت فلسطین شد. برنامه‌ای که مارس 2005 (اسفند 1383) با هدف ارائه کمک‌های لازم به دستگاه اطلاعاتی فلسطین ارائه شده بود و البته ارائه مجدد آن در بازه زمانی کنونی باعث بروز جنجال زیادی در محافل منطقه‌ای شد و حتی ترکیه با آن مخالفت کرد.


ارتش رژیم صهیونیستی

در این برنامه 45 نفر ازجمله چندین افسر ارتش‌های آمریکا، کانادا و ترکیه برای به‌پیش‌بردن طرح ادعای حفظ امنیت فلسطین گماشته می‌شدند. همچنین در 2010 هزینه اجرای این برنامه 100 میلیون دلار برآورد شده بود.


منابع دیپلماتیک دراین‌باره خبر دادند که ترکیه، کانادا و انگلیس به دولت آمریکا پیام دادند که نمی‌توانند به همکاری خود با واشنگتن در زمینه اجرای برنامه «هماهنگی امنیتی آمریکا» ادامه دهند. آنها همچنین به انتقاد از ادغام کنسولگری آمریکا در قدس با سفارتخانه این کشور در تل‌آویو پرداختند.


البته این سه کشور در راهی که آغاز کردند، تنها نبودند و اتحادیه اروپا نیز به آنها پیوست؛ سازمانی که در  پایان 2017 با تصمیم دولت آمریکا در به رسمیت‌شناختن قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده بود. 


در هر صورت تصمیمی که آمریکا اتخاذ کرده بود برای ادغام دفاتر دیپلماتیک خود در قدس جای تعجب نداشت و در راستای طرح گسترده آنها برای به‌‌رسمیت‌شناختن قدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و در یک دید کلی‌تر در راستای اجرای معامله قرن بود. این اقدام آشکارا روابط با دولت فلسطینی را تحت تأثیر روابط میان آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار می‌دهد. گرچه می‌توان بر این برنامه آمریکا نقدهای فراوانی کرد ولی نمی‌توان این موضوع را متصور بود که یک طرف بخواهد روابط خود با طرف دیگر را به‌وسیله سفارت طرف ثالث انجام دهد! مگر اینکه این کار با خواست طرف اول انجام شود.


این خلاصه دعوای میان فلسطین، آمریکا و رژیم صهیونیستی بر سر چنین معادله دیپلماتیکی است که در آن طرف سومی مداخله کرده است، می‌خواهد به‌زعم خود با تغییر جغرافیا و نوع روابط سیاسی، درگیری میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی را حل‌وفصل کند و درنهایت بر روی آن عنوان «معامله قرن» بگذارد. آمریکا در این میان حتی مدعی است اقداماتی که انجام می‌دهد به سود منافع دو طرف و حتی منطقه است، درحالی که این اقدام هنوز شکل و ظاهر خود را نیافته، باعث اختلاف در داخل دولت فلسطینی و حتی چنددستگی میان کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شده است. 


توطئه ادغام سفارتخانه‌ها فلسطین را زیر سلطه صهیونیست‌ها می‌برد


گرچه داماد ترامپ و صهیونیست‌ها به‌دنبال آن هستند که طرح موسوم به معامله قرن را کادوپیچ‌شده تحویل فلسطینیان دهند، ولی این معامله کاملاً به زیان فلسطینیان است و همه‌چیز را به کام صهیونیست‌ها خواهد برد. از بُعد سیاسی این اقدام راه‌ حل دو دولتی را به‌طور کامل پایان می‌دهد و می‌توان گفت که فلسطینیان بار دیگر به سلطه سیاسی، نظامی و اقتصادی اشغالگران درخواهند آمد. علاوه بر این، نیت شوم آمریکایی‌ها در ارسال پیام به دولت فلسطین که باید چشم‌انداز مدنظر دونالد ترامپ را بپذیرند و تسلیم خواسته‌هایش شوند، آشکار می‌کند.


کوشنر

این همان چیزی است که پیشتر نیز از زبان کوشنر شنیده شده بود. وی که قصد داشت افکار عمومی جهان را با طرح معامله قرن ترامپ آشنا کند، از علاقه‌مندی آمریکا به برپایی حاکمیت فلسطینی و واحد به‌جای دودستگی میان کرانه باختری و نوار غزه گفت و تصریح کرد: «می‌خواهیم کرانه باختری و نوار غزه را ذیل یک رهبری واحد ببینیم و همان‌گونه که ملت فلسطین خواستار آن هستند، به آنها زندگی باکرامت هدیه کنیم». 


ظاهر اظهارات داماد ترامپ به این معنی است که معامله قرن می‌خواهد با فلسطینیان همراه باشد و در باطن این‌گونه القا می‌کند که در فلسطین دو نوع حاکمیت جداگانه (یکی در غزه و دیگری در کرانه باختری) وجود دارد و دراین‌راستا آمریکا به‌دنبال حذف جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و گروه‌های مقاومت است تا نوار غزه را زیر چکمه‌های دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان و ارتش رژیم صهیونیستی قرار دهد. این درحالی است که گروه‌های مقاومت  بارها خیال خام آنها را نقش بر آب و بر حفظ وحدت میان خود و مقابله با توطئه‌های آمریکایی-صهیونیستی تأکید کرده‌اند.


آمریکا با ادغام سفارتخانه‌ها به‌دنبال این بود که به‌زعم خود ناتوانی حکومت فلسطین را در مدیریت اثبات و این‌گونه القا کند که خود فلسطینی‌ها خواستار وجود سفارتخانه یا کنسولگری برای مدیریت روابطشان با آمریکایی‌ها هستند؛ هدف شومی که تاکنون گروه‌های مقاومت با آن مخالفت کرده‌اند.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب