دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آبان 1397 - 19:42

حقایق عجیب و باورنکردنی درباره قطب جنوب+ تصاویر

خیلی چیز‌ها هست که ما انسان‌ها هنوز درباره کره‌ زمین نمی‌دانیم به‌خصوص درباره مکان‌های دور افتاده‌ای مانند قطب جنوب که به راحتی قابل دسترس نیستند.
کد خبر : 325173

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، قطب جنوب یکی از مرموزترین مکان‌های دور افتاده روی کره زمین است که پر از رازهای کشف نشده است و دانشمندان هنوز هم در حال کشف اسرار این سرزمین وسیع هستند.


در قطب جنوب مکان‌هایی وجود دارد که ۲ میلیون سال برف و باران ندیده است


یک درصد یا حدود ۴۰۰۰ کیلومتر از قاره قطب جنوب خالی از برف و یخ است. طبق تحقیقات دانشمندان استرالیایی تا پایان قرن ۲۱ این مکان‌های خشک قطب جنوب به ۲۵ درصد رسیده است و این می‌تواند تنوع‌زیستی قطب جنوب را تغییر دهد.


در قطب جنوب آبشارهایی به نام آبشار خون وجود دارد



نگران نباشید این‌ها خون واقعی نیستند. ۵ میلیون سال گذشته زمانی که سطح آب دریا بالا آمد و قسمت شرق قطب را سیل فرا گرفت. بعد از میلیون‌ها سال یخچال‌ها شکل گرفتند و آب زیر یخچال‌ها شورتر شد. اکنون این آب ۳ برابر شورتر شده و به همین دلیل یخ نمی‌زند. آب زیر یکی از این یخچال‌ها به نام Taylor حاوی آهن است و زمانی که آهن در تماس با هوا قرار می‌گیرد اکسیده می‌شود و به قرمز تغییر رنگ می‌دهد.


بیشتر شهاب سنگ‌ها در قطب جنوب یافت می‌شوند


شهاب سنگ‌ها ممکن است هر جایی فرود بیایند. اگر در یک جنگل مرطوب فرود بیایند رطوبت و اکسیژن باعث فرسودگی آن‌ها می‌شود. اما در جایی مثل قطب جنوب که آب و هوای خشکی دارد شهاب سنگ‌ها هرگز فرسوده نمی شوند به علاوه شهاب سنگ‌ها روی برف سفید راحت‌تر قابل تشخیص هستند.


۷۰ درصد آب شیرین دنیا در قطب جنوب است


اگر تمام یخ‌های قطب جنوب آب شوند سطح آب دریا ۶۱ متر بالاتر می‌رود.


میانگین ضخامت توده‌های یخی ۱ کیلومتر است


ضخامت صفحات یخی بستگی به شرایط و موقعیت آن‌ها دارد. ضخامت یخ‌های شرق قطب جنوب بیشتر از غرب آن است. به‌طور میانگین ضخامت آن‌ها ۱ کلیومتر است اما در برخی نقاط ضخامت آن‌ها به ۴ کیلومتر هم می‌رسد.


بزرگ‌ترین یخچال قطب جنوب از جزیره جامائیکا بزرگ‌تر است


بزرگ‌ترین یخچال قطب جنوب به نام B-15 حدود ۲۹۵ کیلومتر طول و ۳۷ کیلومتر عرض دارد و مساحت آن ۱۱۰۰۰ کیلومتر مربع تخمین زده شده است. در سال ۲۰۰۰ این یخچال به قطعات کوچک‌تری تقسیم شد و به سمت دریا رانده شد.


این منطقه محدوده زمانی ندارد


از آنجا که قطب جنوب یک منطقه غیرمسکونی است به محدوده‌های زمانی تقسیم نشده است. با این وجود بعضی از ایستگاه‌های تحقیقاتی از منطقه زمانی کشور تأمین‌کننده یا نزدیک‌ترین کشور را استفاده می‌کنند.


امیلیا مارکوس پالما نخستین کسی است که در قطب به دنیا آمده


امیلیا در سال ۱۹۷۸ در قطب جنوب به دنیا آمده است. پدر او در پایگاه تحقیقاتی اسپرانزا کار می‌کرد. از زمان تولد امیلیا تا کنون ۱۰ نفر در قطب جنوب به دنیا آمده‌اند اما نام امیلیا به‌عنوان اولین نفر در گینس ثبت شده است.


منبع: بدونیم


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب