تبعیض علمی از مصادیق آپارتاید بهشمار میرود/ ایران در زمره قربانیان بیعدالتی و تبعیض علمی
به گزارش خبرنگار حوزههای دیگر گروه بینالملل خبرگزاری آنا، داود عامری صبح امروز در همایش «آپارتاید علمی؛ صلح، عدالت و امنیت جهانی» که در باغ کتاب تهران برگزار شد، گفت: امروز روز خدمت علم در راستای صلح و توسعه است؛ روزی که برای پرداخت به کارکرد علم و ایجاد توسعه در جهان کنونی نامگذاری شده و مورد توجه محافل مختلف جهان قرار گرفته است.
وی افزود: عدالت علمی یکی از آرمانهای بزرگ بشری و یکی از آرمان بزرگ انقلاب اسلامی است. تبعیض علمی و بیعدالتی در توسعه علمی و انتقال عمل یک معضل بزرگ و از مصادیق آپارتاید در جهان کنونی است.
دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی تصریح کرد: آپارتاید علمی یک آسیب بزرگ در حوزه صلح، عدالت و امنیت جهانی است. مجمع جهانی صلح تلاش میکند تا با نشر و تبیین جایگاه علم، تأثیرپذیری صلح را در راستای برقراری امنیت تبیین کند. این نشست مقدمه کنفرانس بینالمللی علمی و دانشگاهی دنیا در زمینه آپارتاید علمی است که سال آینده در تهران برگزار می شود.
وی ادامه داد: در یک امکانسنجی در اردیبهشت ماه سال جاری به بیش از یکصد نفر از رؤسای دانشگاههای معتبر دنیا پیامی فرستادیم و در یک جمله موضوع آپارتاید علمی را تبیین و تقاضا کردیم اگر علاقهمند هستند در این پویش جهانی حضور پیدا کنند و به ما پیام بدهند.
عامری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از قربانیان بیعدالتی و تبعیض علمی است، گفت: عدالت علمی یکی از مفاهیم مورد توجه در مبحث عدالت است. تحریمهای علمی گرچه محدودیتهایی برای کشورمان ایجاد ولی فرصتهایی فراهم کرده است که ما در جریان آزاد علمی به کشوری پویا تبدیل شدهایم.
به گفته عامری، محدودیتها باعث شده است تا ظرفیتهای داخلی را بیشتر بشناسیم و ایران در حوزههای مختلف دارای برجستگیهایی است و در برخی حوزهها جزو 10 کشور برتر جهان هستیم. با وجود این، ما طرفدار عدالت علمی و جریان آزاد علمی هستیم و امروز علمآموزی در جریان سعادت بخشی بشر مورد توجه جهان اسلام قرار دارد.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/