تلفیق هشتگانه کشورها برای ارزآوری و مقابله با تحریمها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از قم، حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری صبح امروز در نشست معرفتافزایی با موضوع تحلیل و بررسی مسائل روز کشور و منطقه در دانشگاه آزاد اسلامی قم اظهار کرد: هدف آمریکا از تحریمها جلوگیری از تأمین ارز کشورمان با صادرات نفت و پتروشیمی است که در حال مذاکره با اروپاییها برای ایجاد کانال مشترک تأمین منابع مالی هستیم.
وی افزود: ترامپ رئیسجمهور آمریکا بهدنبال بازنگری در برجام، تشدید تحریمهای سنگین موشکی و دفاعی و اجماعسازی سایر کشورهای جهان برای تحریمها در مقابل ایران بود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای ترامپ رئیسجمهوری آمریکا یک طرح چهار مرحلهای برای برجام تدوین کرده بود که این طرح با ارائه تحریمها از پیش شکست خورده است.
ذوالنوری ادامه داد: آمریکا با ایجاد تحریمهای جدید بهدنبال فشار اقتصادی بر مردم و شورش آنها در راستای سقوط نظام بود که به این امر دست نیافت.
وی با بیان اینکه اکنون تلفیق کشورهای هشتگانه و ایجاد کانالهای مالی دوجانبه و چندجانبه در بیاثرسازی تحریمها نقش جدیتری ایفا خواهد کرد، گفت: با ایجاد این کانالها به هر کشوری که نفت بفروشیم در مقابل، پول دریافت خواهیم کرد و این کار در تأمین ارز کمک خواهد کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: مذاکرههای بسیاری با فراز و نشیب صورت گرفته است که امیدواریم هر قدر جلوتر برویم، فشار اقتصادی را کاهش داده و وضعیت موجود بهبود یابد.
ذوالنوری با تأکید بر اینکه نگاه آمریکا سلطهگری است، گفت: آمریکا بهدنبال سلطه بر جهانیان است، این در حالی است که کشورهای دیگر از جمله روسیه بر اساس منابع و نیاز کشورشان حرکت کرده و بهدنبال تعامل و همکاری هستند.
وی گفت: روسیه معاملهگرانه کار میکند و بهدنبال بازیافت ابرقدرتی گذشته خویش است؛ چراکه هر قدر قدرت آمریکا در جهان بیشتر باشد، عرصه برای روسیه تنگتر خواهد شد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کشورهای دیگر از جمله چین نیز انگیزهای برای کمک به رفع تحریمها در کشورمان ندارند؛ بلکه بهدنبال قدرت اقتصادی در بازارهای جهانی است.
ذوالنوری با اشاره به اینکه برای رفع تحریمها و بهبود وضعیت اقتصادی نیازمند مدیریت در عرصههای مختلف هستیم، گفت: همانگونه که برای موضوع بحران ارزی پیشنهادهایی ارائه و اجرایی شد، باید برای سایر مسائل نیز پیوست اقتصادی تهیه شود.
وی اضافه کرد: اکنون 6 کمیسیون مرتبط اقتصادی در مجلس شورای اسلامی فعال است که میتواند راهکارهای مناسبی ارائه کند تا شاهد کنترل و مدیریت مسائل اقتصادی و برخورد با عاملان فساد اقتصادی باشد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی از مجازات مفسدان اقتصادی خبر داد و گفت: قوه قضائیه بهصورت جدی در این عرصه ورود پیدا کرده است و شاهد برخورد قاطع با مجرمان هستیم.
ذوالنوری بیان کرد: اکنون تعدادی محکوم به اعدام و حبس وجود دارد که روند پرونده آنان در محاکم قضائی در حال پیگیری است.
وی بر جلب اعتماد مردم بهعنوان سرمایههای اجتماعی تأکید کرد و گفت: نباید اعتماد مردم خدشهدار شود، بلکه این امر خسارتهای جبرانناپذیری به همراه خواهد داشت.
به گفته نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، باید مجرمان و مفسدان محکوم شوند و مدیران و مسئولانی که در رأس دولت و مجلس شورای اسلامی افرادی مخلص و پاکدست هستند به مردم معرفی شوند تا با آگاهی، اعتماد آنان جلب شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید سامانهای در کشور ایجاد شود تا در آن همه اشخاص حقیقی و حقوقی از مسئولان تا مردم گرفته داراییهای خویش را در آن به ثبت برسانند تا از این طریق شفافسازی صورت بگیرد. این طرح در حال تهیه و تدوین است تا به مجلس ارائه شود.
وی به سازمان بینالمللی مبارزه با پولشویی و کارگروه ویژه اقدام مالی آن FATF (اف.ای.تی.اف) اشاره کرد و گفت: کشورمان عضو این سازمان نمیشود؛ چراکه باید به این سازمان تعهد بدهیم و دستورالعملهای آن را اجرا کنیم.
وی گفت: در این خصوص به صراحت مخالفت خویش را اعلام کردهام و اگر این مسئله در مجلس دوباره مطرح شود، انگیزه رد آن بیشتر از قبول آن در نمایندگان مردم وجود دارد.
به گزارش آنا، در پایان نشست معرفتافزایی با موضوع تحلیل و بررسی مسائل روز کشور و منطقه در دانشگاه آزاد اسلامی قم، گواهی حضور در نشست به شرکتکنندگان اعطا شد.
انتهای پیام/4101/4062
انتهای پیام/