دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یاران مهربان/ 90

نوشیدن چای نعنا و سفر به مراکش ناشناخته

سفرنامه منصور ضابطیان به مراکش در قالب کتاب «چای نعنا» با قلمی صمیمی، متفاوت و جذاب نوشته شده است.
کد خبر : 319854
58585858.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، منصور ضابطیان نامی آشنا برای اهالی رسانه و مطبوعات است. وی کار خود را با صفحات فرهنگی و هنری روزنامه‌ها و مجلات در دهه 70 آغاز کرد و فعالیت‌های مطبوعاتی خود را تا نیمه دهه 80 نیز ادامه داد. از اواخر دهه 80 و با حضور در تیم سازنده برنامه «مردم ایران سلام» و پس از آن با برنامه «نقره»، برنامه‌سازی برای تلویزیون را نیز آغاز کرد. روندی که با رادیو هفت و رادیو شب به اوج رسید.


اما علاوه بر فعالیت‌های رسانه‌ای، ضابطیان برای اهالی کتاب و ادبیات نیز چهره‌ای شناخته شده محسوب می شود. کتاب‌های «مارک و پلو»، «مارک دو پلو»، «برگ اضافی» و «سباستین» مجموعه آثاری است که ضابطیان در قالب سفرنامه منتشر کرده بود. سفرنامه‌هایی خواندنی که حاصل سفرهای او به کشورهای مختلف جهان است.


آخرین اثر او در این قالب «چای نعنا» نام دارد که زمستان سال 1396 منتشر شد. «چای نعنا» هم مانند سفرنامه‌های قبلی ضابطیان با قلم صمیمی، متفاوت و جذابی نوشته شده است که نتیجه سال‌ها فعالیت رسانه‌ای و آشنایی او با رگ خواب مخاطبان و البته شناخت ظرایف و دقایق فرهنگی جامعه ایران و نسل جوان است. نوشته‌های این کتاب حاصل سفر 20 روزه ضابطیان به مراکش در بهار سال 1396 است. «چای نعنا» علاوه بر متن گیرا و دلپذیر، عکس‌هایی جذاب و با کیفیت نیز دارد که به خوبی با محتوای متنی هماهنگی داشته و مخاطب را قدم به قدم با راوی ماجراجوی کتاب همراه می‌سازد.


ضابطیان، تقسیم‌بندی و تنظیم فهرست سفرنامه خود را بر مبنای شهرهای کشور مغرب (نام اصلی و درست مراکش) که میزبان او بوده‌اند انجام داده است. به این ترتیب علاوه بر مقدمه، کازابلانکا (مهتاب وعشق و دریا)، طنجه (دریا به دریا) شفشاوِن (خیال آبی دیوارها)، فِس (شیراز به وقت مراکش)، مراکش (شب بیداری سرخ) و در نهایت تاریخ فشرده مراکش فصل‌های هفت‌گانه این کتاب را تشکیل می‌دهند.


وجه تسمیه پنجمین سفرنامه ضابطیان یعنی «چای نعنا»، به این موضوع باز می‌گردد که این چای، نوشیدنی رایج و محبوب در کشور مراکش به حساب می‌آید.


در توضیحات پشت جلد این کتاب به قلم ضابطیان آمده است: مراكش دروازه آفريقاست و نزديك‌ترين كشور آفريقايی به اروپا، مراكش زمانی مرا وسوسه كرد كه در جنوب اسپانيا فيلم می‌ساختم و وقتی در كوچه‌پس‌كوچه‌های گرانادا قدم می‌زدم، احساسی از خويشاوندی با مردم آن منطقه داشتم. ايرانی‌ها مراكش را چندان نمی‌شناسند. در همه اين سال‌ها مراكش جزو كشورهايی بوده كه ايرانی‌ها كمتر به آن‌جا رفت و آمد داشته‌اند. حتی تا همين چند سال پيش هم ويزايی برای رفت و آمد صادر نمی‌شد. ريشه اختلاف‌ها شايد به سال‌های اول انقلاب برگردد، زمانی كه ملك حسن، پادشاه مراكش، محمدرضا پهلوی را پس از سقوطش در تهران در رباط پناه داد. از همان موقع بود كه ملك حسن هم مثل ملك حسين، پادشاه اردن، و انور سادات، رئيس‌جمهور مصر، رفت توی ليست سياه و 35 سال طول كشيد تا فراموشی تاريخ به داد برقراری ارتباط مجدد بين مردم دو كشور برسد.


کتاب «چای نعنا» نوشته منصور ضابطیان در 168 صفحه توسط نشر مثلث و با قیمت 20 هزارتومان در زمستان سال 1396 به بازار آمد.


انتهای پیام/4072/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Austria
دوشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۲
۰
فوق العاده است این کتاب! سرشار از انرژی و حس سفر
قالیشویی ادیب