دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آبان 1397 - 11:18
احمدی مطرح کرد؛

لزوم تقویت ارتباط دانشگاه‌های کشور با جامعه و مردم

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: متأسفانه جامعه ما از درون دانشگاه باخبر نیست، برنامه داریم دانشگاه‌ها را بیشتر به جامعه معرفی کنیم.
کد خبر : 324976

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وحید احمدی صبح امروز در نشست بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه در محل وزارت علوم اظهار کرد: روز 19 آبان به‌عنوان روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه نام‌گذاری شده است. امسال عنوان جدیدی به‌نام «علم حق بشری» به این روز اضافه شده است.


وی ادامه داد: حق گرفتنی است و براساس این نام‌گذاری باید سیاست‌گذاران کشورها این حق را جدی بگیرند. مطمئناً این حق توصیه‌ای نیست. کسانی که این حق شامل حال آنها می‌شود باید به حقوق‌شان دست پیدا بکنند.


رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: در کشور ما علی‌رغم اینکه دانشمندان و عالمان خوبی داریم و در مقطع خوبی از رشد علمی هستیم، ولی ارتباط مناسبی بین جامعه علمی و جامعه عام وجود ندارد. متأسفانه لایحه‌های متخصصان نیز از فضای علمی کشور فاصله دارد. علم برای توسعه و نوآوری، وظیفه مهم کنونی ماست. نوآوری مرحله‌ای بالاتر از علم‌آموزی است. همان‌طور که دانشگاه‌ها از مرحله صرفاً علم به مرحله نوآوری و توانمندسازی برای خلاقیت ورود کرده‌اند، باید در سایر بخش‌ها نیز این ارتقا و حرکت به‌سمت نوآوری شکل بگیرد.


احمدی تأکید کرد: باید برای مقابله با شبه‌علم آگاهی دهیم و به‌سمت پروراندن نوآوران حرکت کنیم.


وی درباره ظرفیت‌های علمی کشور گفت: اکنون 2500 دانشگاه، حدود 500 پژوهشگاه و چهار میلیون دانشجو و البته صد هزار عضو هیأت علمی در کشور داریم ولی متأسفانه نتوانستیم به لایه‌های مختلف کشور با این وضعیت علمی نفوذ کنیم.


رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بیان کرد: حتی برای پژوهش باید مدیران بالارتبه را نیز توجیه کنیم. اینها باید بدانند که پژوهش هزینه نیست. اکنون باید سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی به سه درصد می‌رسید ولی هنوز نیم درصد است و این نشان می‌دهد علم برای توسعه و جامعه جانیفتاده است. درحالی‌که این موضوع در کشورهای توسعه حل شده و حتی دیوارهای دانشگاه‌ها برداشته شده است تا مردم احساس کنند در داخل دانشگاه‌ها حضور دارند و دانشگاه هم بداند که در میان مردم است. ما هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم.


احمدی از تدوین الگوی ترویج علم در ایران خبر داد و گفت: این الگو بین مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و سازمان برنامه و بودجه تدوین شده است. امیدواریم که مجموعه سیاست‌گذاری کشور با این طرح همراه شوند.


رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ادامه داد: انتظار ما از اجرای این برنامه، افزایش تفکر و روحیه پژوهشگری، ارائه علم به زبان ساده و ارتباط بیشتر بین مردم و نهادهای علمی است.


وی در ادامه همچنین از طراحی مدل کارآمد و عملیاتی ترویج دستاوردهای دانشگاه‌ها و مراکز علمی خبر داد و افزود: متأسفانه اکنون دانشگاه‌ها به ظرفیت خود آگاهی ندارند و جامعه نیز از درون دانشگاه باخبر نیست. برنامه داریم دانشگاه‌ها را بیشتر به جامعه معرفی کنیم.


وی با اشاره به روز درهای باز دانشگاه‌ها بیان کرد: این روز در بسیاری از دانشگاه‌ها در سال جدید تحصیلی برگزار شد، نتایج خوبی هم به‌بار آورد. برنامه داریم طرح‌های این‌چنینی را توسعه دهیم.


انتهای پیام/4060/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب