دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1397 - 12:03
ظریف:

دنیا نمی‌تواند زندانی و گروگان سیاست‌های آمریکا باشد

وزیر امور خارجه گفت: استفاده بیش از حد آمریکا از قدرت نظامی و اقتصادی خود باعث شده که دنیا به‌شدت به این فکر بیفتد که نمی‌تواند زندانی سیاست‌های واشنگتن باشد.
کد خبر : 324409
محمدجواد ظریف.JPG

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف روز شنبه در گفتگویی رادیویی با بیان این که آمریکا در دنیا منزوی شده است، افزود: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در مورد برخی سیاست‌ها اتفاق نظر دارند و آن را پنهان هم نکردند اما در مورد برجام حتماً اختلاف نظر دارند و به‌نظر نمی‌رسد نقش پلیس خوب و بد را ایفا کنند.


وی با یادآوری این که قدرت اقتصادی آمریکا قدرت قابل توجهی است، تصریح کرد: مقابله با قدرت اقتصادی این کشور مخصوصاً در شرایطی که در دنیا شرکت‌ها تصمیم‌گیری نهایی برای روابط اقتصادی خود می‌گیرند، کار دشواری است. 


رئیس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: اروپایی‌ها در اعلام نظر سیاسی در برابر بزرگ‌ترین متحد خودشان ایستادند و ما انزوای آمریکا را می‌بینیم و عصبانیت مقامات آمریکایی را از انزوای این کشور کاملاً مشاهده می‌کنیم.


ظریف یادآور شد: این که اروپایی‌ها کاملاً نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند یک واقعیت است اما این به اصل فواید برجام برای ایران و صلح و امنیت بین‌المللی خدشه‌ای وارد نمی‌کند.


وی همچنین گفت: رفتار آمریکا خلاف اصول روابط بین‌الملل است و این رفتارها را اگر بخواهیم میزان بگیریم که کدام قاعده بین‌المللی صحیح است و چه قاعده درست نیست آن وقت باید به این نتیجه برسیم که همه قواعد بین‌المللی غلط است چون آمریکا همه آن‌ها را نقض کرده است.


وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: آمریکا از یونسکو، معاهدات پاریس، نفتا و ترانس پاسیفیک خارج شده است و برای هیچ کدام دلیل نمی‌شود که آن‌ها توافق‌های بدی بوده است. اینها نشان‌دهنده آن است که آمریکا یک دولت یاغی است و بر اساس منطق زور عمل می‌کند.


ظریف تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که وقتی از زور بیش از حد استفاده می‌کنند، اثرات منفی دارد صحبت‌هایی که چند روز گذشته امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری و وزیر دارایی فرانسه بیان کردند و پاسخی که ترامپ در فرانسه به آن‌ها داد، نشان دهنده این است که استفاده بیش از حد آمریکا از قدرت نظامی و اقتصادی خود باعث شده دنیا به شدت به این فکر بیفتد که نمی‌توان زندانی و گروگان سیاست‌های این کشور باشد.


** اگر یقین هم داشتم بعد از اوباما، ترامپ سر کار می‌آید بازهم مذاکرات برجام را به همین شکل انجام می‌دادم


رئیس دستگاه دیپلماسی پاسخ به این سؤال که اگر می‌دانستید بعد از دولت اوباما دولت ترامپ مستقر می‌شود باز هم به مذاکرات برجام می‌رفتید، گفت: بله حتماً این کار را می‌کردم به‌خاطر این که اعتقاد دارم امروز برجام چهره ایران را در دنیا مشخص کرده و چهره آمریکا را هم مشخص کرده است.


ظریف افزود: برجام قطعنامه‌های فصل هفتم شورای امنیت را علیه ایران برداشته و اجماع جهانی علیه این کشور را شکسته است در واقع تصوری که رژیم صهیونیستی و آمریکا از یک تهدید امنیتی برای ایران، ساخته بودند را منهدم ساخته و سرمایه‌گذاری ۴۰ ساله رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی و برخی دیگر را برای این که ایران را به‌عنوان خطر در منطقه نشان دهند نابود کرده است.


وی اضافه کرد: تصور کنید که امروز ترامپ در مسند قدرت بود، ما برجام را نداشتیم و ترامپ در شرایطی مسئولیت سیاست خارجی آمریکا را برعهده داشت که تمامی قطعنامه شورای امنیت علیه ایران بود اجماع جهانی علیه ایران بود روسیه، چین و کشورهای اروپایی هم با آمریکا بر علیه ایران همراه بودند در آن شرایط چه وضعیتی را برای برای کشور متصور بودید.


وزیر امور خارجه با بیان این که جمهوری اسلامی توانسته شرایطی را ایجاد بکند که رئیس‌جمهوری آمریکا ادعا می‌کند بزرگ‌ترین کلاه سر آمریکا رفته است، افزود: آنچه برجام انجام داده این بوده است که طراحی چند دهه ای آمریکا برای ایران را به تهدید برای صلح و امنیت ببرد از بین برده است.


ظریف همچنین گفت: برخی از دوستان فکر می‌کنند برجام فقط یک معامله اقتصادی بود در حالی که این طور نیست، برجام هم توان هسته‌ای ایران را نگه داشت، یکی از اعضای دائم شورای امنیت یکی از همکاران ما گفته بود شما ۶ قطعنامه علیه خود را نابود کرده‌اید و در کنار آن تحریم‌ها را برگرداندید، نیروی هسته‌ای شما هم در دنیا به رسمیت شناخته‌اید.


وی خاطرنشان کرد: ما تنها کشوری هستیم که شورای امنیت غنی‌سازی آن را به‌عنوان یک واقعیت پذیرفته و هیچ کشور دیگری این واقعیت را نپذیرفته است و اینها واقعیاتی است که در برجام اتفاق افتاده است.


وزیر امور خارجه تصریح کرد: اگر یقین هم داشتم بعد از دولت اوباما دولتی مثل ترامپ سر کار می‌آید بازهم مذاکرات برجام را به همین شکل که هست، انجام می‌دادیم.


**ترامپ با مشکلاتی در مجلس نمایندگان آمریکا مواجه می‌شود


رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره ترکیب جدید مجلس نمایندگان آمریکا و این که آیا اتفاق جدیدی در ارتباط واشنگتن با جهان و ایران می‌افتد، گفت: حتماً اتفاقات جدیدی خواهد افتاد، اما ما هیچ وقت بر اساس سیاست‌ها و مسائل داخلی آمریکا، سیاست‌های خود را تعیین نکردیم.


ظریف اضافه کرد: قبل از انتخابات هم من در مصاحبه با یک نشریه آمریکایی به صراحت گفتم که ما بر اساس تحولات داخلی آمریکا تصمیم نمی‌گیریم.


وی تصریح کرد: در گذشته هم ما شرایط متفاوتی داشتیم این طور نبود که دولت‌های دموکرات دولت‌هایی باشند که تمایل به ایران داشته باشند و جمهوری‌خواهان این‌طور نباشند. در این که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان با ایران موافق نیستند و با ما سر سازش ندارند تردیدی نداریم.


وی با بیان این که سیاست خارجی و سیاست ما درباره برجام ارتباطی به مسائل داخلی آمریکا ندارند و احساس نمی‌کنم که تأثیر چندانی هم در مورد ایران داشته باشد در عین حال گفت: آقای ترامپ با مشکلاتی در مجلس نمایندگان مواجه می‌شود نه به عنوان وزیر بلکه به‌عنوان دانشجوی روابط بین‌الملل که سال‌هاست وضعیت داخلی آمریکا را دنبال کردم می‌توانم بگویم در وضعیتی که مجلس نمایندگان آمریکا که مسئول بودجه این کشور است و اختیارات جالب دیگری را بر عهده دارد مخصوصاً در مورد مسائل داخلی دولت با مشکل مواجه می‌شود.


ظریف ادامه داد: آیا به این معنی است که سیاستش درباره ایران تشدید می‌شود یا تعدیل می‌شود هر دو امکان وجود دارد و این بستگی دارد که ما چگونه عمل کنیم.


رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران یک کنشگر بسیار مهم منطقه است و رفتار و سیاست‌های آن که تا چه حد بتوانیم آمریکا را در انزوا نگه داریم بسیار تأثیرگذار خواهد بود.


ظریف درباره نحوه رفتار این کشور تأکید کرد: ما روی رفتار خودمان تا سیاست‌های داخلی آمریکا حساب می‌کنیم.


منبع: ایرنا


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب