فرش ایرانی در یکی از زیباترین مساجد جهان+ تصاویر
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، 1500 کیلومتر آنسوی خاک وطن و در دیار شنهای روان سرزمین معروف به سوئیس خاورمیانه - مسجدی بهعنوان نماد کشور عمان میدرخشد که به معماری اعتدالگونه در جهان اسلام مشهور است، به طوریکه در ورود به مسجد جامع سلطان قابوس - انواع معماریهای اسلامی و ایرانی را در باشکوهترین جلوههای زیباشناسی خواهید دید.
مسجد جامع سلطان قابوس یکی از زیباترین و جذابترین مساجد مدرن جهان است و در این مسجد میتوان ترکیبی از سبکهای معماری اسلامی، خاورمیانه و عمان را مشاهده کرد، عبدالحسین خدری سفیر گردشگری ایران و نماینده اطلاعرسانی گردشگری کشورمان در عمان میگوید: در مسجد سلطان قابوس معماری ستونها از معماری سبک مصر گرفته شده است، همچنین بخشی از سقفهای مسجد از معماری مراکش است و به کاشیهای ایرانی و معرفی سبکهای معماری حجازی، ایلخانی، صفوی و در مجموعه ایرانی اسلامی پرداخته شده است.
وی در توضیح چرایی وجود این تعداد سبک های معماری در مسجد جامع سلطان قابوس تصریح میکند: به این علت که سلطان قابوس برای ساخت و مرمت این مسجد از معماران بزرگ دنیا درخواست و فراخوان زده شد که از مهمترین معماری این مسجد عظیم و زیبا میتوان به محراب آن اشاره کرد که کار یک معمار ایرانی است.
خدری با تحسین فرش مسجد جامع سلطان قابوس که زمانی بزرگترین فرش دستباف جهان به حساب میآمد، ادامه میدهد: طرح این فرش 24 تنی از نقشه گنبد مسجد شیخ لطفالله اصفهان و ترکیب طرح افشان شاه عباسی و سایر نگارههای تزیینی ایرانی و اسلامی الهام گرفته است و برای بافت آن 4 سال زمان صرف شده است و از اتصال 48 قطعه کوچک و بزرگ به یکدیگر تشکیل شده است.
سفیر گردشگری ایران و نماینده اطلاعرسانی گردشگری کشورمان در عمان در نهایت به اهمیت گردشگری مذهبی گریزی میزند و میگوید: در ایران با توجه به پتانسیلهای بسیار در حوزه گردشگری مذهبی، باید بتوان بهتر به جذب گردشگران اهمیت داد، درحالیکه در عمان با ساخت و مرمت چنین مساجدی و با استفاده از الگوی معماری اسلامی و صنایع دستی ایرانی به مانند فرش به جذب گردشگران دیگر کشورهای جهان روی آوردهاند.
گفتنی است، این مسجد با ظرفیت 20 هزار نمازگزار از بزرگترین مساجد کشور عمان به شمار میرود. مساحت مسجد حدود 416هزار متر مربع بوده و ورودی اصلی آن سه قوس بلند دارد که در راستای خطوط تیره سنگ مرمر کف قرار گرفته و به مناره اصلی مسجد منتهی میشود. کل مسجد به شکل مستطیل بنا شده که در هرگوشه آن چهار مناره دیگر با ارتفاع 45 متر قرار دارد، سالن اصلی نماز، سالن مخصوص بانوان، کتابخانه و سالن سخنرانی، چهار بخش اصلی این مسجد را تشکیل میدهند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/4028
انتهای پیام/