مهدی تاج یا سایر مسئولان درخواستی برای افزایش درصد جانبازی نداشتهاند
به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، غلامرضا طائبی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد درباره فرآیند تعیین درصد جانبازی، گفت: برای تعیین درصد، کمیسیون پزشکی ایستگاه سوم تشخیص است و پیش از آن، یگانهای نظامی و کمیسیونهای استانی مسئول تشخیص موضوع هستند.
وی توضیح داد: ابتدا یگانهای نظامی در راستای مصادیق جانبازی صورتجلسه را تهیه میکند که در آن، محل حادثه، تاریخ وقوع حادثه، نواحی آسیبدیده بدن و ... ثبت میشود. صورتجلسه تهیهشده در مرحله بعد به پذیرش بنیاد شهید ارسال میشود، که در این مرحله، صورتجلسه توسط کمیسیونهای احراز استانها یا ستاد موردبررسی قرار میگیرد تا مشخص شود آیا صورتجلسه تهیهشده مطابق شرایط متقاضی و واقعیت بوده یا خیر.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: در این مرحله اگر مدارک فردی مورد تأیید باشد، جانباز شناخته میشود؛ در غیراین صورت مدارک برای بررسی بیشتر به کمیسیونهای پزشکی ارجاع داده میشود.
وی ادامه داد: پروندههایی که در کمیسیون بررسی میشود، باید در شهرستانها یا منطقه زندگی متقاضی در تهران ثبت و توسط معاونت بهداشت و درمان جمعبندی شده باشد.
طائبی تصریح کرد: پسازاینکه پرونده به کمیسیون پزشکی ارجاع شد، تیمهای تخصصی پزشکی تشکیل میشود. پس از تشکیل کمیسیون دبیر و یا معاون بهداشتی و درمانی از بیمار سؤال میکنند که آیا تمام فرآیند و مدارک بهدرستی موردبررسی قرارگرفته یا خیر، اگر متقاضی نقدی داشته باشد، مجدد درخواست فرد با هماهنگی کمیسیون مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: پسازاینکه رأی صادر شد؛ قبل از ابلاغ، تمام مدارک مجدد توسط اداره نظارت مجدد موردبررسی قرار میگیرد؛ درصورتیکه که تأیید شد، به فرد پیامک ارسال میشود.
وی گفت: اگر درصد جانبازی فردی ۵۰ درصد به بالا تشخیص داده شود، مجدد مدارک فرد توسط تیمهای فوق تخصصی بررسی و سپس رأی صادر میشود.
میزان جانبازی مهدی تاج
طائبی با توجه به اخبار منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر درخواست برخی مقامات برای افزایش درصد جانبازی، تصریح کرد: تاکنون هیچ درخواستی به بنیاد انجامنشده است و ما هرگونه اخباری را در این خصوص تکذیب میکنیم.
وی درباره درخواست تاج برای افزایش درصد جانبازی، بیان کرد: وی دچار ۴۵ درصد جانبازی است و از سال ۸۵ به بنیاد مراجعه نکرده و درخواستی مبنی برافزایش درصد جانبازی نداشته است.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره تأثیر بالا رفتن سن و احتمال درخواست جانبازان برای افزایش سهم جانبازی، گفت: سن تأثیری ندارد اما گاه ممکن است براثر تشدید بیماری یا عوامل دیگر آسیب فرد تشدید شود.
ابقای درصد جانبازی قبلی در صورت تشخیص کاهش درصد
وی با بیان اینکه از سال 86 تاکنون به دستور رئیسجمهور وقت، پس از بررسی درصد جانبازی متقاضی، کاهش درصد رخ نداده است، تصریح کرد: از سال 86 تاکنون پس از بررسی درصد جانبازی متقاضیان و تأیید کاهش درصد، بنیاد شهید ابقاء درصد انجام داده و هیچ کاهشی رخ نداده است.
طائبی افزود: تنها در مواردی که مشخص شود، مصدومیت فرد به دلیل مجروحیت جنگی نبوده و به دلیل عدمتشخیص صحیح پزشکی، مصدومیت جانبازی تشخیص دادهشده باشد، کاهش درصد اعمال میشود که این امر بسیار نادر است.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه برخی خانوادهها بهدلیل قطع مستمری تا بررسی مجدد پرونده در کمیسیون پزشکی درخواست تغییر درصد نمیدهند، بیان کرد: تا زمان بررسی مجدد پرونده در کمیسیون پزشکی مستمری افراد قطع نمیشود. اگر پس از بررسی مشخص شود که درصد جانبازی باید افزایش پیدا کند، این تغییر اعمال میشود در غیر این صورت درصد جانبازی ابقاء میشود.
وی با بیان اینکه جانبازان میتوانند در کمیسیون پزشکی شرکت کنند، خاطرنشان کرد: هر زمانی که جانبازی متوجه شود که مجروحیتی به مجروحیت قبلی وی افزودهشده میتواند درخواست تشکیل کمیسیون پزشکی بدهد که در این صورت نیز باید ابتدا صورتجلسه تهیه و پس از تأیید در کمیسیون رأی صادر شود.
طائبی افزود: همچنین در مواردی که جانباز تشخیص دهد به دلیل مجروحیت ازکارافتاده شده یا قادر به انجام کارهای خود نیست، میتواند درخواست تشکیل کمیسیون پزشکی دهد تا عوارض جانبازی مورد بررسی قرار بگیرد.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: در مواردی نیز بنیاد شهید وارد اقدام شده و برای افراد کمیسیون پزشکی تشکیل داده است، برای مثال ما حدود 3 هزار جانباز داریم که از ناحیه زیر زانو دچار قطع عضو شدهاند، که ما تمام این افراد را مورد بررسی قراردادیم و مشخص شد که حدود 2 هزار نفر از این افراد به نحوی در کمیسیون پزشکی شرکت کرده، ولی از حدود 500 نفر از آنها هیچ اطلاعاتی وجود ندارد؛ که ما در این راستا، در سه استان این افراد را مورد بررسی قراردادیم.
وی افزود: پس از بررسیهای بنیاد شهید برای افرادی که در کمیسیون پزشکی شرکت نکرده بودند، برای حدود 400 نفر افزایش درصد جانبازی اعمال شد؛ درواقع نتایج بررسیهای تیم پزشکی نشان میداد که درصد جانبازی این افراد یا بهدرستی تشخیص داده نشده و یا افزایش پیدا کرده است که در این میان درصد جانبازی این 400 نفر به بیش از 50 درصد رسید.
رسیدگی به 3 هزار پرونده در 6 ماه نخست امسال
طائبی با توجه به تعداد پروندههایی که طی 6 ماه نخست سال جاری در کمیسیون پزشکی مورد بررسی قرارگرفته است، گفت: در این مدت سه هزار پرونده به کمیسیون پزشکی ارسالشده که 2 هزار و 400 نفر از این افراد برای نخستین بار تشکیل پرونده دادهاند و حدود 11 هزار نفر نیز درخواست تجدیدنظر داشتند. 500 نفر نیز درخواست ازکارافتادگی داشتند که به درخواست تمام این افراد رسیدگی شد. همچنین در این مدت هزار پرونده نیز برای تأیید فوت جانباز براثر جانبازی به کمیسیون ارجاع شده است.
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: همچنین در 6 ماهه نخست امسال یکهزار و 300 پرونده در شورای عالی مورد بررسی قرارگرفته است. 3 هزار و 600 نفر نیز حق پرستاری و 70 نفر درخواست تقلیل ساعت کاری داشتهاند، که تمامی درخواستها مورد بررسی قرارگرفته است.
وی با توجه به آمار پروندههای رسیدگی شده در کمیسیون پزشکی در سال گذشته گفت: سال گذشته 45 هزار نفر در کمیسیون پزشکی شرکت کردند که 7 هزار و 800 نفر بار اولی بودند و 37 هزار نفر درخواست تجدیدنظر داشتند. همچنین 2 هزار و 600 نفر درخواست تشکیل ماده 15 و 3 هزار و 500 نفر درخواست طرح در کمیسیون عالی را داشتند که تمامی اینها، سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت.
طائبی افزود: سال گذشته 9 هزار و 800 درخواست تجدیدنظر به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید ارسال شد که پس از بررسی درصد جانبازی سه هزار و 500 نفر به بالای 25 درصد، 706 نفر به بالای 50 درصد و 196 نفر به 70 درصد رسیدند.
انتهای پیام/4038/
انتهای پیام/