نامزدهای انتخاب مردمی برترینهای چهل سال سینمای مقاومت معرفی شدند
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، در آستانه چهلمین سال انقلاب اسلامی و به پاس ارج نهادن به دستاندرکاران عرصه سینمای مقاومت، از میان نزدیک 258 فیلم سینمایی راه یافته به چهاردهین دوره جشنواره فیلم مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس، برترینهای تهیهکنندگی، کارگردانی، فیلمنامهنویسی و بازیگری توسط مردم انتخاب و معرفی شدند.
بر پایه این خبر، نامزدهای چهار بخش تهیهکنندگی، کارگردانی، فیلمنامهنویسی و بازیگری چهل سال سینمای مقاومت توسط مردم به این ترتیب معرفی شدند.
نامزدهای بهترین فیلم چهل سال سینمای مقاومت: اخراجیها، از کرخه تا راین، ایستاده در غبار، آژانس شیشهای، بادیگارد، چ، شیار143، لیلی با من است، میم مثل مادر، یتیم خانه ایران
نامزدهای بهترین کارگردانی 40 سال سینمای مقاومت: نرگس آبیار، کیومرث پوراحمد، کمال تبریزی، ابراهیم حاتمیکیا، احمدرضا درویش، مسعود دهنمکی، ابوالقاسم طالبی، محمدحسین لطیفی، رسول ملاقلیپور، محمدحسین مهدویان
نامزدهای بهترین بازیگر چهل سال سینمای مقاومت: پرویز پرستویی، هادی حجازیفر، بابک حمیدیان، امین حیایی، کامبیز دیرباز، مریلا زارعی، خسرو شکیبایی، اکبر عبدی، علی نصیریان، علیرام نورایی
نامزدهای بهترین فیلمنامه چهل سال سینمای مقاومت: نرگس آبیار، بهزاد بهزادپور، کیومرث پوراحمد، ابراهیم حاتمیکیا، احمدرضا درویش، مسعود دهنمکی، سهیل سلیمی، ابوالقاسم طالبی، رسول ملاقلیپور، محمدحسین مهدویان
بر پایه این خبر، فهرست نامزدهای هر بخش به ترتیب حروف الفبا در «سامانه رأیگیری مردمی چهل سال سینمای مقاومت» در سایت جشنواره درج شده است.
علاقمندان میتوانند تا ساعت 13 روز شنبه سوم آذر ماه با ورود به سایت (سامانه رأیگیری) و ملاحظه نامزدهای هر بخش، حداکثر به سه گزینه مورد نظر خود در رشتههای بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین فیلمنامهنویس و بهترین بازیگر (مجموعاً 12 گزینه) رأی دهند.
نتیجه نهایی انتخابهای مردمی در مراسم افتتاحیه جشنواره (پنجم آذر ماه) در تالار وحدت اعلام خواهد شد و به سه نفر از شرکتکنندگان (به اتفاق یک همراه) به قید قرعه سفر زیارتی مشهد مقدس اهدا خواهد شد.
جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در لبنان برگزار میشود
با امضای تفاهمنامهای بین محمد خزاعی دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت و شیخ علی ظاهر، رئیس مؤسسه الرسالات لبنان، پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در قالب «هفته سینمای مقاومت» در کشور لبنان برگزار شود.
به گزارش جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، هفته سینمای مقاومت در لبنان آغاز سلسله هفتههای سینمای مقاومت در این دوره است که طی روزهای 12 تا 15 آذرماه در شهر بیروت برگزار میشود.
برپایه این خبر، فیلمهای سینمایی«سرو زیرآب» به کارگردانی محمدعلی باشهآهنگر، «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، «امپراطور جهنم» به کارگردانی پرویز شیخطادی و«تنگه ابوقریب» به کارگردانی بهرام توکلی از جمله فیلمهایی است که در هفته سینمای مقاومت در لبنان به نمایش در میآیند.
همزمان با برگزاری جشنواره بینالمللی مقاومت در لبنان جمعی از سینماگران ایرانی نیز به این کشور سفر میکنند.
نمایش فیلمهای ایرانی، سخنرانی دبیر جشنواره فیلم مقاومت و تعدادی از سینماگران، برپایی جلسات نقد و بررسی و نشست پرسش و پاسخ با رسانهها از دیگر برنامههای پیشبینی شده در این هفته فیلم است.
اشتباه مجلس در جداسازی سینمای مقاومت و حرفهای
کملطفی به ساخت فیلمهای مقاومت و دفاع مقدس بر گردن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و باید جوابگوی بیتوجهی به تاریخ مقاومت ایران باشد.
به گزارش جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، سینمای دفاع مقدس را عاملی برای موفقیت فعالیتهای فرهنگی در عرصه جهانی اعلام کرد و گفت: یکی از قلههای موفقیت ما در انتقال رشادتها و پیروزی بزرگ مردان این مرز و بوم، سینمای مقاومت است چرا که نمایی از واقعیتها را به نمایش گذاشته و حماسهای بزرگ را به جهانیان معرفی میکند.
حجتالاسلام احد آزادیخواه افزود: سوژهپردازی و اسطورهسازی در سینمای مقاومت به منظور معرفی تاریخ سرشار کشورمان و تقویت بنیانهای فرهنگی و اعتقادی به نسلهای بعد، حائز اهمیت است. بر این اساس لازم میدانیم هنرمندان و فیلمسازان این عرصه را تقویت کرده و با تولید فیلمهای شاخص، بنیانهای فرهنگ مقاومت را محکم سازند.
آزادیخواه خاطرنشان کرد: جداسازی سینمای دفاع مقدس و مقاومت از سینمای حرفهای صرفاً به منظور محتواسازی بوده و اهداف دیگری را در پی نداشته است. با اختصاص فضایی مجزا به سینمای مقاومت انتظار میرود تولید فیلمهای دفاع مقدس و مقاومت با رویکردهای بهتری انجام شود اما متأسفانه در این بخش با کملطفی مسئولان، شاهد پیشرفت چشمگیری نبودهایم.
وی عنوان کرد: اهمیت تاریخ مقاومت در ایران و تعدد موضوعات در این ژانر، محدود به جشنواره خاصی نمیشود و این قابلیت در جشنوارههایی نظیر فیلم فجر نیز وجود دارد؛ بنابراین اختصاص تنها یک جشنواره به فیلمهای مقاومت منطقی نبوده و در شرایط اختصاص بودجه به بخش فرهنگ، باید به این ژانر توجه ویژهای شود. این در حالی است که سینماگران با تصور اشتباه نسبت به ورود فیلمهای خاص به جشنواره فیلم فجر، پرداختن به سینمای مقاومت را محدود به جشنواره فیلم مقاومت کرده و از توجه به اهمیت موضوع مقاومت در سینما غافل ماندهاند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: به طور قطع تلاش بیدریغ برخی هنرمندان در ساخت آثار ارزشی دفاع مقدس کافی نبوده و کمبودهایی در این زمینه وجود دارد که مسئولیت رسیدگی به این مشکل برعهده سازمانها و ارگانهای مربوطه از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
برگزاری آیین نکوداشت زندهیاد آخوندی در جشنواره فیلم مقاومت
آیین نکوداشت و تجلیل زندهیاد حمید آخوندی هنرمند متعهد سینما و تلویزیون همزمان با برگزاری پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در تهران برگزار میشود.
در گزارش جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت آمده است: حمید آخوندی در سال 1340 در تهران به دنیا آمد و در تاریخ 5 خرداد 1396 از میان ما رفت. وی دارای مدرک ديپلم رياضی فيزيک است از 14 سالگی با نوشتن قصه در مجلات فعاليت هنری خود را آغاز کرده بود و در سالهای 55 و 56 نفر اول نمايشنامهنويسی در شهر تهران شد. آخوندی در سال 66 کار مطبوعاتی و فرهنگی خود را در روزنامه جمهوری اسلامی ادامه داد و همچنين از سال 69 وارد عرصه سینما شد.
زندهیاد آخوندی در سال 1374 دستیار کارگردان «سفر به چذابه» و در سال 1377 دستیار کارگردان «باشگاه سری» شد. همچنین در سال 1370 نویسندگی و مشاوره تحقیق و مشاور کارگردانی «لبه تیغ» را برعهده داشت. او نیز در همان سال در فیلم «پناهنده» مشاوره فیلمنامه داد و به عنوان یکی از بازیگران نقشآفرینی کرد.
او که خود جانباز جنگ بود در مقام تهیهکننده سینمای ایران آثار قابل قبولی در سینمای دفاع مقدس ارائه داد که از جمله آنها میتوان به «ماهورا»، «چاقی»، «پایان خدمت» و «روز سوم» اشاره کرد. آخوندی همچنان در برنامهسازی تلویزیونی هم دستی بر آتش داشت و تهیهکننده برنامه محبوب و پرطرفدار «صندلی داغ» بود.
انتهای پیام/4072/4046/خ
انتهای پیام/