دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با تلاش محققان صورت گرفت؛

استفاده از کاشی‌های نانویی آنتی‌باکتریال ایرانی در مراکز درمانی

استفاده از کاشی‌های آنتی‌باکتریال موجب ضدعفونی شدن فضای بیمارستانی می‌شود، این کاشی‌ها توسط محققان کشورمان و با استفاده از فناوری نانو ساخته می‌شوند.
کد خبر : 323289
filereader.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ستاد توسعه فناوری نانو، از ابتدای سال تاکنون شش مرکز درمانی و بیمارستانی از کاشی‌های آنتی‌باکتریال یک شرکت استفاده کرده‌اند. بیمارستانی در ایلام، بیمارستان صد تخت خوابی نیروی دریایی بندرعباس، مرکز جراحی در ارومیه، بیمارستان ۹۶ تخت‌خوابی در اهواز، یک بیمارستان دیگر اهواز، بیمارستانی در سیستان و بلوچستان از جمله مراکزی هستند که در سال جاری از این فناوری بهره‌مند شده‌اند.


پیش از این نیز کاشی‌های آنتی‌باکتریال در چندین بیمارستان تهران و کرج نصب شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته بود.


علی سید معصومی، عضو هیأت مدیره شرکت تولیدکننده این کاشی درباره بازار هدف این محصولات گفت: در حال حاضر از این کاشی‌های آنتی‌باکتریال در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود.


وی درباره بازار هدف بعدی این شرکت افزود: بعد از بیمارستان‌ها ما به دنبال توسعه بازار در بخش‌های دیگر نظیر هتل‌ها، آشپزخانه‌های صنعتی و سرویس‌های بهداشتی عمومی هستیم.


وی ادامه داد: متأسفانه هنوز این فناوری برای بیشتر سازمان‌ها شناخته‌شده نیست و ما در تلاش هستیم تا این فناوری را به خوبی معرفی کنیم و مزیت‌های آن را برای مخاطب تشریح کنیم. از آنجایی‌که این کاشی‌ها آنتی‌باکتریال هستند، دیگر نیازی به استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده نیست که این خود یک مزیت بزرگ محسوب می‌شود.


معصومی افزود: با توجه به عملکرد این فناوری، به دنبال صادرات آن هستیم و در حال حاضر، رایزنی با چند شرکت در عمان و ترکیه برای عقد قرارداد را آغاز کرده‌ایم. البته ما تنها به این فناوری محدود نخواهیم شد و در حال حاضر بخش تحقیق و توسعه این شرکت در حال کار روی توسعه این فناوری و افزودن خاصیت ضدجرم به کاشی‌هاست. این ویژگی با آب‌گریز بودن متمایز است، به‌طوری که استفاده از آن مانع از ایجاد جرم روی سطح کاشی می‌شود.


مهدیه عباسی، کارشناس فروش شرکت گفت: نمونه خارجی این محصول با استفاده از پرتوهای فرابنفش عمل می‌کند، به‌طوری‌که در تاریکی مطلق، کارایی آنتی‌باکتریالی ندارد. این در حالی است که آزمون‌های انجام‌شده روی کاشی‌های آنتی‌باکتریال نشان می‌دهد در تاریکی مطلق نیز قابلیت آنتی‌باکتریالی دارند و به پرتوهای فرابنفش نیاز ندارند.


عباسی افزود: بررسی‌های انجام‌شده  نشان می‌دهد که در صورت استفاده از کاشی‌های آنتی‌باکتریال این شرکت در اتاق عمل، بازگشت سرمایه حاصل از کاهش مصرف مواد ضدعفونی‌کننده، ۴۰ روز بوده و درصورتی‌که این کاشی‌های آنتی‌باکتریال در اتاق‌های CCU، ICU و اتاق‌های تمیز استفاده شود، بازگشت سرمایه ۲۷ روزه خواهد بود.


انتهای پیام/4085/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب