دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آبان 1397 - 10:12
در مراسم معارفه وزیر کار؛

جهانگیری: موافق رانت هستم

معاون اول رئیس جمهور در جلسه تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید کار گفت:اگر رانت موجب توسعه اقتصاد کشور و اشتغال باشد ما موافق این رانت هستیم.
کد خبر : 324952
_HZS9487.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رفاهی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری در مراسم تکریم و معارفه وزرای سابق و جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی که صبح امروز در وزارت کار برگزار شد، گفت: علی ربیعی چهره شناخته‌شده‌ای است که در طول دوران پس از انقلاب، مسئولیت‌های مهم و حساسی را برعهده داشت و اقدامات مهمی در این حوزه انجام داد؛ چه زمانی که او را به‌عنوان «عباد» می‌شناختیم و چه زمانی که با «ربیعی» شناختیمش، برای مسائل سیاسی و اجتماعی کشور، راهکارهای فراوانی ارائه می‌کرد.


وی افزود: ربیعی در جلسات مختلف حتی راجع به پیچیده‌ترین و امنیتی‌ترین مسائل کشور نظرات قابل توجهی داشت و تعامل و گفتگو جزو روش‌های حل مسئله او بود؛‌ به‌طوری که برای مسائل مختلف، راهکارهای متفاوتی ارائه می‌کرد و همواره سعی می‌کرد سخنگوی جامعه کارگری در دولت باشد و در مجامع نیز سخنگوی فقرا بود.


معاون اول رئیس‌جمهور یادآور شد: زندگی ربیعی با گروه کارگران و فقرا آمیخته و در این دوره خوب توانست مسئولیت و نقش خود را ایفا کند. در همین راستا از طرف هیأت‌ وزیران، رئیس‌جمهور و همه همکاران و معاونان این وزارتخانه از او تشکر می‌کنم.


جهانگیری یادآور شد: هم‌اکنون نیز فضای ادامه کار در دولت برای ربیعی مهیاست و دولت آمادگی دارد از توان و ظرفیت او استفاده کند زیرا خلأ‌ حضور ربیعی در جلسات و مباحث سیاسی و اجتماعی دولت به‌خوبی احساس می‌شود.


این مقام مسئول در دولت یادآور شد: ربیعی در جلسات دولت، فقط به موضوعات وزارتخانه متبوع خود نمی‌پرداخت بلکه همیشه یکی از اعضای فعال دولت در جلسات بود و امیدواریم دولت بتواند از خدمات او در ادامه کار نیز استفاده کند.


وی با تبریک به شریعتمداری وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شریعتمداری مدیر عالی در سطوح بالای کشور است که در بخش‌های مختلف و دوره‌های مدیریتی متفاوت بالاترین تشکیلات اداری را مدیریت کرده. او مدیری کارآزموده است که حضورش می‌تواند در این وزارتخانه تحول مناسبی ایجاد کند و در ادامه فعالیت به تکمیل کارهای نیمه‌تمام و اصلاحات لازم بپردازد؛ زیرا یکی از وظایف مدیران اصلاحات و تکمیل کار مدیران قبلی است. البته بعضی از مدیران عملکرد مدیر قبلی را تخریب می‌کنند و بنای جدیدی می‌گذارند اما در این دوره باید ضعف‌های گذشته را برطرف کنیم.


جهانگیری اظهار کرد: این وزارتخانه در حوزه اجتماعی بسیار مهم، تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز است که نمی‌توان از آن غفلت کرد. مسائل اجتماعی مردم ایران از آسیب‌های اجتماعی گرفته تا مسائل سیاسی و اجتماعی با مدیریت و برنامه‌ریزی قابل حل است و امروز با هزینه کم و فواید و منافع بسیار می‌توان آنها را حل کرد. گاهی غصه می‌خورم که می‌توانیم با هزینه‌های کم، کارهای بزرگی انجام دهیم که رضایت و آرامش مردم را فراهم می‌کند اما به آن نمی‌پردازیم و برای کارهای کم‌بازده هزینه‌های بسیاری می‌کنیم. مسائل اجتماعی هزینه‌های کمی دارد اما پربازده است.


معاون اول رئیس‌جمهور تأکید کرد: برخی اقتصاددان‌های کشور همواره معتقدند که کشور با چالش‌های بزرگی مواجه است، به‌عنوان مثال بیکاری مسئله جدی کشور است که از باب سیاست‌گذاری و پیگیری موضوع برعهده وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است. بنابراین باید ایجاد کار در کشور را در دستور کار قرار دهیم.


جهانگیری یکی از عوارض تحریم‌ها را رکود بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی دانست و گفت: به همین دلیل هنر صاحبان بنگاه‌های تولیدی این است که نگذارند این امر اتفاق بیفتد و باید این مسئله را در دوره تحریم مدیریت کنند که این موضوع نیز مشارکت و اراده جمعی کل دستگاه‌ها و فعالان اقتصادی بخش خصوصی را می‌طلبد.


وی گفت: یکی از حساسیت‌ها این است که در دوره قبل از تحریم‌ها ستادهایی در استان‌های کشور ایجاد کرده بودیم. ستادهایی با عنوان تسهیل تولید و رفع موانع تولید که وزارت صنعت و معدن و تجارت و وزارت کار، دو دستگاه اصلی و تعیین‌کننده بودند که در این مقطع نیز به آن‌ها بسیار نیاز داریم و باید این ستادها را فعال کنند؛ هرچند ما مشکلات نظام بانکی را می‌دانیم اما باید از اشتغال موجود حفاظت کنیم زیرا اگر شغلی از دست رفت، ایجاد شغل مجدد پرهزینه است.


معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: رانت اگر به قیمت این باشد که بنگاه تولیدی ایجاد کنیم و موجب توسعه کشور و ایجاد اشتغال باشد ما خواهان این هستیم و موافقیم زیرا با توسعه مناطق، بخشی از مشکلات و مهاجرت‌ها کاهش پیدا می‌کند. برهمین‌ اساس باید سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل را در دستور کار قرار دهیم. در این دوره تحریم هم از منابع خارجی استفاده می‌کنیم و نمی‌گذاریم راه‌های استفاده از این منابع بسته شود.


جهانگیری یکی از برنامه‌های این دولت را مبارزه با چهره خشن فقر اعلام کرد و گفت: دولت برای اینکه چهره فقر را از کشور دور کند، اوایل سال گذشته منابع بسیاری هزینه کرد که در تاریخ کشور بی‌سابقه است؛ به‌طوری که میزان مستمری افراد تحت پوشش دستگاه‌های حمایتی را تا چهار برابر افزایش داد. ما این تصمیم را گرفتیم و براساس آن عمل کردیم، هرچند ممکن است عده‌ای بگویند باید این افزایش مستمری به‌صورت 10 برابری انجام می‌شد.


معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: ‌واقعاً آرزوی ما این است که هیچ کس در کشور هنگام خواب سر گرسنه بر زمین نگذارد و دولت معتقد است که میزان پرداختی به مستمری‌بگیران باید هر ساله متناسب با نرخ تورم افزایش یابد.


انتهای پیام/4044/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
منتقد حسن روحانی
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۱
۰
تاسف برای جهانگیری
قالیشویی ادیب