دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مهر 1397 - 11:30
توسط محقق واحد علوم و تحقیقات صورت گرفت:

ساخت داربست کلسیم سولفاتی به روش پرینت سه بعدی به منظور کمک به درمان آسیب‌های استخوانی

محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت و بررسی خواص داربست‌های کلسیم سولفاتی پوشش داده شده با نانو سیلیکا به روش پرینت سه بعدی به منظور کاربرد در مهندسی بافت شد.
کد خبر : 312814

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، ملیکا صحرانورد پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات گفت: وقتی اندامی آسیب جزئی می‌بیند به‌مرور زمان توسط بدن‌ترمیم می‌شود اما اگر این آسیب زیاد باشد، بدن نمی‌تواند آن را ترمیم کند. در این مواقع است که لزوم استفاده از داربست سلولی برای ترمیم بافت آسیب‌دیده مشخص می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر جمیعت میانسال رو به افزایش است، از این رو آسیب بافت استخوان شیوع زیادی پیدا کرده و از طرفی اهداءکننده بسیار کم است، بنابراین ساخت داربست به روش‌های مهندسی بافت به کمک بیماران آمده است. روش‌های زیادی برای ساخت داربست استخوانی وجود دارد اما روش‌های ساخت سنتی پاسخگو نیست و روش جدید در ساخت داربست، استفاده از پرینتر سه‌بعدی است. استفاده از پرینتر سه‌بعدی نسبت به روش‌های پیشین شامل مزیت‌های فراوانی است چراکه در این روش امکان طراحی و کنترل پارامترهای ساخت داربست وجود دارد.


پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات اظهار کرد: در این تحقیق، داربست کلسیم سولفاتی با پرینتر سه‌بعدی ساخته شد و برای افزایش استحکام داربست، بر روی آن پوشش نانو سیلیکا ایجاد شد.


وی که این تحقیق را در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد در دانشکده علوم و فناوری‌های پزشکی واحد علوم و تحقیقات به راهنمایی دکتر علی زمانیان و دکتر علی‌اصغر بهنام قادر و به داوری دکتر آزاده آصف‌نژاد و دکتر مرتضی دلیری جویباری انجام داده است، از مزایای این پژوهش گفت: به‌کارگیری روش پرینتر سه‌بعدی و پوشش‌دهی با نانوسیلیکا برای انجام این پژوهش، برای اولین بار در جهان صورت گرفته است.


صحرانورد خاطرنشان کرد: در این تحقیق برای جلوگیری از التهاب بافت بدن در محل آسیب‌دیده، داروی دگزامتازون در داربست بارگذاری شده و به‌صورت موضعی در بدن رها می‌شود؛ به این صورت از عوارض جانبی دوز بالای داروی خوراکی دگزامتازون جلوگیری می‌کند.


پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات افزود: با استفاده از نرم‌افزار SOLIDWORK داربست را متناسب با بافت استخوانی طراحی کردیم، بعد از طراحی و پرینت سه‌بعدی، مورفولوژی داربست‌ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده شد و تخلخل‌سنجی به روش ارشمیدس و توسط نرم‌افزار KLONK IMAGE MEASURMENT انجام شد. همچنین، آزمون‌هایی مانند تخریب‌پذیری، زیست فعالی و استحکام روی داربست صورت گرفت.


صحرانورد، تجاری‌سازی نتایج این تحقیق را مستلزم انجام تست روی حیوانات و سپس انسانی دانست.


انتهای پیام/4060


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب