بیانیه جمعی از سایتهای خبری: جامعهای که خبرنگار پرسشگر نداشته باشد از داشتن فضای سالم دور میماند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، این بیانیه با بیان اینکه «سالروز شهادت محمود صارمی صرفا یک واقعه تاریخی و مناسبت صنفی نیست»، تأکید کرد ه است که «این روز چراغ راهنمایی است برای همه کسانی که به نوعی در حوزه مهم و راهبردی اطلاعرسانی درگیر هستند.»
بیانیه مزبور اضافه میکند که «از خبرنگاران و روزنامهنگاران گرفته تا مسئولان. هیچکس نباید از معنای نمادین و مهم این مناسبت که همان مقدس بودن حرفه اطلاعرسانی و اهداف آن است، غفلت کند.»
همچنین در این بیانیه آمده است: عملکرد معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اگرچه با کاستیهایی همراه بوده، اما به طور کل پیشرفت قابل ملاحظهای چه در برآوردن مسائل صنفی همچون بیمه، افزایش حقوق و چه در ایجاد فضایی باز و آزاد برای فعالیتهای مشروع رسانهای، نموده است که در این بین تقدیر از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضروری مینماید؛ چه اینکه گشوده شدن قفلهای رسانهای و اطلاعرسانی با کلید تدبیر و امید تا حد بسیاری بستگی به عملکرد وزیر ارشاد و معاونت های مرتبط داشته است.
این بیانیه در ادامه با بیان اینکه «دو سال از کار دولت میگذرد»، میگوید: بخشهایی از دولت همچنان از نسیم اعتدال به دور ماندهاند که تیم رسانهای ریاستجمهوری از جمله آنهاست. انتقادات وارد شده به این تیم از اولین روز انتصابات آغاز شده و در افطاری رئیسجمهوری با اصحاب رسانه به اوج خود رسید. بهطوری که طیف گستردهای از رسانههای مجازی حامی دولت به این نشست دعوت نشدند و برخی از روزنامههای حامی دولت نیز در اعتراض به علمکرد تیم رسانهای دولت در این جلسه حضور نیافتند.
همچنین تأکید شده است: مسائل معیشتی خبرنگاران و فعالان این حوزه و وضعیت اقتصادی رسانهها و پایگاههای اطلاعرسانی بهخصوص در بخش خصوصی، وضعیت اسفناکی یافته که تاکنون تعطیلی بسیاری از پایگاههای خبری را در پی داشته است؛ به صراحت میتوان گفت در صورتی که اعتقاد راسخ خبرنگاران و اصحاب رسانه نبود تاکنون بسیاری از مطبوعات و تارنماهای خبری به ورطه تعطیلی کشیده میشدند. روزنامهنگاران و خبرنگاران بسیاری را نیز میتوان یافت که با وجود سابقه خبری بسیار زیاد همچنان از وضعیت معیشتی مطلوبی برخوردار نیستند و شرایط بیمهها آنقدر سخت و از خدماتشان آنچنان کاسته شده که شاید کمتر کسی را به سمت خود جذب کند!
در ادامه این بیانیه آمده است: سالی که گذشت سالی سرنوشتساز برای کشور بود، ماراتنی نفسگیر برای رسیدن به توافق هستهای، در این ماراتن هر قشر از جامعه وظیفهای داشت اما وظیفه اهل قلم سنگینتر مینمود. خبرنگاران با قلم به میدان آمدند، روشنگری کردند و از دولت حمایت کردند. ابرهای تردید را از جلوی دیدگان پاک نمودند و راه اعتدال را هموار کردند. گفتند که دلواپس واقعی خبرنگاران هستند که هشت سال در دوران سخت دولت قبل بهحق سخن گفتند اما سخن حقشان شنیده نشد. خبرنگاران در تنویر افکارعمومی نقش بسزایی داشتند و توانستند رسالت خود را به انجام برسانند.
پایانبخش این بیانیه این جملات است: خبرنگار چشم بینای مردم است؛ پس این چشم بینا را دریابیم. خبرنگار باید کنجکاو باشد، تاریکخانهها را روشن نماید. جامعهای که خبرنگار پرسشگر نداشته باشد از داشتن فضای سالم دموکراسی دور میماند. 17 مرداد امسال را در شرایطی پشت سر گذاشتیم که انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری نزدیک است، انتظار میرود تمام مسئولان بستر آزاد برای نقد منصفانه، تمجید غیرمتملقانه و ... را فراهم آورند تا اذهان عمومی با آموزههایی که از خبرنگارن آگاه و استوارمان دریافت کردهاند، دست به انتخابی شفاف و مطلوب بزنند.
مدیران سایتهای خبری بهارنیوز، روزنو، خردادنیوز، نواندیش، آفتاب، عصرقانون، پویش، بهاراننیوز، امید، گفتگو، ندای ایرانیان و تدبیروامید، امضاکنندگان این بیانیه هستند.
انتهای پیام/