مجارستان تیشه به ریشه دانشگاهها میزند
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاههای جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از تایمز هایر اجوکیشن، دولت مجارستان بودجه آموزشی یکی از برجستهترین دانشگاههای این کشور را قطع خواهد کرد. بنابراین دانشگاه کورواینس بوداپست از این پس برای درآمدزایی به شهریه و سود صندوق متکی خواهد بود. روند کاهش و قطع بودجه میتواند در دانشگاههای سراسر این کشور ادامه پیدا کند.
دانشگاه کورواینس بوداپست از ماه ژوئیه سال آینده تحت نظر یک مؤسسه به فعالیت خود ادامه خواهد داد. قطع روابط با دولت برای این دانشگاه استقلال بیشتری به ارمغان میآورد و روند افزایش حقوق دانشگاهیان را آسانتر میکند. با این حال منتقدان در مجارستان نگران هستند که این تغییرات منجر به کاهش بستههای حمایتی و کاهش تعداد دانشجویان شود.
به گفته یک متخصص آموزش عالی در دانشگاه اروپای مرکزی بوداپست، تغییرات اخیر بدین معناست که مؤسسه حامی دانشگاه کورواینس باید با استفاده از سود حاصل از صندوق و شهریه بودجه دانشگاه را تأمین کند.
سخنگوی دولت مجارستان اعلام کرد که به مؤسسه جدید داراییهای زیادی تعلق میگیرد؛ اما مشخص نکرد که ارزش این داراییها چقدر است.
تغییرات اخیر بدین معناست که از سال 2020، هیچ بودجه دولتی به این دانشگاه تعلق نخواهد گرفت. گفتنی است که تا آن زمان سیستم جدید بورسیه شروع به کار خواهد کرد، بنابراین میزان بستههای حمایتی دانشجویان به روش نامطلوبی تغییر نخواهد کرد.
دانشگاه کارواینس قصد دارد تعداد دانشجویان خارجی را زیاد کند، تعداد دورههای تحصیلی انگلیسی زبان را از 15 درصد به 45 درصد برساند و تعداد دورههای تحصیلی در کارشناسی ارشد و دکتری را افزایش دهد. سخنگوی این دانشگاه اصرار دارد که ویژگیهای دانشگاهی/انضباطی این دانشگاه تغییر نخواهد کرد.
انتظار میرود که بودجه تحقیقاتی دانشگاه کارواینس بوداپست تغییری نکند؛ چراکه این دانشگاه همچنان میتواند از منابع دولتی و اتحادیه اروپا استفاده کند.
نخستوزیر مجارستان برای هر دانشگاه یک سرپرست انتخاب میکند که بر تصمیمهای مالی دانشگاه نظارت دارد. حال با خارج شدن دانشگاه کارواینس بوداپست از نظارت دولت، این دانشگاه دیگر سرپرستی از طرف دولت نخواهد داشت. منتقدان براین باورند که این جایگاه سرپرستی با اصلاحات جدید دانشگاه قدرتمند زیادی در دست خواهد داشت که میتواند استقلال دانشگاهی را از بین ببرد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/