حوادث ترافیکی در راس علل مرگ و میر زودرس در کشور است
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر امین صابری نیا در همایش آشنایی با اصول اولیه اورژانسهای پزشکی با تاکید بر کاهش مرگ زودرس گروه سنی 30 تا 70 سال که امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: سال گذشته حدود 17 هزار نفر فوت ناشی از حوادث ترافیکی داشتیم که باعث تحمیل هزینههای فراوان به وزارت بهداشت است، در صورتی که میتوان با پیشگیری از حوادثی مانند غرق شدگی و سوختگی، این منابع را در حوزههای دیگر درمان و به ویژه بهداشت هزینه کرد.
وی افزود: در کشور سوئد سالیانه تنها 5 یا 6 نفر به دلیل حوادث ترافیکی فوت میکنند که میتوان در ایران نیز این آمار نگران کننده را از طریق تغییر دیدگاه، تقویت فرهنگ ترافیکی و آموزش به فرزندان به حداقل رساند.
دکتر صابری نیا در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات مرکز اورژانس کشور از سال گذشته در حوزه پیشگیری از حوادث اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعاتی که از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور جمع آوری شده است، 3 حادثه قابل پیشگیری شایع احصا شده که شامل تصادفات، مارگزیدگی و غرق شدگی است.
وی ادامه داد: تصمیم بر این شده است که کمیته بهداشت و درمان جهت پیشگیری در استانها تشکیل شده و ضمن ارائه برنامههای مدون و مناسب زمینه تصمیم گیریهای منطقهای متناسب با شرایط اقلیمی را فراهم کند، برای مثال گاهی در برخی حوادث نمیتوان برنامه کشوری یکسانی ارائه کرد به عنوان نمونه گاهی در برخی مناطق کشور مردم دچار گرمازدگی و در برخی مناطق دیگر دچار سرما زدگی میشوند که هر یک نیازمند برنامه مجزایی جهت اجراست.
رئیس مرکز حوداث و فوریتهای پزشکی کشور خاطر نشان کرد: باید هزینههای درمان کاهش پیدا کند و به سمت رفتارهای غیر قابل پیشگیری سوق داده شود به عنوان نمونه باید در موضوع ژنتیکی به حدی کار کنیم که بیمار ژنتیکی نداشته باشیم یا در خصوص سوختگی و حوادث چهارشنبه آخر سال باید نگاه را تغییر داد.
وی افزود: علاوه بر تغییر نگاه جامعه به حوادث نبایستی گفت که حادثه نباید اتفاق بیفتد، بلکه باید برای پیشگیری از حوادث برنامه ریزی کرد.
دکتر صابری نیا گفت: امیدواریم تا چند سال آینده هزینههایی که صرف پیشگیری میشود، 4 تا 5 برابر هزینههای باشد که صرف درمان میشود تا ضمن خالی شدن بیمارستانها، مردم نیز در نظام سلامت شریک شوند.
رئیس مرکز حوداث و فوریتهای پزشکی کشور در خصوص وضعیت سال گذشته اورژانسهای پیش بیمارستانی، گفت: در حال حاضر 2121 پایگاه اورژانس و 503 اورزانس دانشگاهی با 3100 دستگاه آمبولانس و 17 بالگرد هوایی به ویژه در خصوص پیشگیری از مرگ مادر و نوزاد به مردم خدمات اورژانس ارائه میدهند.
انتهای پیام/