دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مرداد 1394 - 14:29
رئیس سندیکای تولید کنندگان مکمل‌های رژیمی و غذایی:

نبود نظارت بر مکمل‌ها کشور را در معرض آسیب‌های بسیاری قرار می‌دهد

رئیس سندیکای تولید کنندگان مکمل‌های رژیمی و غذایی گفت: کشوری که نظام توزیع و عرضه مکمل‌های غذایی در آن به صورت ایمن و نظارت شده صورت نگیرد در معرض بسیاری از خطرها و آسیب‌ها قرار می‌گیرد، بنابراین تضمین کیفیت این فرآورده‌ها یکی دیگر از اهداف برگزاری این همایش است.
کد خبر : 32341

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، عباس کبریایی‌زاده در نشست سومین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی با اشاره به اینکه 10 درصد از بازار داروی دنیا به مکمل‌ها اختصاص دارد، گفت: یکی از مهمترین اهداف این همایش بررسی نقش مکمل‌های ورزشی در جامعه است، زیرا بیش از 100 میلیارد دلار برای مصرف مکمل‌ها در دنیا هزینه می‌شود.


وی با اشاره به اینکه مخاطبان مکمل‌های غذایی و دارویی در دوره‌های سنی مختلف از قبیل اطفال، کودکان در حال رشد، سالمندان، زنان باردار و بیماران نیاز به آنتی اکسیدان‌ها و مکمل‌های بیشتری دارند، افزود: همچنین بخش عمده‌ای از ورزشکارانی که به سمت ورزش‌های قهرمانی گرایش پیدا کرده‌اند از این مکمل‌ها استفاده می‌کنند. علاوه بر این نیاز به مصرف مکمل‌ها ورزشکارانی که به صورت معمول نیز ورزش می‌کنند رو به افزایش است.


رئیس سندیکای تولید کنندگان مکمل‌های رژیمی و غذایی ایران گفت: تامین زنجیره سالم مکمل‌های ورزشی یکی از اهداف برگزاری این همایش است و این زنجیره از انتخاب مکمل‌های غذایی از زمان تولید، واردات، توزیع و ردیابی مصرف مکمل را در کشور در بر می‌گیرد.


کبریایی زاده یکی از معضلات زنجیره توزیع مکمل‌های ورزشی در کشور را نا ایمن بودن این مکمل‌ها دانست و گفت: وزارت بهداشت برای بیماران و سالمندان و اطفال زنجیره ایمن و سالمی از مکمل‌های غذایی را پیش بینی کرده است در حالی که در کشور نظام توزیع و عرضه ایمنی برای مکمل‌های ورزشی وجود ندارد.


او در توضیح وضعیت عرضه مکمل‌ها در دیگر کشورها نیز گفت: در برخی از کشورها بیش از 70 درصد از مکمل‌های ورزشی و فرآورده‌های آن به صورت متقلبانه، غیر مجاز و مخدر عرضه می‌شود.


وی یادآور شد: کشوری که نظام توزیع و عرضه مکمل‌های غذایی در آن به صورت ایمن و نظارت شده صورت نگیرد در معرض بسیاری از خطرها و آسیب‌ها قرار می‌گیرد، بنابراین تضمین کیفیت این فرآورده‌ها یکی دیگر از اهداف برگزاری این همایش است.


رئیس سندیکای تولید کنندگان مکمل‌های رژیمی و غذایی تاکید کرد: تمرکز بر چگونگی مصرف مکمل‌های ورزشی و دارویی یکی دیگر از اهداف این همایش است که باید برای تجویز این داروها نظامی منطقی حاکم باشد.


کبریایی زاده یادآور شد: با همکاری رسانه‌ها باید در جهت آگاهی بخشی به خانواده‌ها و جامعه تلاش کنیم تا نسبت به مصرف مکمل‌ها و عوارض مصرف بیش از حد آن آگاهی لازم را کسب کنند.


وی تاکید کرد: 11 هزار داروخانه فعال در کشور تحت نظارت وزارت بهداشت قرار دارد و محال است کسی بدون داشتن مجوز وزارت بهداشت بتواند داروخانه‌ای احداث کند. فروش مکمل‌های دارویی و ورزشی قاچاق در تمامی داروخانه‌ها ممنوع است و همچنین به خاطر نظارت بسیار قوی وزارت بهداشت، توزیع مکمل‌های قاچاق بسیار کم اتفاق می‌افتد. البته عملکرد وزارت بهداشت در حوزه نظارت بر مکمل‌های غذایی و دارویی کافی نبوده و باید وزارت بهداشت با همکاری سازمان جوانان اقدام ویژه‌ای در جهت نظارت بیشتر بر نحوه توزیع و عرضه مکمل‌های دارویی و غذایی داشته باشند.


کبریایی زاده یادآور شد: بیش از 2 هزار باشگاه ورزشی در تهران فعالیت می‌کنند که از این تعداد حدود 800 باشگاه مشکل مجوز داشتند که در آنها تخلفاتی نیز صورت می‌گرفت که بر همین اساس 200 باشگاه به صورت کامل تعطیل و پلمپ شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب