دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1394 - 17:33
در کنفرانس «توانمندسازی زنان برای مقابله با آثار تروریسم» مطرح شد:

زنان می‌توانند محور مقابله با تروریسم و خشونت در منطقه شوند

زنان می‌توانند به محور قدرتمند تغییرات مثبت تبدیل شده و در تلاش‌های مبتکرانه برای آگاهی بخشی، شکل‌دهی و اجرای سیاست‌ها و برنامه‌هایی شرکت کنند که هدف آنها کاهش آثار مخاصمات و افراط گرایی خشونت آمیز است.
کد خبر : 31483

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ جرجی بوستین، معاون نماینده ویژۀ دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق این مطلب را در مراسم افتتاحیه کنفرانسی دو روزه، تحت عنوان کنفرانس ملی "توانمندسازی زنان برای مقابله با آثار تروریسم" با شرکت نمایندگان دولتی و سازمان ملل، رهبران مذهبی، نمایندگان جامعه مدنی و نمایندگان جامعه بین المللی بیان کرد. این کنفرانس به طور مشترک توسط سازمان ملل متحد، وزارت امور زنان عراق و شورای عالی زنان اقلیم کردستان در اربیل برگزار شده است.


کنفرانس به بررسی موضوعاتی از قبیل تاثیر افراط گرایی خشونت آمیز و تروریسم بر زنان و دختران عراقی، به خصوص اعضای گروه‌های اقلیت، توانمندسازی زنان در مقابله با افراط گرایی و مبارزه با تروریسم، مشارکت زنان در فرایند آشتی و همبستگی اجتماعی، ایجاد فرصت‌هایی برای افزایش نمایندگی و مشارکت زنان در قدرت و تصمیم گیری، نقش رسانه‌ها و اینترنت در مقابله با افراط گرایی، مشارکت موثر در اجرای چارچوب‌های مربوط به زنان، صلح و امنیت و نقش زنان در برقراری صلح می‌پردازد.


علاوه بر آن، کار این کنفرانس بر نتایج کنفرانس منطقه‌‌ای "مقاومت زنان در برابر افراط گرایی و تلاش در راه حقوق، صلح و امنیت آنان" در ماه مه 2015 در اربیل برگزار شده و برنامه اضطراری ویژه مصوب ماه مه هیات وزیران برای اجرای قطعنامه 1325 شورای امنیت، استوار است. برنامه اضطراری ویژه تاثیر مبارزه کنونی با داعش را بر زنان، صلح و امنیت مد نظر قرار داده است.


بوستین ضمن اشاره به اینکه "نقش سنتی زنان در داخل خانواده به آنان این امکان را می‌دهد که هنجارهای خانوادگی و اجتماعی را شکل داده و افزایش بردباری و تعامل سیاسی و مدنی غیرخشونت آمیز را رواج دهند،" اظهار کرد که "امروز عراق، به عنوان نخستین کشور در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا که برنامه اقدام ملی برای اجرای قطعنامه شماره 1325 را تدوین کرده است، در جایگاه مناسبی برای میزبانی چنین کنفرانسی قرار گرفته است."


وی تاکید کرد: "در سیاست‌های مقابله با تروریسم این مطلب باید مدنظر قرار گیرد که تروریسم چگونه زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و نیز بایستی اطمینان حاصل شود که این سیاست‌ها به تبعات منفی و پیش بینی نشده بر زنان منجر نشود."


انتظار می‌رود که کنفرانس توصیه‌هایی را در خصوص اقدامات کلیدی برای پیشبرد برنامه‌های مربوط به زنان، صلح و امنیت، تضمین مشارکت زنان در تلاش‌های مقابله با تروریسم، و پیشگیری و مقابله با خشونت جنسی در مخاصمات به تصویب رساند.


این کنفرانس در راستای قطعنامه شماره 2178 شورای امنیت مورخ سپتامبر 2014 برگزار شده است که برای نخستین بار خواستار توانمندسازی زنان در مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز شده بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب