دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 فروردين 1399 - 00:02
الاخبار گزارش کرد؛

بسته شدن درهای اروپا به روی کرونا/ ویروسی که برای نخست وزیر انگلیس جدی نیست!

یک روزنامه لبنانی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده کشورها باید روند خودمراقبتی را برای جلوگیری از گسترش کرونا در پیش بگیرند، گزارش کرد نخست وزیر انگلیس این ویروس ناشناخته را جدی نگرفته است.
کد خبر : 478175
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی نوشت: سازمان بهداشت جهانی اروپا را به عنوان کانون جدید شیوع ویروس کرونا معرفی کرد، اقدامی که به عنوان هشداری در زمینه ادامه گسترش بیماری در قاره کهن است و باعث شده کشورهای اروپایی  تدابیر اضطراری همچون بستن مرزها، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را اتخاد کنند که طبعاً موجب فلج شدن فعالیت‌های طبیعی شده است.


 بیشتر بخوانید:


اروپا کانون کرونا در جهان شد


 طبق این گزارش، حدود چهار ماه از شیوع کرونا گذشته و با تداوم گسترش آن تعداد افراد مبتلا به این ویروس در حدود 158 کشور دنیا به بیش از 250 هزار نفر رسیده است. بسیاری از کشورهای دنیا تصمیمات فوق‌العاده و بی‌سابقه در زمینه جلوگیری از شیوع این ویروس اتخاذ کرده‌اند؛ ویروسی که بحرانی بی‌سابقه  در یک دهه گذشته به وجود آورده و اکنون به سطح  «فراگیری جهانی» رسیده است. 


الاخبار می‌نویسد: پیامدهای شیوع کروناویروس به بستن مرزها، فلج شدن هواپیماها و مختل شدن سفرهای زمینی منحصر نماند و دولت‌های مختلف تصمیم گرفتند مدارس و دانشگاه‌ها، سالن‌های ورزشی، رستوران‌ها و کافه‌ها را تعطیل کنند. همچنین میلیون‌ها شرکت برای ادامه فعالیت‌های خود به سیاست  «دورکاری» متوسل شدند و بسیاری از فعالیت‌های عمومی، مسابقات ورزشی و اموری که با تجمع مردم در ارتباط بود، لغو شده است. 


ضد عفونی وسیع علیه ویروس کرونا در جهان


این روزنامه لبنانی در گزارش خود آورده است: با وجود نگرانی‌های جهانی در زمینه شیوع کرونا، چین کشوری که از آن ابتلا به ویروس آغاز شد، توانست روند آن را به تدریج کنترل کند و اکنون به عنوان کشور موفق در زمینه مهار این اپیدمی جهانی تبدیل شود. پس از چین، اکنون اروپا عنوان «کانون شیوع کرونا» را به خود اختصاص داده است. به گفته مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، کشورها باید برای مهار کرونا همه روابط خود را با دنیا محدود و به طور مستقل به کنترل و درمان این بیماری اقدام کنند. 


وی افزود: اروپا اکنون به عنوان کانون جدید شیوع کرونا شناخته می‌شود و تعداد موارد ثبت شده قطعی ابتلا به این ویروس به طور روزانه از موارد ثبت شده در چین بیشتر است. لغو مسابقات و فعالیت‌های ورزشی می‌تواند به جلوگیری از شیوع کمک کند. 


به نوشته الاخبار، اظهارات مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در حالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی اقدامات متفاوتی را برای جلوگیری از شیوع کرونا مد نظر دارند که برخی از آنها جنجال برانگیز شده است. به عنوان نمونه، بوریس جانسون نخست وزیر محافظه‌کار انگلیس تصمیم گرفت با وجود شیوع گسترده این ویروس در کشورش، همچنان به ادامه فعالیت مدارس دستور دهد و جلوی برگزاری تجمعات بزرگ را نگیرد. 


بوریس جانسون


در مقابل، اسپانیا که بعد از ایتالیا دومین کشور اروپایی از لحاظ تعداد قربانیان کرونایی است، از مدت‌ها پیش وضعیت اضطراری اعلام کرد. همچنین مقامات اسپانیایی تصمیم گرفتند ساعت کار دانشگاه‌ها، موزه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، سالن‌های تئاتر، مراکز فرهنگی و اجتماعی، کافه ها، رستوران‌ها و مغازه‌ها را محدود ‌کنند. دولت استونی نیز مشابه همین اقدام را در سراسر این کشور اعمال کرد.
دولت اوکراین مرزهای خود را به روی سایر کشورها به مدت دو هفته بست و استونی و جمهوری چک نیز اعلام کردند مرزهای خود را می‌بندند. لتونی و لیتوانی مدارس را تعطیل کردند و جمهوری چک  «منطقه خطر» اعلام کرد که اتباع اتریش، بلژیک، انگلیس، چین، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایران، ایتالیا، هلند، نروژ، کره جنوبی، اسپانیا و سوئیس از ورود به این کشور منع شدند.


در آلمان بیش از 16 هزار مورد ابتلا به کرونا ثبت شده است و در برلین، پایتخت این کشور مدارس و مهدکودک‌ها برای کاهش شیوع کرونا بسته شدند. سایر کشورها نیز در نظر دارند همین اقدامات را انجام دهند.


هم زمان آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان اعلام کرد که آلمان به دلیل گسترش کرونا با وضعیت غیرعادی مواجه است. مرکل پس از ملاقات با رؤسای ایالت‌های آلمان گفت: روند افزایش تعداد مبتلایان صعودی است و کارشناسان ارزیابی می‌کنند که ماه آینده این بیماری فراگیر شود.


آنگلا مرکل


امانوئل مکرون، رئيس‌جمهور فرانسه گفت که کشورش با جدی‌ترین بحران بهداشتی قرن مواجه است و تأکید کرد: اولویت پاریس رعایت بهداشت عمومی است و ما در این زمینه کوتاه نخواهیم آمد. مکرون دستور داد تمامی مؤسسات آموزشی ابتدایی تا دانشگاه و همچنین رستوران ها و سالن های ورزشی تعطیل شوند. این در حالی است که مقررات منع رفت و آمد به جز موارد ضروری در این کشور برقرار شده است.


از سوی دیگر، رهبران اروپایی روز سه‌شنبه هفته گذشته، ممنوعیت سفر اتباع خارجی به ۲۶ کشور این قاره را به مدت ۳۰ روز ممنوع کردند و به‌این‌ترتیب بی‌سابقه‌ترین و طولانی‌ترین محدودیت‌ها در تاریخ مدرن اروپا در غیر از زمان جنگ را کلید زدند. ممنوعیت سفر به این کشورها که انگلیس قصد ندارد در آن مشارکت کند، اولین پاسخ هماهنگ شده به اپیدمی کرونا در اتحادیه اروپا بود.


گفتنی است که بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، در اولین کنفرانس خبری خود درباره شیوع کرونا از مردم خواست که در خانه بمانند و معاشرت‌های خود را کم کنند. او هشدار داد که زنان باردار و افراد بالای ۷۰ سال و همچنین کسانی که پیش‌زمینه یک بیماری دیگر دارند، بیش از بقیه مراقب باشند. با این حال انتقادات از نخست وزیر انگلیس به دلیل جدی نگرفتن این بیماری همچنان بالاست. کالج سلطنتی لندن به دولت هشدار داده است که شیوع کنترل‌نشده این بیماری می‌تواند به مرگ ۵۱۰ هزار نفر در انگلیس منجر شود. این رقم در گزارش کالج سلطنتی لندن (ایمپریال کالج) برای آمریکا ۲,۲ میلیون فوتی بر اثر کرونا پیش‌بینی شده است.



یک جوان ۲۴ ساله چینی اهل هنگ‌کنگ، که دانشجوی دانشگاه لندن است و به سختی توانسته به هنگ‌کنگ بازگردد، می‌گوید مانند این است که از جنگ گریخته‌ باشد. 



او وضع لندن را چنین توصیف کرد: در اصل قصد داشتم تا ماه ژوئن در لندن بمانم ولی ترسیدم که به زودی بیماری بریتانیا را فراگیرد و مردم نتوانند با آن مواجه شوند. سطح هشیاری مردم برای حفاظت از خود بسیار پائین است. آنان تجربه سارس را ندارند و واکنش‌شان به شیوع کرونا بسیار کند است. 


افزون بر این، پادشاه، ملكه و تمام اعضای دولت نروژ در قرنطینه هستند. ترکیه نیز از لغو پروازها به 9 کشور اروپایی ازجمله فرانسه و آلمان برای مدت بیش از یک ماه خبر داد. آنکارا پیش تر پروازها به چین، کره جنوبی، ایران، عراق و ایتالیا را لغو کرده بود.


تاخت و تاز کرونا در آمریکا


دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور آمریکا که مدت‌ها در برابر انتشار اخبار در زمینه شیوع گسترده کرونا در کشورش مقاومت کرده بود، ناچار شد از آغاز برنامه اضطراری ملی در ایالات متحده به دلیل افزایش شیوع کرونا خبر دهد و اعلام کرد: طبق تصمیمی که صادر کردم، اختیارات ویژه‌ای به وزیر بهداشت و مقامات بهداشتی دادم.


همچنین انتخابات اولیه و درون حزبی دموکرات‌ها که برای اوایل آوریل برنامه ریزی شده بود، به دلیل شیوع کرونا بیش از دو ماه به تعویق افتاد.


کاخ سفید اعلام کرده است که مقارن با افزایش هزینه‌های اقتصادی ناشی از ویروس کرونا از ایده پرداخت وجه نقد به‌طور مستقیم به آمریکایی‌ها حمایت می‌کند. وزیر دارایی آمریکا گفته است که کاخ‌سفید در پاسخ به مشکلات معیشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا، طرح کمک نقدی برای شهروندان آمریکایی را به کنگره ارائه کرده است. در صورت نهایی شدن دولت بنا دارد ظرف دو هفته آینده چک‌های حمایتی را از طریق پست برای همه آمریکایی‌ها ارسال کند. دولت آمریکا می‌گوید این طرح شامل یک بسته بودجه‌ای یک تریلیون دلاری است و اکنون دولت و کنگره در حال رایزنی درباره جزئیات آن هستند.


​​​​​​انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب