وضعیت ناباروری مردان در کشور نگران کننده است/ آبهای آلوده و آلایندههای محیطی متهمان ردیف اول
دکتر محمد مهدی آخوندی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره افزایش نگران کننده ناباروری در مردان، گفت: عواملی که باعث ضعف باروری میشود در مردان و زنان مشترک است، بنابراین میتوان گفت مردان و زنان سهم مساوی در ایجاد ناباروری دارند.
وی افزود: آمارها نشان میدهد سهم مردان در ایجاد ناباروری 40 درصد و زنان نیز 40 درصد است و 15 درصد نیز عوامل مشترک و 5 درصد عوامل ناشناخته در ایجاد ناباروری سهم دارند.
وضعیت ناباروری مردان در کشور نگران کننده است
رئیس پژوهشگاه ابنسینا با بیان اینکه وضعیت ناباروری مردان در کشور ما بسیار نگران کننده شده است، گفت: کیفیت آنالیز مایع منی در مردان ایرانی از لحاظ شکل، تعداد و حرکت کاهش پیدا کرده است. متاسفانه امروزه حتی دیده میشود که تعداد اسپرم مردان به صفر رسیده است. در تمام دنیا عواملی از قبیل آلایندههای صنعتی، آبهای آلوده و آلودگیهای محیطی در وضعیت اسپرماتوژنز(تولید اسپرم) بسیار تاثیرگذار است، بدین جهت توجه به این آلایندهها و افزایش نگرانی در این خصوص الزامی است.
اغلب روشهای درمان ناباروری برای مردان به کار گرفته میشود
آخوندی در ادامه تصریح کرد: کاهش اسپرماتوژنز در مردان ایرانی بسیار زیاد افزایش یافته است. در مراکز درمان ناباروری روشهای درمانی از قبیل IVF و میکرواینجکشن تعریف شده است. زمانی که خانمها عامل ناباروری باشند برای درمان ناباروری از روش IVF استفاده میشود و زمانی که با ناباروری مردان مواجه باشیم روش میکرواینجکشن به کار گرفته میشود. در حال حاضر دیده میشود که اغلب روشهای درمانی در میکرواینجکشن خلاصه شده است و این نشان میدهد زوجهایی که با عامل ناباروری مردان مراجعه میکنند به مراتب بیش از ناباروری زنان است.
وی افزود: افزایش ناباروری در مردان نشان میدهد تاثیر عوامل محیطی در اسپرم سازی بیش از تخمکگذاری است.
رئیس پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه افزایش ناباروری در مردان طی 2 تا 3 سال گذشته افزایش یافته است، عنوان کرد: تاکنون آمار دقیقی از سهم مردان در ناباروری گزارش نشده است اما بررسیهای انجام شده در چند مرکز درمانی نشان میدهد، میزان ناباروری در مردان به بیش از 60 درصد رسیده است.
آخوندی در ادامه به کاهش آمار عوامل ناشناخته تاثیرگذار در ایجاد ناباروری طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: 20 سال پیش عوامل ناشناخته تاثیر 15 درصدی در ایجاد ناباروری داشتهاند که امروزه با پیشرفت علم و روشهای تشخیصی این آمار به 5 درصد رسیده است.
وی درباره عوامل ایجاد ناباروری در مردان، گفت: علاوه بر آلایندههای محیطی و صنعتی میتوان به عوامل ژنتیکی و عفونی نیز به عنوان مهمترین علتهای ایجاد ناباروری در مردان اشاره کرد.
بیش از 90 درصد ناباروریها قابل درمان است
رئیس پژوهشگاه ابن سینا ایجاد مشکل در توان قدرت ارتباط جنسی زوجین را یکی دیگر از عوامل ایجاد ناباروری دانست و گفت: در برخی موارد برقراری ارتباط جنسی برای آقا از سوی خانم وجود ندارد که این موضوع نیز موجب ایجاد ناباروری میشود. برای مثال خانم به دلایل مختلف از قبیل داشتن سابقه جنسی ترسناک، تجاوزهایی که در بچگی به او شده و ... از برقراری ارتباط جنسی متنفر شده و این اجازه را به همسر خود نمیدهد.
آخوندی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه خوشبختانه در بیش از 90 درصد، ناباروریها در کشور ما قابل درمان است، اظهار کرد: امکان درمان ناباروری به خوبی در کشور ما وجود دارد به شرط اینکه زوجین در زمان مناسب مراجعه کنند.
حفظ باروری در جوانی
وی گفت: پژوهشگاه ابن سینا این آمادگی را دارد که اسپرم و تخمک زوجینی را که قصد بارداری ندارند و یا جوانانی را که قصد ازدواج ندارند را فریز و برای آنها نگهداری کند که این مساله کمک میکند وقتی فرد و یا زوجین اقدام به بارداری میکنند اسپرم و یا تخمک جوان در اختیار آنها قرار میگیرد که این روش هزینه چندانی را برای خانواده در برنمیگیرد.
انتهای پیام/