دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مرداد 1394 - 12:58
معاون فرهنگی- دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی خبرداد:

راه‌اندازی کارگاه‌های آموزشی برای مدیران مسئول نشریات دانشجویی

حجت‌الاسلام‌ دکتر طه هاشمی، ضمن تاکید بر ضرورت فعالیت نشریات دانشجویی در چارچوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، جزئیات «آیین‌نامه جامع نشریات دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی» را تشریح کرد.
کد خبر : 32778

گروه دانشگاه: معاونت دانشجویی و فرهنگی در دوسال اخیر با اعمال دستور‌العمل‌های جدید، بخش فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی را متحول کرده است. یکی از این تحولات، توجه به نشریات دانشجویی در این دانشگاه است، امری که با ابلاغ «آیین‌نامه جامع نشریات دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی» وارد مرحله جدیدی شده است.


در همین زمینه، دکتر سید طه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با مثبت ارزیابی کردن فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان در کنار رشد علمی آن، درباره جزئیات «آیین‌نامه جامع نشریات دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی» بیان کرد:‌ «ابلاغ این بخشنامه بر اساس سیاست‌های جدیدی است که در حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی پیشین و پس از طرح تجمیع2 در حوزه معاونت فرهنگی- دانشجویی ایجادشده است.»


وی افزود: «این آیین‌نامه بر پایه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تنظیم‌شده است. چرا که ما خود را موظف به پیاده کردن همه ظرفیت‌هایی می‌دانیم که در چارچوب مصوبات، قوانین و مقررات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه فعالیت‌های اجتماعی-فرهنگی و فوق‌برنامه دانشجویی، قابل‌اجرا باشد.»


مصوبات قانونی برای مردم ایجاد «حق» می‌کند


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه افزود: «هنگامی که مصوبات دستگاه‌های سیاست‌‌گذار راهبردی، بر اساس نیاز جامعه تنظیم، تصویب و ابلاغ می‌شود، برای مردم حق ایجاد می‌شود و کسانی که موظف به اجرای این مصوبات هستند، باید نسبت به رعایت حق مخاطبان این مصوبات، کوشا و دقیق باشند.»


هاشمی همچنین گفت: «این مسئله در ارتباط با دانشگاه‌ها هم مصداق دارد. شورای عالی انقلاب فرهنگی نهاد فرادست دانشگاه‌ها است و مصوبات آن برای دستگاه‌های آموزش عالی دولتی و غیردولتی لازم‌الاجرا محسوب می‌شود.»


او با اشاره به اینکه «دانشجو علاوه بر فعالیت‌های علمی در دانشگاه، برای حضور در کنش‌های اجتماعی نیز باید آماده شود» تأکید کرد:‌ «متأسفانه درگذشته بخشی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، به‌خصوص در حوزه فعالیت‌هایی که ناظر بر دانشجویان است، به هر دلیلی نادیده انگاشته می‌شده است.»


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر «نیاز دانشجو به آموزش در زمینه‌های مختلف» اظهار داشت: این در حالی است که دانشجو وقتی وارد دانشگاه می‌شود، علاوه بر اینکه وظیفه مشخصی در ارتباط با رشته تحصیلی‌اش دارد و باید خود را با دستاوردهای علمی روز هماهنگ و مجهز کند، باید برای حضور در فعالیت‌های اجتماعی نیز تمرین کند چراکه دانشجو بلافاصله بعد از فارغ‌التحصیلی وارد جامعه و میدان کار می‌شود و اگر ابعاد مختلفی برای آموزش دانشجو مدنظر قرار بگیرد، قاعدتاً وی یک انسان چندبعدی بار می‌آید.»


وی ادامه داد: «انسان‌های تک‌بعدی نمی‌توانند در جامعه حتی نقش تخصصی خود را ایفا کنند. اما افرادی که در محیط‌های علمی و دانشجویی امکان فعالیت در زمینه‌های مختلف (به‌خصوص در مسائل اجتماعی، مدیریتی و سیاسی) برای آن‌ها فراهم شده است، در آینده مدیران و متخصصان موفقی خواهند شد.»


هاشمی در ادامه تاکید کرد که «آیین‌نامه جامع نشریات دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی» بر مبنای همین ضرورت تنظیم و ابلاغ شده است.


طه هاشمی هم چنین گفت: «این بخشنامه ناظر به مصوبه‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نشریات دانشجویی است مصوبه‌ای که کلیه نشریات دانشجویی با رویکردهای مختلف اعم از فرهنگی،اجتماعی، سیاسی، هنری، ادبی، عقیدتی و حتی ورزشی و... را در برمی‌گیرد. البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که نشریاتی که دارای هویت حقیقی هستند یعنی روند کسب مجوز را طی کرده‌اند نیز در چارچوب مقررات شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارند.»


راه‌اندازی کمیته ویژه اخذ مجوز نشریات دانشجویی در واحدها/ راه‌اندازی سامانه مجوز نشریات


معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام اینکه کمیته‌های ویژه اخذ مجوز نشریات در واحدهای مختلف مستقر شده‌اند، به آنا گفت: «تمام واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را موظف کرده‌ایم که کمیته‌های ویژه‌ای را برای صدور مجوز در نظر بگیرند. طبیعی است اگر دانشجویان احساس کنند که این کمیته‌ها کارشکنی یا تأخیر در صدور مجوز دارند یا به پیشنهاد آن‌ها توجهی ندارند، می‌توانند تقاضای خود را به سازمان مرکزی اعلام کنند تا مشکلات احتمالی حل شود.»


وی همچنین اعلام کرد: «به‌زودی سامانه‌ای را مستقر خواهیم کرد که در روند صدور مجوز نشریات دانشجویی مکانیزه عمل کند؛ یعنی از زمانی که درخواست‌کننده واجد شرایط برای کسب مجوز تقاضا بدهد، فرآیند صدور مجوز تا انتها رصد می‌شود و در صورت کندی یا تخطی واحد، با آن واحد تذکر داده خواهد شد.»


تخصیص یارانه برای انتشار نشریات دانشجویی


هاشمی خاطرنشان کرد: «صدور مجوز برای فعالیت نشریه یک بحث است و توان ادامه کار بحث مهم‌تر و بالاتری است. ما در دو موضوع خود را موظف به ورود می‌دانیم.»


وی همچنین از «راه‌اندازی کارگاه‌های آموزشی به منظور آشنایی با قوانین و مقررات و بالا بردن سطح توانمندی حرفه‌ای مدیران مسئول نشریات دانشجویی و عوامل اجرایی آن‌ها» خبر داد و افزود: «موضوع دیگری که برای ما اهمیت دارد، کمک و اختصاص یارانه به نشریات دانشجویی است. همه ما می‌دانیم که دانشجویان منبع درآمدی برای تولید نشریات ندارند، بنابراین در چارچوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ما این بخشنامه را تصویب کردیم تا کمک‌های منسجم در چارچوب این بخشنامه به نشریات دانشجویی برسد.»


وی در پایان تصریح کرد: «در ردیف بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی، کد مرتبط با این یارانه‌ها لحاظ شده است و معاونان فرهنگی و دانشجویی و شوراهای تخصصی مستقر در واحدها، موظف‌اند در آن چارچوب عمل کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب