دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مهر 1397 - 11:42
دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد بررسی کرد؛

حذف آلاینده‌های آلی آب به وسیله صدف‌های آب شیرین

دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در پایان‌نامه خود به بررسی حذف آلاینده‌های آلی آب به وسیله صدف‌های آب شیرین پرداخت.
کد خبر : 312810

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در پایان‌نامه خود به بررسی حذف آلاینده‌های آلی آب به وسیله صدف‌های آب شیرین پرداخت.


رضا رنجبر مجری این تحقیق گفت: ایران برای تأمین نیاز آبی کشور و کاهش آلودگی آب‌های سطحی خود نیازمند روش‌های جدید برای تصفیه آب بوده و بزرگترین مشکل برای تصفیه فاضلاب در ایران، جنبه اقتصادی و هزینه بالای آن است.


وی حرکت پژوهش‌ها به سمت یافتن روش‌های درآمدزا برای عملیات تصفیه آب را مورد تأکید قرار داد و گفت: در این تحقیق از مزیت‌هایی که در سایه زندگی صدف در آب ایجاد می‌شود استفاده شده است. صدف‌ها در آب تولید مثل می‌کنند و تکثیر می‌شوند؛ همچنین منبع پروتئین ارگانیک خوبی برای دام و طیور هم هستند؛ امروزه در اروپا از صدف‌ها به‌صورت گسترده در بحث تأمین منبع ارگانیک پروتئین در تغذیه طیور استفاده می‌شود که نتایج چشمگیری نیز به همراه داشته است، بنابراین می‌توان از طریق فروش این صدف‌ها، هزینه‌های تصفیه آب از طریق آنها را تا حدی جبران کرد.


این محقق ادامه داد: از جمله کارکردهای صدف‌های آب شیرین در زمینه تصفیه آب می‌توان به این موارد اشاره کرد: این صدف‌ها Filter Feeder هستند و قابلیت چشمگیری در حذف میکرو ارگانیسم‌ها دارند؛ همچنین سنسورهای زیستی و نشانگرهای زیستی (Biomonitor) بسیار خوبی هستند که انواع و اقسام مواد سمی در آب را شناسایی می‌کنند. همچنین قابلیت حذف فلزات سنگین نظیر نیکل و استرانسیوم توسط این موجودات نیز قابل توجه است.


رنجبر با اشاره به نوآوری این تحقیق اظهار کرد: صدف‌های آب شیرین هیچ‌وقت در یک سیستم بسته تصفیه آب با فاضلاب سنتزی که صدف را هم‌زمان در معرض چندین نوع آلاینده مختلف قرار دهد مورد آزمایش قرار نگرفته‌اند و برای اولین بار این تحقیق انجام شده است.


وی خاطرنشان کرد: با طراحی راکتورها و طراحی فرایند تصفیه می‌توان امکان تجاری‌سازی این روش تصفیه آب را فراهم کرد.


این دانشجوی واحد علوم و تحقیقات، موفق به طراحی فرآیند و ساخت رآکتور مرتبط با موضوع تحقیق‌شده و این تلاش در حال حاضر مراحل ثبت در سازمان ثبت مالکیت‌های معنوی به عنوان اختراع را می‌گذراند.


به عقیده رنجبر، تصفیه آب به وسیله صدف‌های آب شیرین می‌تواند ضمن کاهش مصرف انرژی، از هزینه‌های فرایند تصفیه فاضلاب نیز بکاهد.


رنجبر این تحقیق را در قالب پایان‌نامه «بررسی حذف آلاینده‌های آلی آب به وسیله صدف‌های آب شیرین» در دانشکده نفت و مهندسی شیمی واحد علوم و تحقیقات به راهنمایی فرشید پژوم شریعتی و فریبرز احتشامی انجام داده است.


انتهای پیام/4007/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب