دولت بگوید پولی که از مسکن مهر برگشت کجا هزینه شد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، علی نیکزاد با اشاره به جانمایی مسکن مهر در دولت نهم و دهم اظهار کرد: جانمایی مسکن مهر در دوره وزارت آقای آخوندی در دهه 70 انجام شده بود و تنها جانمایی مسکن مهر شهر سهند تبریز را ما انجام دادیم.
وی در پاسخ به این سؤال که گفته میشود جانمایی مسکن مهر پردیس در یک روز توسط هلیکوپتر انجام شده است، گفت: مگر ممکن است جانمایی چنین پروژهای با هلیکوپتر انجام شود. آن جایی را که با هلیکوپتر جانمایی کردند مربوط به بازدید از تونل جاده شمال است که آن زمان قرارگاه آن را میساخت و دچار سانحه شده بود.
وزیر سابق راه و شهرسازی با بیان اینکه مسکن مهر یک پروژه قانونی بود، گفت: تلاش کردیم در دوره تحریم مشکل مسکن مردم را حل کنیم و اشتغال ایجاد کنیم.
نیکزاد با بیان اینکه دولت دخالتی در ساخت مسکن مهر نداشت ،گفت: مسکن مهر با محوریت انبوهسازان و پیمانکاران و لشگر بزرگی از مردم ساخته شد که برخلاف ادعای آقایان، ما تنها سازوکار را فراهم کردیم، دولت که خودش نمیتواند مسکن بسازد.
وی تأکید کرد: ما در آن زمان تسهیلات ارزانقیمت، زمین رایگان در اختیار انبوهسازان و مردم قرار دادیم و تخفیف در مالیات، تخفیف در صدور پروانه ساختمانی و تخفیف در ارائه خدمات نظام مهندسی را در نظر گرفتیم که بستر برای ورود انبوهسازان به این پروژه مهیا شود.
وی درپاسخ به سؤال ایلنا که گفته میشود در دولت نهم و دهم برای ساختن مسکن مهر پول چاپ کردید، اظهار کرد: چگونه میتوان برای چنین پروژهای پول چاپ کرد. در دولت نهم و دهم 50 هزار ملیارد تومان در مقطعی برای ساخت مسکن مهر در هشت سال یعنی از سال 84 تا 92 در نظر گرفت که از محل این پول 40 هزار میلیارد تومان وام ارزانقیمت دادیم یعنی سالانه چیزی حدود 5هزار میلیارد تومان وام ارزانقیمت برای مسکن به مردم داده شد.
وزیر راه و شهرسازی دولت نهم و دهم افزود: این رقم برای خانهدار کردن 4میلیون و 300 هزار خانوار هزینه شد یعنی 17 میلیون جمعیت ایرانی از این محل خانهدار شدند. آیا این 18 میلیون نفر جمعیت ایرانی که تاکنون مسکن خریدهاند هیچ سهمی از سفره ارزشمند انقلاب برای صاحبخانه شدن نباید داشته باشند؟
وی با اشاره به میزان نقدینگی در دولتهای نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم گفت: در سال 92 کشور را با 492هزار میلیارد تومان نقدینگی تحویل دولت روحانی دادیم، امروز نقدینگی به 1600 هزار میلیارد تومان رسیده است. مابهالتفاوت این دو رقم به بیش از هزار هزار میلیارد تومان میرسد. این نقدینگی که به بخش مسکن وارد نشده، به بخش کشاورزی هم نرفته است، به بخش تولید هم ورود پیدا نکرده است پس این میزان نقدینگی کجاست که وارد هر بازاری که میشود آن را ملتهب میکند. چرا دولت روحانی نتوانست آن را کنترل کند.
وزیر سابق راه و شهرسازی تأکید کرد: در مقابل 40 هزار میلیارد تومان 17 میلیون نفر را صاحبخانه کردهایم. آنهایی که میگویند این خانهها در بیابان ساخته شده بدانند امروز وضع مردم آنقدر بد است که برای تمام این خانهها متقاضی وجود دارد.
نیکزاد تأکید کرد: ما برای مسکن مهر فحش خوردیم، افتخار هم میکنیم که این فحشها را خوردیم اما از آن 50 هزار میلیارد تومان که در دولت نهم و دهم برای مسکن مهر هزینه شد 20 هزار میلیارد تومان برگشته است. دولت یازدهم این 20 هزار میلیارد تومان را در کجا هزینه میکند.
وی در پاسخ به این سؤال که امروز بیش از 100 هزار مسکن مهر فاقد متقاضی است و این نتیجه سیاستهای غلط شما در آن زمان بوده گفت: در شرایطی که حاشیهنشینی رو به افزایش است و وضعیت معیشت مردم بسیار خراب شده امکان ندارد صد هزار متقاضی برای مسکن وجود داشته باشد.
وی گفت: اگر در این شرایط اقتصادی امروز اگر ساختمانی تکمیل شده باشد، آب و برق هم داشته باشد مردم آن را برای زندگی میپذیرند حال اگر برق و گاز هم نداشته باشد باز هم آن را قبول میکنند چون وضعیت معیشت مردم قابل مقایسه با چند سال گذشته نیست.
نیکزاد ادامه داد: یک سؤال از دولت محترم آقای روحانی دارم؛ اینکه در آن زمان ما 6 میلیون تولید مسکن داشتهایم و شما گفتید 15 هزار شغل ایجاد شد. چطور ممکن است که امروز براساس اسناد سازمان برنامه و بودجه می گویید با ساخت 200 هزار مسکن، 20 هزار شغل ایجاد خواهید کرد.
وزیر سابق راه و شهرسازی ادامه داد: همواره مسکن مهر را مورد انتقاد قرار دادید، مسکن مهری که امروز به سر پناه مردم تبدیل شده اما شما چه برنامهای برای حوزه مسکن داشتید.
وی ادامه داد: بنده به جرأت میگویم کنترل نقدینگی در دولت نهم و دهم بسیاربیشتر از دولتهای آقایان خاتمی، هاشمی و روحانی بود و در این دو دولت کمترین رشد نقدینگی را داشتیم.
نیکزاد تأکید کرد: همواره ما را آماج حملات خود قرار دادند در مورد مسکن مهر و گفتند هزینه بسیار زیادی برای آن شده است. حال بنده میگویم آیا این جمعیت 17 میلیونی یعنی هیچ سهمی از سفره انقلاب برای تأمین مسکن خود نداشتند.
نیکزاد با اشاره به آمار 2میلیون و 500 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در کشور گفت: این آمار صحت دارد. در زمان یک میلیون و 600 هزار واحد بود امروز به2 و نیم میلیون واحد رسیده است.
وی در ادامه گفت: اینکه در ولنجک خانه خالی است ربطی ندارد که دولت بگوید چون خانه خالی در کشور داریم نیازی به ساخت خانههای جدید نیست.
وزیر سابق راه و شهرسازی ادامه داد: اگر خانههای ولنجک را که امروز خالی مانده تمام قسط بخواهند بفروشند هم از اقشار کم درآمد کسی قدرت خرید آن را ندارد.
وی افزود: در زمانی که ما در دولت نهم و دهم تلاش میکردیم برای اقشار کم درآمد خانه بسازیم، بانکها، افراد ثروتمند و برخی از بنگاههای اقتصادی در مناطق بالای شهر شروع به ساختن خانه کردند و آنقدر آنها را خالی نگه داشتند که در این شرایط با افزایش چند برابری قیمت به فروش برسانند.
نیکزاد تأکید کرد: کار دولت یازدهم در ثابت نگهداشتن قیمتها بسیار ارزشمند بود اما متأسفانه تولیدی نداشت که همین باعث شد مشکلاتی به وجود بیاید.
وی با بیان اینکه اگر دولت یازدهم و دوازدهم وام مسکن را افزایش میداد امروز مسکن مهر به اتمام رسیده بود، ادامه داد: هرچند که فحش مسکن مهر را ما خوردیم اما دولت بگوید پولهایی که از مسکن مهر برگشت کجا خرج شده است.
منبع: ایلنا
انتهای پیام/4028
انتهای پیام/