اصول موکبداری در اربعین را بشناسید
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، این روزها نام پیادهروی اربعین به کلیدواژه و موضوع محوری حیات اجتماعی و اعتقادی ایرانیان و گستره جهان تشیع تبدیل شده است. آیینی شکوهمند که تبلور ارادت دوستداران حضرت سیدالشهدا (ع) به حساب میآید. پیادهروی اربعین حرکت هویتی شیعه است که همراه خود گفتمان، واژگان، رفتارها و ابزارهای جدیدی را نیز به همراه آورده است.
یکی از این مفاهیم جدید، موکب است. نامی که زائران کربلای معلی در ایام اربعین با آن کاملاً آشنا هستند. موکبها میزبان گامبهگام ارادتمندان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در مسیرهای منتهی به کربلای معلی محسوب میشوند. پدیدهای نامآشنا که شاید کمتر کسی از چگونگی تشکیل، اداره و کارکردهای آن به شکلی عمیق مطلع باشد.
کتاب «اصول موکبداری در اربعین» اثری است که همین هدف را دنبال میکند. این کتاب توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم تدوین شده است. اواخر مهر امسال بود که کمیته فرهنگی اربعین استان قم از این اثر رونمایی کرد.
اصول موکبداری در اربعین، پنج فصل دارد و با مقدمه حجت الاسلام حسین احمدی قمی، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قم آغاز میشود. آشنایی با آداب و رسوم مردم عراق، اصول موکبداری و دانستنیهای ضروری آن، محورهای کلی اصول ارزشی و حرفه ای حاکم در موکبها، عوامل موفقیت یک موکب در اربعین و سرانجام نیازمندیهای سفر به کربلا و حضور در پیادهروی اربعین سایر بخشهای این کتاب را تشکیل میدهد.از آنجایی که موکبداری با فرهنگ و پیشینه هویتی ملت عراق گره خورده است و برخی از این آداب و رسوم شاید برای ایرانیان نا آشنا باشد، این اثر میتواند تصویری واقعی از این پدیده مذهبی ارائه داده و به کار زائران و فعالان مذهبی بیاید.
انتهای پیام/4072/
انتهای پیام/